Forged In Fire: de sappige filmdetails die we niet op camera zien

Inhoudsopgave:

Forged In Fire: de sappige filmdetails die we niet op camera zien
Forged In Fire: de sappige filmdetails die we niet op camera zien
Anonim

Forged in Fire is een van de meest populaire reality-tv-series op het History-kanaal. Sinds het netwerk is overgestapt van educatieve programma's naar meer populaire vormen van inhoud, hebben ze een reeks hits gehad. De wapenproductieshow is echter misschien wel het grootste succes geworden.

In de serie strijden smeden van over de hele wereld tegen elkaar in een reeks taken, met als uiteindelijk doel de best mogelijke bladen en bijlen te maken. Een jury beoordeelt elke inzending van de deelnemers en de winnaar gaat naar huis met een geldprijs van $ 10.000.

In wezen is het een traditionele reality-tv-competitie gecombineerd met dodelijke wapens. Zoals je zou verwachten van zo'n gevaarlijke en unieke show, is er veel werk achter de schermen nodig om het op onze televisieschermen te krijgen. Veel van deze details worden nooit getoond in de uiteindelijke bewerking.

12 De temperatuur wordt ongelooflijk heet op de set

Elke show waarin deelnemers wapens moeten smeden in enorme ovens, krijgt uiteraard te maken met hitteproblemen. Maar de temperatuur op Forged in Fire kan zeer snel gevaarlijke niveaus bereiken. Zelfs met goede ventilatie en grote open ruimtes hebben de deelnemers vaak last van hitte-uitputting en andere problemen die verband houden met de warme omgeving waarin ze moeten werken.

11 De cast moet eraan worden herinnerd water te drinken

Een gevolg van het werken in zulke warme omstandigheden is dat de deelnemers aan de show heel snel kunnen uitdrogen. Velen vergeten water te drinken ondanks de hoge temperaturen vanwege hun focus op de taken die voorhanden zijn. Dat betekent dat het personeel dat de show filmt, de deelnemers er vaak aan moet herinneren om water te drinken, omdat ze het risico lopen flauw te vallen of flauw te vallen als ze geen vloeistoffen tot zich nemen.

10 De deelnemers worstelen om geld te verdienen met het maken van wapens

Hoewel Forged in Fire smeden en wapenmakers in een goed daglicht stelt, gaat het niet echt in op de moeilijke omstandigheden waarin velen van hen werken. Omdat het zo'n uitstervende kunst is die is vervangen door massa productie, hebben de meeste mensen in de show moeite om de kost te verdienen met het maken van wapens. Velen moeten het weinige geld dat ze verdienen aanvullen door dingen als bestek te produceren.

9 Sommige juryleden hadden geen ervaring met het maken van wapens

Hoewel de juryleden van Forged in Fire de taak hebben om de kwaliteit en effectiviteit van de wapens die de smeden maken te beoordelen, zijn velen van hen niet echt bekend met het proces. In plaats daarvan zijn ze experts op andere gebieden en weten ze niet veel over hoe de wapens worden gemaakt of hoe de deelnemers het werk doen.

8 The Crew doet uitgebreide controles op iedereen die in de show verschijnt

Voordat iemand Forged in Fire mag gebruiken, moeten ze een uitgebreid proces van achtergrondcontroles en interviews doorlopen. Omdat de deelnemers in zulke moeilijke omstandigheden werken en met dodelijke wapens omgaan, willen de producenten alleen dat degenen die gezond van geest en betrouwbaar zijn in de studio verschijnen. Dit kan maandenlange interviews en correspondentie tussen leden van de productieploeg met zich meebrengen

7 Het vlees gaat niet verloren

Als onderdeel van de tests die worden uitgevoerd om de wapens te beoordelen, wordt rauw vlees vaak gebruikt om mensenvlees te simuleren. Wat de meeste fans niet zullen weten, is dat het meeste van dit vlees niet verloren gaat. Nadat het met de verschillende messen is versneden, zal het personeel het vlees grillen en opeten, zodat het een extra nut heeft.

6 De juryleden zijn ervaren experts in hun respectieve vakgebieden

Elk van de juryleden in Forged in Fire is een expert en heeft veel ervaring in hun respectievelijke vakgebieden. J. Neilson is bijvoorbeeld een smid met tientallen jaren ervaring, terwijl Doug Marcaida een vechtsportspecialist is die precies weet hoe hij elk wapen effectief moet gebruiken in gevechten. Dat geeft alle juryleden een uniek inzicht in de bladen die door de deelnemers zijn gemaakt.

5 Het idee voor de show kwam van een 14-jarige

Het idee voor Forged in Fire ontstond nadat de producers interesse toonden in het mixen van verschillende genres. Geïnspireerd door Masterchef, besloot Tim Healy uiteindelijk op het idee om deelnemers wapens te maken. Het oorspronkelijke idee om een kookshow te doen en de activiteit te vervangen, kwam echter van de 14-jarige dochter van Healy.

4 De juryleden voeren de taken eerst uit om ze te testen

De uitdagingen op Forged in Fire kunnen vaak erg moeilijk zijn voor de deelnemers. Elk van hen is echter mogelijk. Dat komt omdat een van de juryleden elke taak zal uitvoeren om ervoor te zorgen dat deze eerlijk is en binnen de gegeven tijd kan worden voltooid. Helaas worden deze niet getoond in de serie, waardoor fans de kans ontnemen om de inspanningen van de rechter in actie te zien.

3 werkdagen zijn lang en de deelnemers moeten dezelfde kleding dragen

Het is niet ongebruikelijk dat het filmen van Forged in FIre vele uren in beslag neemt. Wapens maken met traditionele smidtechnieken is geen snel proces en er zijn regelmatig dagen van schieten nodig. Dit dwingt de deelnemers om meerdere dagen achter elkaar dezelfde kleding te dragen.

2 De druk wordt soms uitgeoefend op de deelnemers

Wapen maken in zulke moeilijke omstandigheden en met de druk om tegen anderen te concurreren, zorgt ervoor dat Forged in Fire geen gemakkelijke ervaring is. In feite kan alles de deelnemers snel overweldigen, vooral als ze weten dat ze weinig tijd hebben en hun creaties door de jury zullen worden bekritiseerd. Het is zelfs bekend dat sommigen op de set kapot gaan en zichzelf naar een privéruimte moeten verplaatsen.

1 Deelnemers lopen vaak gevaar door de moeilijke omstandigheden

De deelnemers hebben veel moeite gedaan om in Forged in Fire te verschijnen. Niet alleen de temperatuur is een probleem, maar de schadelijke dampen die door de ovens en rook worden afgegeven, kunnen ertoe leiden dat mensen flauwvallen. Om dit tegen te gaan, heeft de bemanning gigantische ventilatoren geïnstalleerd, maar de rook kan mensen op de set soms nog steeds overweldigen.

Aanbevolen: