Gold Rush: de sappige filmdetails die we niet op camera zien

Inhoudsopgave:

Gold Rush: de sappige filmdetails die we niet op camera zien
Gold Rush: de sappige filmdetails die we niet op camera zien
Anonim

De afgelopen tien jaar heeft Discovery Channel verschillende reality-tv-shows gelanceerd. Hun grootste hit in dit rijk is ongetwijfeld Gold Rush geweest. Het gaf fans niet alleen een diepgaand inzicht in de hedendaagse goudwinning, maar maakte ook bekende namen van onder meer Todd Hoffman en Parker Schnabel.

Natuurlijk wordt niet alles wat er in de Yukon gebeurt gefilmd of komt het op onze televisieschermen. De producenten laten veel details weg over hoe de show precies is gemaakt. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, maar hoe dan ook, het betekent dat kijkers een aantal interessante en sappige details achter de schermen missen. Gelukkig kun je erachter komen wat er echt buiten de camera gebeurt op Gold Rush als je goed genoeg kijkt.

14 Elementen van de show zijn naar verluidt gescript

Verschillende voormalige castleden hebben gesuggereerd dat Gold Rush een script is. Althans, ze beweren dat delen ervan hoe dan ook zijn. Mensen als Jimmy Dorsey en James Harness hebben gezegd dat producenten het verhaal kennen dat ze willen vertellen en de cast ertoe aanzetten bepaalde acties uit te voeren of dingen te zeggen die ze vervolgens kunnen gebruiken om een verhaal in een script te vertellen.

13 De teams zijn maanden weg van hun familie

Een van de moeilijkste dingen aan het filmen van Gold Rush is het feit dat het mensen wegha alt van hun familie en vrienden. Het goudwinningsseizoen kan meer dan vier maanden duren, wat betekent dat de cast en crew zoveel tijd geïsoleerd in de Yukon moeten doorbrengen, weg van de mensen van wie ze houden, zonder veel contact met hen te kunnen hebben.

12 Producenten hebben verhaallijnen en manipuleren beeldmateriaal

Een ander oneerlijk ding waarvan de producenten van Gold Rush zijn beschuldigd, is de manier waarop ze plannen wat er gaat gebeuren en de beelden die ze hebben manipuleren. Voormalige cast van de show beweerde dat de mensen achter de schermen niet alleen precies laten zien wat er is gefilmd. In plaats daarvan gebruiken ze de beelden die ze hebben om mensen in een goed of slecht daglicht te stellen, afhankelijk van hoe ze dat seizoen verder willen gaan met de plot.

11 De salarissen die de mijnwerkers krijgen betaald door ontdekking

Iedereen die naar Gold Rush kijkt, zou waarschijnlijk aannemen dat de meeste mijnwerkers worstelen om geld. Als ze een bepaald quotum aan goud niet verdienen, doen de producenten alsof de bemanning met lege handen naar huis gaat. Dat is niet helemaal waar, aangezien de cast allemaal een salaris krijgt. Mensen als Todd Hoffman konden honderdduizenden dollars per seizoen verdienen, terwijl degenen die lager in de pikorde stonden nog steeds met een aardig stuk wisselgeld naar huis kwamen.

10 De mijnwerkers zijn vaak goede vrienden die veel plezier hebben buiten de camera

Een deel van de mijnervaring dat zelden op camera wordt getoond, is de kameraadschap die de mijnwerkers met elkaar delen. De relaties op de show tussen de bemanningen zien er vaak gespannen uit, maar in werkelijkheid zijn velen van hen vrienden. Ze brengen zoveel tijd samen door met eten, drinken en werken dat ze goede vrienden kunnen worden en veel plezier met elkaar kunnen hebben.

9 Inspecteurs en staatsfunctionarissen zijn vaak op de set

Goudwinning is niet iets dat je zomaar in een opwelling kunt doen. Bemanningen hebben veel papierwerk nodig om zelfs maar te proberen goud uit de grond te halen, waarbij toestemming van lokale functionarissen nodig is om hun uitrusting eenvoudig naar de mijnen te verplaatsen. Dat betekent dat inspecteurs en overheidsfunctionarissen vaak op de bouwplaatsen aanwezig zijn, maar nooit voor de camera worden getoond, tenzij ze de actie rechtstreeks beïnvloeden.

8 De bemanning heeft problemen gekregen met de wet

De mijnwerkers die betrokken zijn bij Gold Rush hebben af en toe de wet overtreden. Zo zijn de bemanningen in de problemen gekomen door het illegaal afschieten van beren die geen bedreiging vormden voor hen of hun eigendommen. In andere gevallen hebben ze te maken gehad met beschuldigingen van vernietiging van natuurlijke habitats en verstoring van het leven van nabijgelegen dieren in het wild.

7 Scènes worden meerdere keren opnieuw opgenomen

Niet elke scène die je in Gold Rush ziet, is eigenlijk een echte spontane gebeurtenis of gesprek. Sterker nog, de producenten moeten de cast vaak zover krijgen om scènes meerdere keren opnieuw op te nemen. Dit gebeurt vaak wanneer plannen 's nachts buiten de camera worden gemaakt en dan hebben de producenten een verklaring nodig voor wat er de volgende dag gebeurt.

6 Fans komen naar de mijnen om hun favorieten in actie te zien

Er is een groeiend probleem met Gold Rush, aangezien de populariteit in de loop der jaren is toegenomen. Fans verzamelen zich nu regelmatig op de locaties waar de show wordt gefilmd. Dit vormt een probleem voor zowel de filmploeg als de mijnwerkers, aangezien de producenten niet willen dat het publiek in beeld komt en ze een risico kunnen vormen met alle zware machines.

5 Beren vormen een constante bedreiging voor de mijnwerkers en het productiepersoneel

Omdat Gold Rush voornamelijk wordt gefilmd in de Yukon in Alaska, worden de mijnwerkers en filmploeg geconfronteerd met verschillende gevaren. Het meest opvallende is dat er een grote populatie beren in de omgeving is. Veel van de mijnwerkers hebben wapens om ze te beschermen, samen met berenspray, om de grote dieren op veilige afstand van hun locaties te houden.

4 De cameraploeg wordt geconfronteerd met veel gevaar tijdens het filmen van de show

Het zijn niet alleen de mijnwerkers die gevaar lopen tijdens de Gold Rush. De cameraploeg en ander productiepersoneel in de mijnen lopen ook veel gevaar. Het grootste probleem zijn de machines en grote voertuigen die door de mijnwerkers worden gebruikt, waarbij de bemanning ze vaak in dode hoeken filmt. Dit betekent dat iedereen extra alert moet zijn om er zeker van te zijn dat niemand bij ongevallen betrokken raakt.

3 De producenten schrappen vrijwel al het gepraat over religie en politiek

De producers van Gold Rush hebben de neiging om veel beeldmateriaal uit de uiteindelijke bewerking te verwijderen. Dit is een proces dat bij vrijwel elke reality-tv-show plaatsvindt. Als het echter om Gold Rush gaat, hebben de redacteuren de neiging om alle gepraat over politiek en religie te verwijderen. Veel van de mijnwerkers, zoals Todd Hoffman, spreken hartstochtelijk over deze onderwerpen, maar ze leveren geen goede tv op.

2 De producenten moeten de cast vragen om duidelijker te zijn

Om Gold Rush toegankelijk te maken voor de overgrote meerderheid van de kijkers, moeten de producenten de mijnwerkers om duidelijkheid vragen. Ze zullen vaak jargon of ingewikkelde termen gebruiken om te beschrijven wat ze doen, maar deze hebben geen enkele zin voor degenen buiten de goudmijnindustrie. De producenten moeten de mijnwerkers zelfs vragen om vaker het woord 'goud' te gebruiken.

1 De show is in botsing gekomen met lokale bewoners

Gold Rush is misschien ongelooflijk populair, maar niet iedereen is een fan. Lokale bewoners in Alaska en in andere gebieden waar de show is gefilmd, hebben hun bezorgdheid geuit over de show. Sommigen van hen zijn boos dat het succes van de serie zal leiden tot meer mijnwerkers. Anderen zijn echter in conflict geraakt met de mijnwerkers over zaken als de vernietiging van lokale omgevingen en mijnbouw in gebieden waar dat niet zou mogen. Er zijn zelfs beweringen dat sommigen op de bemanning hebben geschoten.

Aanbevolen: