15 Verrassende feiten die je niet wist over freaks en geeks

Inhoudsopgave:

15 Verrassende feiten die je niet wist over freaks en geeks
15 Verrassende feiten die je niet wist over freaks en geeks
Anonim

Genoteerd als een van de grootste Amerikaanse comedy-tv-shows aller tijden, blijft Freaks and Geeks jaren later het publiek verrassen met zijn mix van humoristische dialogen, herkenbare personages en tijdloze soundtrack. De verhaallijn speelt zich af in McKinley High School en volgt een geeky mathlete Lindsay Weir, die bevriend raakt met een groep 'freaks', en haar broer Sam Weir, terwijl hij tienerproblemen navigeert met zijn twee andere vrienden.

Hoewel de show pas na 12 afleveringen werd geannuleerd vanwege de lage kijkcijfers destijds, is de show een beetje een cultureel fenomeen geworden, met oude fans die zich ertoe verbinden om herhaaldelijk te kijken en nieuwkomers in de cirkel te introduceren. Schrijvers Paul Feig en Judd Apatow zijn sindsdien doorgegaan met het produceren van tal van commercieel succesvolle projecten zoals Ghostbusters en The 40-Year-Old Virgin, wat verder aantoont hoe Freaks and Geeks over het hoofd werd gezien ten tijde van de release. Hier bekijken we 15 verrassende feiten die je misschien nog niet wist over de geliefde coming-of-age tv-show.

15 Fans van de show hebben NBC met succes overtuigd om meer afleveringen uit te zenden

Vanwege de aanhoudend lage kijkcijfers van de show, werd de serie afgesloten met drie niet-uitgezonden afleveringen. Volgens Gossip Sloth waren fans enorm teleurgesteld over dit feit, wat leidde tot een campagne voor NBC om de drie resterende afleveringen uit te zenden. De campagne was succesvol en de rest van de show werd in september van dat jaar uitgezonden.

14 Het stel op het scherm, James Franco en de drukke Philipps, haatten elkaar in het echte leven

Kim en Daniel zijn de langst bestaande relatie in de show, maar deze romance op het scherm kwam niet tot uiting in het echte leven. In tegenstelling tot hun personages waren James Franco en Busy Philipps niet zo dol op elkaar op de set en ondervonden ze veel moeilijkheden tijdens het samen filmen van scènes. Philipps meldde zelfs dat hij haar een keer op de grond had geduwd zonder haar te waarschuwen tijdens een improvisatiescène.

13 Busy Philipps deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Lindsay Weir

Kun je je Busy Philipps voorstellen in de rol van de verlegen nerd die tot freak is geworden Lindsay Weir? Voordat de show in productie ging, deed ze oorspronkelijk auditie voor de rol, maar de producers zagen haar innerlijke kracht doorkomen in de vorm van Kim Kelly. Nadat ze auditie had gedaan voor Kim, kreeg ze meteen de rol en begon de iconische casting voor de show vorm te krijgen.

12 Jason Segel en Linda Cardellini daten in het echte leven

Hoewel hun personages al vroeg in de show uit elkaar gingen, dateerden Jason Segel en Linda Cardellini eigenlijk vijf jaar buiten het scherm nadat de show was geannuleerd. Ondanks het stigma dat jonge relaties onvolwassen en lastig zijn, had Segel jaren later niets dan geweldige dingen te zeggen over zijn ex, zoals hij in een interview zegt: Mensen praten zeker, maar ze was een geweldige vriendin.”

11 John Francis Daley was de enige acteur die even oud was als zijn personage

Hollywood staat erom bekend oudere acteurs van begin twintig te casten in de rol van middelbare scholieren. Volgens Buzzfeed was John Francis Daley de enige acteur in de show die even oud was als zijn personage, in de rol van de 14-jarige Sam Weir. Linda Cardellini, die Sams 16-jarige zus Lindsay speelt, was eigenlijk 24 tijdens het filmen.

10 Drukke Philipps en Linda Cardellini waren klasgenoten voor de show

Hoewel Lindsay en Kim aan het begin van de show een moeilijke relatie hadden, gaan actrices Cardellini en Philipps eigenlijk ver terug als klasgenoten aan de Loyola Marymount University. Philipps aarzelde aanvankelijk om de rol van Kim Kelly op zich te nemen, omdat haar agent haar vertelde te wachten op een grotere rol, maar het was Cardellini die haar gelukkig overhaalde om het te doen.

9 De schrijvers baseerden het verhaal van de show op hun echte levenservaringen

Er is een reden waarom de verhalen in Freaks and Geeks zo goed lijken te resoneren met het tienerpubliek, zelfs jaren na de release. De verhalen zijn afgeleid van de gênante ervaringen van Paul Feig en Judd Apatow op de middelbare school, een detail dat bijdraagt aan de authenticiteit en vertrouwdheid van zowel de dialoog als het script.

8 Judd Apatow en Paul Feig zeiden tegen de actrices dat ze niet mochten afvallen voor de show

In tegenstelling tot veel verhalen in Hollywood, vertelden de schrijvers van de show aan Cardellini en Philipps om niet af te vallen voor hun rollen. Volgens Uproxx was de reden hiervoor dat ze wilden dat de actrices eruitzagen als echte, geloofwaardige kinderen die worstelen met problemen op de middelbare school.

7 Paul Feig bracht een tweede seizoen uit dat er nooit kwam

Helaas is door de annulering van de show de visie van Paul Feig voor een tweede seizoen van de show nooit uitgekomen. Volgens Mental Floss heeft hij in verschillende interviews vermeld dat Kim Kelly zwanger zou zijn geworden, Lindsay zou hebben te maken gehad met drugsverslaving en dat Sam en Cindy Sanders tegen elkaar zouden hebben gevochten voor de voorzitter van de studentenraad.

6 Ben Stiller maakte zijn cameo om te voorkomen dat de show werd geannuleerd

Als een persoonlijke gunst aan zijn vriend Judd Apatow, stemde Ben Stiller ermee in om een cameo te maken in de 17e aflevering van de show in een poging te voorkomen dat de show zou worden geannuleerd. Zijn optreden als overbezorgde lijfwacht is hilarisch en wordt goed gewaardeerd door fans, maar tegen de tijd dat de aflevering werd uitgezonden, was de show al geannuleerd.

5 De schrijvers vertelden vieze grappen om Martin Starr aan het lachen te maken voor een scène

Tijdens de scène waarin Bill Haverchuck thuis voor de tv zit te eten en te lachen, keek acteur Martin Starr niet naar de routine van Garry Shandling van Dinah. Hij lachte om Judd Apatow en een andere schrijver die achter de camera stonden en ongelooflijk smerige moppen vertelden.

4 Linda Cardellini bewaarde het camouflagejack dat ze tijdens de show droeg

Samen met een charmante cast van personages, is Freaks and Geeks ook geliefd om zijn iconische mode in jaren negentig-stijl. Het consequent hergebruiken van outfits draagt bij aan de realistische aantrekkingskracht van de show. In een nostalgische herinnering heeft Cardellini gezegd dat ze het camouflagejack dat ze tijdens het filmen van de show droeg, heeft gehouden.

3 De cast en crew hadden een wrap-party met prom-thema

Volgens The Richest hadden de cast en crew een eindfeest met een prom-thema uit de jaren tachtig als laatste afscheid van de show. Dit werd gedaan in de geest van de viering van de middelbare schoolomgeving van de show, waarbij iedereen in formele kleding uit de vroege jaren tachtig binnenkwam, met uitzondering van Busy Philipps die ervoor koos haar eigen junior high-promjurk te dragen.

2 Het grootste deel van het geld van de show werd besteed aan muziek

De retro-esthetiek van de show zou niet compleet zijn zonder de eclectische selectie van muziek. Met beroemde nummers van The Who, The Moody Blues en The Grateful Dead mag het geen verrassing zijn dat het grootste deel van het geld van de show werd besteed aan het kopen van de rechten voor muziek.

1 Seth Rogen schreef het scenario voor "Superbad" op de set

Volgens de cast is er zowel buiten het scherm als in de show veel geleerd. De schrijvers besteedden tijd aan het begeleiden van James Franco over zijn scriptschrijfvaardigheden en het geven van feedback op de improvisatiegrappen van Jason Segel. Seth Rogen bracht zijn tijd ook productief door op de set door zijn eerste scenario Superbad te schrijven, wat natuurlijk een grote kaskraker zou worden.

Aanbevolen: