We zijn helemaal vergeten dat deze acteurs in de westelijke vleugel zaten

Inhoudsopgave:

We zijn helemaal vergeten dat deze acteurs in de westelijke vleugel zaten
We zijn helemaal vergeten dat deze acteurs in de westelijke vleugel zaten
Anonim

“The West Wing” was zonder twijfel een van de meest succesvolle shows op televisie. Tijdens de run werd de NBC-hit een van de meest Emmy-genomineerde shows aller tijden. Het is een politiek drama, maar niet precies zoals de ABC-show " Scandal " of " House of Cards " van de streaminggigant Netflix. In plaats daarvan draait deze om het dagelijkse leven van een president van de Verenigde Staten en zijn toppersoneel in het Witte Huis.

De show, gemaakt door Aaron Sorkin, speelt Martin Sheen als president Josiah Bartlet. Andere sterren in de show zijn Allison Janney, Bradley Whitford, Richard Schiff, Rob Lowe, Dulé Hill, Joshua Malina, Stockard Channing en wijlen John Spencer. Gedurende de seizoenen verwelkomde de show ook een aantal geweldige gaststerren die je misschien al vergeten bent:

15 Jane Lynch portretteerde een lid van het perskorps van het Witte Huis

Voordat ze bekend werd als de meedogenloze Coach Sue Sylvester op 'Glee', speelde Lynch een verslaggever genaamd Lucy op 'The West Wing'. Als je je kon herinneren, was Lucy iemand die C. J. Cregg, perssecretaris van het Witte Huis, praktisch verachtte. Gelukkig voor Cregg verscheen Lucy slechts in twee afleveringen tijdens het tweede seizoen van de show.

14 John Gallagher Jr. speelde een tiener die Josh, Toby en Donna probeerde te helpen terug te keren naar hun campagnespoor

Vreemd genoeg herinnerde Sorkin zich nooit dat Gallagher in de show was. Hij vertelde NPR: Aaron herinnerde zich niet dat ik in The West Wing was geweest. … Toen ik ongeveer 18 jaar oud was, deed ik … een kleine gastrol in een aflevering van The West Wing in seizoen 4, en ik heb hem nooit op de set ontmoet…”

13 Taye Diggs speelde ooit een geheim agent in de show

Voordat hij meer prominente rollen op zich nam, speelde Diggs de rol van Secret Service Agent Wesley. Agent Wesley was speciaal aangesteld om de jongste dochter van de president, Zoey Bartlet, te beschermen. Zoals je je misschien herinnert, werd Zoey uiteindelijk ontvoerd door terroristen in de nacht van haar afstuderen aan de Georgetown University. Een andere agent van de geheime dienst stierf tijdens haar ontvoering.

12 Ashley Benson maakte een korte verschijning als jong naamloos meisje

Haar 'West Wing'-verschijning als 'Girl' markeert Bensons tweede rol ooit op televisie. Haar personage verscheen met ten minste twee andere jonge meisjes in een aflevering getiteld "Game On" tijdens het vierde seizoen van de show. Ondertussen scoorde Benson ook korte gastrollen in shows als 'Strong Medicine', '7th Heaven' en 'The O. C.”

11 Bellamy Young speelde een advocaat die Josh ontmoet over de Bill of Rights

Herinnerend aan haar ervaring met de show, vertelde Young aan The West Wing Weekly: "Het was niet zo geheimzinnig, maar het werd echt geheim gehouden, maar ik deed een beetje, ik probeerde een beetje te graven en Josh heeft zeker al zijn onderzoek gedaan, en het was ook leuk om te spelen, weet je, iets in de stijl van North Carolina dat geweldig was …"

10 Gabrielle Union verscheen ooit als Charlie's date

Union verscheen als Meeshell Anders tijdens de aflevering "The Benign Prerogative" van seizoen vijf. Zoals je je kunt herinneren, ontmoetten Charlie en Meeshell elkaar op een feestje. En later vertelt Meeshell hem dat ze een baan bij NBC heeft aangenomen, wat betekent dat ze lid zal worden van het White House Press Corps. Charlie raakt van streek.

9 Laura Dern speelde de rol van de Amerikaanse dichterslaureaat Tabatha Fortis

In het verleden reisde Fortis naar Banja Luka, waar ze zag hoe een jongen werd gedood door een landmijn terwijl hij aan het vissen was met zijn vader. Sindsdien is ze vastbesloten dat de VS het landmijnverbod ondertekenen. Helaas had het land geweigerd. Desalniettemin had Toby Ziegler geprobeerd haar over te halen een diner ter ere van haar bij te wonen.

8 Evan Rachel Wood speelde het nichtje van C. J. Cregg

In de show nam Wood de rol van Hogan Cregg op zich. Op de een of andere manier slaagde Hogan erin om tante C. J. om wat tijd vrij te maken van haar drukke schema om te gaan winkelen voor een galajurk. Tijdens de excursie bleef Hogan ook Secret Service Agent Simon Donovan ondervragen. Interessant is dat deze rol werd gespeeld door " NCIS " -ster Mark Harmon.

7 Connie Britton was onvergetelijk Connie Tate, een vrouw die meewerkte aan de herverkiezingscampagne van president Bartlet

Britton vertelde The West Wing Weekly: Ik denk dat het de bedoeling was dat het personage een liefdesbelang zou zijn voor Rob Lowe, en dit is eigenlijk gewoon een verwarde herinnering, maar ik herinner me dat in de gekte van de heronderhandeling, al die dingen, er was veel van wat ze wel en niet gingen doen…”

6 Christian Slater speelde een militaire assistent die betrokken raakt bij Donna

In de show speelde Slater luitenant-commandant Jack Reese, een militaire assistent van de nationale veiligheidsadviseur Nancy McNally. In de loop van de show gingen Donna en Reese met elkaar uit. Hun romance was echter van korte duur. Reese werd uiteindelijk overgeplaatst naar Italië nadat Leo McGarry de minister van Defensie per ongeluk had verteld dat Reese een gevoelig rapport had opgesteld zonder medeweten van het departement.

5 Danny Pudi was een assistent van Matthew Santos

Pudi vertelde Collider: Dat was eigenlijk mijn eerste tv-rol, The West Wing, en het was de meest angstaanjagende. Zoals je weet, deden ze veel met elkaar praten, wat erg moeilijk is als je maar een of twee lijnen hebt, omdat je precies moet zijn omdat ze door een gang lopen.'

4 Penn en Teller verschenen als zichzelf en de show liet het lijken alsof ze de Amerikaanse vlag verbrandden

Penn vertelde Pennlive ook: "Dat was een van mijn beste vrienden, Lawrence O'Donnell, en hij schreef die aflevering met mij. Hij was een groot schrijver voor 'The West Wing'. We hebben dat stukje uit onze show gehaald en in de show verwerkt. De toespraak die Alan Alda geeft [in die aflevering] komt eigenlijk uit onze show…”

3 Eric Stonestreet speelde een medewerker van de Raad van het Witte Huis

Stonestreet portretteerde een niet nader genoemde medewerker in een aflevering van seizoen twee getiteld 'Bad Moon Rising'. In deze aflevering overlegt de president discreet met zijn hoofdadvocaat over de gevolgen van het niet onthullen van zijn multiple sclerose. Andere acteurs die in deze aflevering niet nader genoemde stafleden speelden, zijn ook Scott Atkinson en Jossie Harris Thacker.

2 Amy Adams portretteerde ooit een boerenmeisje dat het team van president Bartlet ontmoet terwijl ze op campagne zijn

Adams was meer dan blij om in de show te verschijnen. Ze vertelde IGN: "The West Wing is mijn favoriete show, dus ik zei: 'Weet je wat jongens, als je ooit van een rol hoort, op enig moment in mijn carrière, het maakt me niet uit of ik zo groot ben als Tom Cruise, ik wil in de West Wing zijn.'"

1 Ed O'Neill speelde een gouverneur die verschillende keren in de show verscheen

“Ik speelde de gouverneur van Pennsylvania. Ik heb er echt van genoten. Ik vond het geweldig om met Martin Sheen te werken en ik had met John Spencer in het theater in New York gewerkt, zei O'Neill tijdens een interview met de Television Academy. "Dus ik kende veel van de jongens van die show en het was gewoon heel leuk om te doen."

Aanbevolen: