15 dingen die de meeste mensen niet weten over House of Cards

Inhoudsopgave:

15 dingen die de meeste mensen niet weten over House of Cards
15 dingen die de meeste mensen niet weten over House of Cards
Anonim

Tegenwoordig zijn er op televisie drama's in verschillende vormen. Je hebt tienerdrama's zoals 'Gossip Girl' of 'Vampire Diaries'. Er zijn ook misdaaddrama's zoals "NCIS" en "Law and Order: SVU. "Natuurlijk heb je ook medische drama's zoals "Grey's Anatomy" en "The Good Docto r." En dan heb je ook politieke drama's zoals 'Scandal', 'Homeland' en natuurlijk 'House of Cards'.

Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste aflevering van de Netflix-serie werd uitgezonden. Toch heeft het een behoorlijke erfenis achtergelaten. Het heeft zelfs aanzienlijke erkenning gekregen, met 56 Emmy-nominaties en zeven overwinningen. De show ontving ook acht Golden Globe-nominaties en twee overwinningen.

De afgelopen jaren zijn er ook enkele geheimen over de show naar buiten gekomen. Dit is wat we tot nu toe weten:

15 De show wilde Frank Underwood met opzet voorstellen als een slecht persoon

"We wilden beginnen met een monster en dan na verloop van tijd onthullen dat hij echt menselijke elementen voor hem had", vertelde de maker van de show, Beau Willimon, aan STL Curator. “Hij ziet zichzelf niet als een slecht persoon. Dat is de sleutel: je moet het verhaal benaderen door de ogen van het personage, en we benaderen het meestal door de ogen van Frank en Claire."

14 Aanvankelijk wees Robin Wright de rol af omdat ze aarzelde over televisiewerk

“Ik begon met tv overdag en ik wilde daar niet meer terug. Ik kijk ook niet veel tv, "legde Wright uit terwijl hij met Telegraph sprak. “Maar televisie is niet meer wat het geweest is. Het materiaal is meestal beter dan veel film." De actrice kreeg acht Emmy-knikken voor haar rol.

13 Sommige leden van de bemanning maakten bezwaar tegen het doden van de hond in de piloot

Terwijl hij met NPR sprak, herinnerde Willimon zich mensen uit de productie die zeiden: "Je kunt een hond niet in de eerste 30 seconden doden, we verliezen de helft van ons publiek." Willimon overlegde vervolgens met Fincher, die de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen regisseerde. Willimon herinnerde zich: "Hij zegt:" Nou, het kan me geen reet schelen. Ik zei: 'Ik ook, laten we het doen.'"

12 Er was altijd een optie voor de show om alle afleveringen tegelijk uit te brengen

“Het was vanaf het begin een optie”, bevestigde Fincher met DGA Quarterly. "Uiteindelijk kwam [Netflix] om te zeggen: 'We kijken naar de gegevens over hoe we dingen screenen, en we geloven dat de wereld is voorbereid op het idee dat je het allemaal [in één keer] kunt hebben." Willimon vertelde ook aan BBC: "De trend voor bingewatchen was minstens tien jaar oud."

11 Netflix gaf de show gratis creatieve heerschappij, niet de moeite om notities te verzenden zoals netwerken zouden doen

“Er waren geen scriptnotities, geen betrokkenheid op de set en geen notities tijdens bewerkingen, wat het uniek maakte. Het is een groot voorrecht om te werken aan materiaal waarvan je weet dat het goed is, en om te proberen het te doen op een manier die volgens jou zou moeten gebeuren”, vertelde directeur Charles McDougall aan DGA Quarterly.

10 regisseurs krijgen twee afleveringen om te filmen en de opnames worden voor beide in 20 dagen gemaakt

“Met een 20-daagse shoot kreeg je de kans om een ritme te ontwikkelen en wat vaart te krijgen, in plaats van te beginnen en te stoppen en opnieuw te beginnen. Het geeft de acteurs de kans om kennis met je te maken', zegt regisseur Carl Franklin tegen DGA Quarterly. "Het voelde bijna alsof ik een onafhankelijke film filmde."

9 Kevin Spacey en Robin Wright hebben wat input geleverd in het schrijfproces van de show

“Soms gebeurt het werk op de dag. We zullen repeteren en ik zal iets zien of horen dat tot een nieuw idee leidt, of ze zullen zeggen: "Misschien hebben we deze regels niet nodig - misschien kunnen we deze uitvoeren in plaats van ze te zeggen." We zijn nergens kostbaar over, 'legde Willimon uit terwijl hij met de BBC sprak.

8 Frank Underwood kreeg een zuidelijk accent omdat het ritmische overeenkomsten heeft met Britse spraak

“Het creëren van een personage dat uit het Zuiden komt … stelde ons in staat om … het soort ritmische dingen na te bootsen die een Brits accent kan doen, waardoor een accent in het Westen of te verre Oosten misschien niet werkt,” vertelde Spacey NPR."Die zinnen komen misschien niet helemaal uit met de vloeiende muzikaliteit die het Britse accent heeft."

7 Peter Russo's verhaalboog was oorspronkelijk volledig bedoeld voor een ander personage

“Dus ik nam de hele andere verhaallijn die bedoeld was voor een ander personage dat kandidaat was voor gouverneur, we hadden dat personage nog niet gecast, en ik verschoof veel van dat verhaal naar de reis van Peter Russo,” vertelde Willimon aan Collider in een interview. "En je kunt niet alleen de naam van een personage veranderen, maar ook de dialoog [lacht]."

6 De mandala uit seizoen drie was echt, en de bemanning huilde zelfs toen hij werd vernietigd

“De mandala die ze maakten was echt. Het kostte hen vier dagen en toen het tijd was om het te vernietigen, verzamelde onze hele cast en crew zich terwijl de monniken baden, zongen en muziek speelden. Binnen enkele minuten was het weg. Velen van ons moesten huilen', vertelde Willimon aan Country & Town House. "Alle kunst, net als het leven, duurt niet eeuwig."

5 Het idee om de Underwoods op te splitsen aan het einde van seizoen drie ontstond bij Beau Willimon halverwege seizoen twee

“Ik had het niet allemaal perfect uitgestippeld. In termen van de splitsing was dat meer een ontdekking - iets waar ik halverwege seizoen twee aan begon te denken', legde Willimon uit tijdens een interview met BBC. "Toen we het over seizoen drie hadden, besloten we dat dit is waar het verhaal heen moest."

4 Volgens sommige bemanningsleden maakte Kevin Spacey ongepaste opmerkingen BTS

In het kielzog van seksuele beschuldigingen tegen Spacey, vertelde een bron van de show aan BuzzFeed: "Hij zou op de set zijn en hij zou op flirterige manieren tonnen grappen over hen maken ten koste van jonge jongens. Als het aandacht zou willen, zou het nog steeds ongepast zijn, omdat je flirterige opmerkingen maakt voor een groep van 150 mensen."

3 Zelfs zonder het schandaal van Kevin Spacey waren de hemelvaart van Claire Underwood en de val van Frank Underwood al gepland

“Tijdens het huwelijk verkennen ze hun relatie, de ups en downs ervan, en daarbinnen is er de hemelvaart van Claire Underwood terwijl Frank op een bepaalde manier afda alt”, mede-showrunner Frank Pugliese onthuld aan The Hollywood Reporter tijdens een interview."En dat zou hoe dan ook gebeuren."

2 Er was sprake van een spin-off gebaseerd op het karakter van Doug Stamper

Acteur Michael Kelly vertelde Gold Derby: "Daar zijn we behoorlijk ver mee gegaan. Het was ook een heel interessant concept, hoe ze het gingen doen.” Hij zei echter: "Mijn hoofdstuk is gesloten en het voelt best goed. Er is iets aan het werk te hebben gedaan, het werk te hebben gedaan en dat hoofdstuk in mijn leven officieel af te sluiten.”

1 De show vond zijn weg naar maker Beau Willimon vanwege zijn betrokkenheid bij Ides Of March van George Clooney

Het begon allemaal toen Willimon een toneelstuk schreef met de titel ' Farragut North ', dat zijn weg vond naar George Clooney. Clooney regisseerde vervolgens 'The Ides of March', een bewerking van het toneelstuk voor het grote scherm. En toen kreeg Willimon een telefoontje van uitvoerend producent David Fincher over "House of Cards", dat is gebaseerd op een Britse show.

Aanbevolen: