10 Interessante dingen die je misschien niet wist over Netflix

Inhoudsopgave:

10 Interessante dingen die je misschien niet wist over Netflix
10 Interessante dingen die je misschien niet wist over Netflix
Anonim

Tegenwoordig is de entertainmentindustrie zeker ondenkbaar zonder Netflix, aangezien de streamingdienst vrijwel een nietje is in elk huishouden. Mensen genieten van de eenvoud van het kiezen wat ze willen kijken wanneer ze het willen bekijken, evenals op welk apparaat ze het willen bekijken. In de loop der jaren heeft Netflix kijkers tal van ongelooflijke originele inhoud gegeven, zoals The Irishman, Orange is The New Black, Bridgerton en nog veel meer - en fans rekenen zeker op het streamingplatform om in de toekomst nog meer binge-waardige inhoud te produceren.

Vandaag bekijken we enkele leuke feiten die je waarschijnlijk nog niet wist over Netflix. Van wat ze oorspronkelijk deden tot hoeveel originele inhoud ze in de loop der jaren hebben geproduceerd - blijf scrollen om erachter te komen!

10 Netflix heette oorspronkelijk 'Kibble'

Ja, oorspronkelijk heette Netflix geen Netflix, en dit is wat mede-oprichter en eerste CEO van Netflix, Marc Randolph, onthulde over de originele naam:

"Eerst was ik erg bezorgd over het bouwen van een dienst die er goed uitzag, maar die niemand wilde gebruiken. Dus koos ik voor Kibble om ons te herinneren aan het oude reclame-adagium dat "het niet uitmaakt hoe goed je hond voedselreclamecampagne is als de honden het hondenvoer niet willen eten."

9 In 1998 werd hun website gelanceerd

Hoewel Netflix in augustus 1997 werd opgericht door Marc Randolph en Reed Hastings, werd het bedrijf pas een jaar later officieel gelanceerd. Toegegeven, toen zag de website er in het geheel niet uit zoals we die nu kennen - en het diende ook een heel ander doel, aangezien abonnees nog geen inhoud op hun computers konden bekijken.

8 En in 1999 bood het een op abonnementen gebaseerde dvd-by-mailservice aan

In 1999 begon Netflix met het aanbieden van een op abonnementen gebaseerde dvd-per-mailservice die zeker uniek was. Gebruikers zouden films bestellen op de Netflix-website en deze via de post ontvangen.

Zodra ze klaar waren met kijken, stuurden ze ze gewoon terug naar Netflix in enveloppen die door het bedrijf werden verstrekt. In die tijd was dit natuurlijk geweldig voor mensen die geen videotheek in de buurt hadden!

7 In 2013 lanceerde Netflix zijn eerste drie originele shows

Ja, het lijkt misschien alsof Netflix-originelen al geruime tijd bestaan, maar de realiteit is dat Netflix zijn eerste drie originele shows met een groot budget in 2013 lanceerde. Dat jaar House of Cards, Hemlock Grove en Orange Is the New Black ging in première en ze veranderden snel het spel voor showproducties die nu niet aan televisiezenders gebonden hoefden te worden.

6 En sindsdien heeft het meer dan 1.500 originele titels geproduceerd

Sinds vorige maand heeft Netflix sinds 2013 meer dan 1.500 originele titels geproduceerd en veel van hun producties waren grote hits. Onnodig te zeggen dat Netflix van plan is om in de toekomst veel meer inhoud te produceren en in een veel sneller tempo - dus dit aantal zal ongetwijfeld zeer snel stijgen.

5 In 2016 werd Netflix wereldwijd

Op 6 januari 2016 werd Netflix internationaal gelanceerd en het bedrijf maakte die aankondiging tijdens een keynote door mede-oprichter en Chief Executive Reed Hastings op CES 2016. Dit is wat hij zei tijdens het evenement:

"Vandaag bent u getuige van de geboorte van een nieuw wereldwijd internet-tv-netwerk. Met deze lancering kunnen consumenten over de hele wereld -- van Singapore tot St. Petersburg, van San Francisco tot Sao Paulo -- genieten van Tv-programma's en films tegelijk -- niet meer wachten. Met behulp van internet geven we de consument de macht om altijd, overal en op welk apparaat dan ook te kijken."

4 41% van de Netflix-gebruikers kijkt zonder te betalen

Ja, de meeste mensen met een Netflix-account hebben hun wachtwoord met iemand gedeeld. Volgens CompariTech maken vrienden 18% uit van het delen - terwijl de rest natuurlijk naar het delen met het gezin gaat.

In 2019 bleek uit een MoffetNathonson-enquête dat 41% van de Netflix-gebruikers niet echt voor hun account betalen, maar eerder wachtwoorden gebruiken van iemand die ze kennen.

3 In 2017 won Netflix zijn eerste Academy Award

In 2017 won Netflix zelfs zijn eerste Academy Award in de categorie Best Documentary Short Subject for The White Helmets. Sindsdien is het Netflix geen onbekende geweest om nog veel meer Academy Awards te winnen voor producties als Roma, Marriage Story, If Anything Happens I Love You, Icarus, American Factory, My Octopus Teacher, Period. Einde zin, Mank, Ma Rainey's Black Bottom, en Two Distant Strangers.

2 En in 2018 werd Netflix genomineerd voor meer Emmy Awards dan HBO

Slechts een jaar na het in ontvangst nemen van hun eerste academieprijs heeft Netflix meer Emmy-nominaties ontvangen dan HBO. Dit klinkt misschien niet als iets bijzonders, maar tot dat moment domineert HBO de awardshow al meer dan 17 jaar. Vorig jaar had Netflix in totaal 16 Emmy-nominaties - 53 meer dan HBO!

1 Tegenwoordig is het populairder dan kabel

Eerlijk gezegd is het zeker niet verwonderlijk dat Netflix zo groot is geworden, omdat steeds meer mensen hun inhoud verkiezen boven het kijken naar klassieke televisie. Terwijl andere streamingdiensten ook zijn gegroeid - geen enkele is nog zo groot als Netflix, dat zelfs de troon heeft overgenomen van kabeltelevisie als het gaat om populariteit in de Verenigde Staten. Ja, meer mensen vinden het leuk om de beroemde streamingdienst te gebruiken dan te betalen voor een gewone kabel!

Aanbevolen: