Interessante feiten die je niet wist over South Park

Inhoudsopgave:

Interessante feiten die je niet wist over South Park
Interessante feiten die je niet wist over South Park
Anonim

Het is misschien schokkend voor sommige volwassenen (vooral ouders) om te horen, maar al meer dan twintig jaar is South Park een van de populairste shows op televisie. Ondanks de grove en vulgaire humor heeft de show een enorme fanbase en staat bekend om zijn bijtende relevante komedie en het nodige commentaar.

Vanaf het eenvoudige begin als een show met uitsnijdingen gemaakt van bouwpapier, hebben de makers van de show (Trey Parker en Matt Stone) South Park veranderd in een enorm succesvolle en winstgevende franchise. De franchise blijft sterk in zijn vierentwintigste seizoen, met speelgoed, strips, videogames en meer die naast de kern van de tv-serie worden uitgebracht.

Hoewel de show al tientallen jaren bestaat, is er nog steeds veel dat zelfs doorgewinterde fans misschien niet weten over South Park.

Hier zijn interessante feiten die je niet wist over South Park:

10 Omloopsnelheid van afleveringen

zuid park
zuid park

De originele pilot voor South Park is gemaakt door een combinatie van bouwpapierkarakters en stop-motionanimatie. In die tijd kostte het Parker, Stone en hun medewerkers honderden en honderden uren om te voltooien. Nu kan de crew echter in minder dan een week een complete aflevering maken. Dit is een ongelooflijke prestatie, en het is een prestatie die het onderwerp was van een korte documentaire!

9 Je hebt Kenny vermoord

South Park Kenny
South Park Kenny

De trope van het doden van Kenny elke aflevering met de klassieke regel, "Je hebt Kenny vermoord, jij %$&@!", alleen voor hem om de volgende aflevering terug te sturen, was een van de meest bekende van de show stukjes. In seizoen 5 besloten de makers echter om Kenny voor eens en voor altijd te vermoorden, om de rol van Butters in de show te vergroten.

Oorspronkelijk was het echter het plan om Kyle te vermoorden en niet Kenny, omdat de gedachte was dat Kyle en Stan te veel op elkaar leken en dat de kerngroep wat meer diversiteit nodig had.

8 De karakters schrijven

Cartman Kenny
Cartman Kenny

Voor degenen die fans van de show zijn, is het misschien verrassend om te horen dat alle gedempte dialogen van Kenny regels zijn die volledig in het script zijn geschreven, terwijl veel van Cartmans regels in de opnamecabine zijn geïmproviseerd.

Yep - hoewel een groot deel van Kenny's dialoog nooit kan worden begrepen - is het eigenlijk allemaal volledig uitgeschreven in het script. Cartman, aan de andere kant, die vaak grote rollen te spelen heeft in afleveringen, wordt tijdens opnames vaak geadverteerd door Trey Parker, zijn stemacteur.

7 Gebaseerd op het echte leven

South Park Randy
South Park Randy

Zoals zoveel fictieverhalen, zijn veel van de personages van South Park gebaseerd op echte mensen. De ouders van Stan en Kyle - die zelf losjes gebaseerd zijn op de makers, Parker en Stone - zijn grotendeels gebaseerd op hun eigen ouders, wiens echte namen ook Sheila (veranderd in Sharon) en Randy, en Gerald en Sheila zijn.

Parker had ook echt een vriend genaamd Kenny die opgroeide en die een oranje parka droeg, moeilijk te begrijpen was en vaak dagenlang verdween.

6 De karakters uiten

trey parker mat steen
trey parker mat steen

Het is bekend dat Trey Parker en Matt Stone veel van de hoofdpersonages van de show inspreken. Parker vertolkt Cartman, Stan, populair personage, Randy Marsh, Mr. Garrison, Timmy, Jimmy en vele anderen.

Stone vertolkt Kyle, Kenny, Butters, Gerald, Tweek, Jimbo en vele andere personages. Hoewel het misschien indrukwekkend lijkt dat ze hun stemmen zo veel kunnen veranderen, worden in werkelijkheid een paar specifieke stemmen bereikt met behulp van geluidsmodificatie. Hun stemmen zijn bijvoorbeeld drie halve tonen hoger voor de kinderen, vier voor Terrence en Philip, en twee voor sommige van de volwassen vrouwenstemmen die ze doen.

5 Het vertrek van Chef

chef South Park
chef South Park

Een van de meest populaire personages uit de vroege seizoenen van South Park was Chef, de chef-kok van de schoolcafetaria. Ingesproken door de beroemde soulzanger Isaac Hayes, stond Chef bekend als een bron van begeleiding voor de kinderen, en hij brak vaak in met zingen. In seizoen 10 verlieten Isaac Hayes en Chef echter de show.

Hoewel aanvankelijk werd gemeld dat Hayes de show stopte vanwege de weergave van Scientology, in een vreemde gang van zaken, na de dood van Hayes in 2008, meldde Hayes' zoon dat een groep Hayes' Scientology-vrienden Hayes dwong om verliet de show en stelde zelfs zijn ontslagbrief voor hem op.

4 Cameo's van beroemdheden

south park sparky
south park sparky

Ondanks het feit dat South Park eindeloos de spot drijft met alles en iedereen zonder ooit te stoppen, zijn er een aantal mensen geweest die daadwerkelijk hebben gevraagd om personages in de show in te spreken.

Jerry Seinfeld is een celeb die om een cameo vroeg; echter, nadat hem de rol van een kalkoen werd aangeboden (wiens enige regel was om te schrokken), wees hij het af. George Clooney, aan de andere kant, accepteerde de rol van een hond genaamd Sparky en sprak later een dokter uit in de film uit 2000.

3 De buitenaardse samenzwering

South Park Alien
South Park Alien

Een stadslegende waarbij South Park betrokken is, bevat buitenaardse wezens. Sinds de allereerste dagen van de show, inclusief de piloot (die een ontvoering door buitenaardse wezens bevatte), ontwikkelde zich een legende, en degenen die het geloofden dachten dat elke aflevering van de show minstens één alien bevatte die zich ergens op de achtergrond van een scène verstopte. Hoewel dit gerucht is weerlegd, bevat ongeveer de helft van de afleveringen die vandaag zijn gemaakt, hier of daar een buitenaards wezen.

2 De komedie buiten de show

trey parker mat steen
trey parker mat steen

Hoewel South Park hun grootste hit was, staan makers Trey Parker en Matt Stone op veel andere manieren bekend om hun komedie. In 2000, nadat het duo was genomineerd voor een Oscar voor Best Original Song (voor "Blame Canada" in de South Park-film), verschenen ze op de prijsuitreiking… en sprongen er echt uit.

Ze verschenen in Oscar-jurken - Parker droeg een jurk die lijkt op een jurk die Jennifer Lopez eerder had gedragen, en Stone droeg een roze jurk die eruitzag als de jurk die Gwyneth P altrow had gedragen. Naar verluidt was Lopez er zo overstuur van dat ze Parker later op de avond op een feestje duwde.

1 Een verrassende prijswinnaar

zuid park
zuid park

De Peabody Award is bedoeld om "de meest krachtige, verhelderende en verkwikkende verhalen op televisie, radio en online media te eren". In 2005 ontvingen South Park en Comedy Central de prestigieuze Peabody - een beweging die waarschijnlijk mensen over de hele wereld schokte.

De erkenning van de show door de prijs kan echter te laat zijn geweest. South Park werd erkend voor "voortdurend de strijd aangaan met critici, met degenen wiens waarden het uitdaagt of bespot, en met zijn eigen netwerk blijft deze cartoon voor volwassenen de grenzen verleggen van wat wordt bedoeld met 'vrijheid van meningsuiting'", aldus Peabody. Onderscheidingen.

Aanbevolen: