10 feiten die je misschien niet wist over 'The Flintstones

Inhoudsopgave:

10 feiten die je misschien niet wist over 'The Flintstones
10 feiten die je misschien niet wist over 'The Flintstones
Anonim

The Flintstones is een geanimeerde sitcom gemaakt door Hanna-Barbera die zich afspeelde in een omgeving uit het stenen tijdperk. Het beschrijft op humoristische wijze het leven en de strijd van de familie Flintstones en hun buren, de Rubbles. Decennialang ging het gerucht dat The Flintstones The Honeymooners kopieerde, een sitcom die werd uitgezonden van 1955-1956. Jackie Gleason, de maker van The Honeymooners, dacht erover om Hanna-Barbera aan te klagen, maar besloot dat hij niet de reden wilde zijn dat de show niet langer in de lucht was.

Schokkend genoeg was het laatste seizoen van The Flintstones in 1966, hoewel het spin-offs waren. Zelfs 55 jaar later genieten tekenfilmliefhebbers van alle generaties nog steeds van de tekenfilm. De animatieserie heeft veel culturele invloed. Hier zijn schokkende feiten die je misschien niet wist over deze geliefde tekenfilmklassieker!

10 De vitamines zijn niet zo gezond als ouders ooit dachten

De Flintstones-vitamines
De Flintstones-vitamines

The Flintstones hebben Fruity Pebbles en Cocoa Pebbles, en als je bent opgegroeid in de jaren 90 of vroege jaren 2000, herinner je je misschien de vitamines van The Flintstones, die vandaag nog steeds aanwezig zijn. Ouders waren enthousiast over deze vitamines omdat ze kleurrijk en leuk genoeg waren om kinderen te overtuigen ze te nemen. Ouders geloofden ook dat deze supplementen hun kinderen echt ten goede kwamen.

Spoon University meldde dat The Flintstones-vitamines sorbitol bevatten, een laxeermiddel dat misselijkheid, krampen en diarree kan veroorzaken als iemand een grote hoeveelheid consumeert. De vitamines hebben ook een soort voedselkleuring die kan leiden tot ADHD. Met dit in gedachten bevatten de vitamines vitamine A, C, D en E, maar ze bevatten ook chemicaliën en additieven die niet de gezondste zijn.

9 'The Flintstones' geadverteerde Winston Cigarettes

De Flintstones die Winston-sigaretten promoten
De Flintstones die Winston-sigaretten promoten

Pas in 1966, rond de tijd dat The Flintstones eindigde, zaten er waarschuwingsetiketten op sigarettenpakjes. De Flintstones maakten reclame voor verschillende producten zoals Dove, Kentucky Fried Chicken en Winston-sigaretten. De show maakte ook reclame voor producten zoals het bier van Busch in een aantal van hun promotieshorts.

Als je je afvraagt waarom The Flintstones sigaretten en alcohol promootte in een kinderprogramma, kan context helpen. Hanna-Barbera wilde een hitshow hebben die zowel volwassenen als kinderen zou aanspreken. Bovendien werd de show uitgezonden rond 20.30 uur, toen kinderen sliepen of televisie keken met hun ouders. Terwijl de prehistorische setting kinderen naar binnen trok, maakte het volwassen onderwerp de ouders aan het lachen om de inside jokes.

8 'The Flintstones' behandelde diepe en donkere onderwerpen zoals zelfmoord en onvruchtbaarheid

Barney Rubble's zoon Bam-Bam
Barney Rubble's zoon Bam-Bam

Hopelijk gingen onderwerpen als deze over de hoofden van kinderen. Ze bleven echter waarschijnlijk bij veel ouders. Op een bepaald moment in de serie kwamen kijkers erachter dat Betty Rubble, de buurvrouw en beste vriendin van Wilma Flintstone, biologisch geen kinderen kon krijgen. Onvruchtbaarheid is een onderwerp dat je in die tijd vaak niet op televisie zag. In de aflevering This is Your Lifesaver komt Barney Rubble, de buurman en beste vriend van Fred Flintstone, erachter dat hij mogelijk de adoptierechten van zijn zoon Bam-Bam verliest. Fred moet voorkomen dat hij over een brug springt.

7 CNN-presentator Anderson Cooper riep 'The Flintstones' uit

Anderson Cooper praat over de geboorte van zijn zoon
Anderson Cooper praat over de geboorte van zijn zoon

CNN-presentator Anderson Cooper nam aanstoot aan enkele teksten van het themalied. De teksten gaan, "je zult een homo oude tijd hebben." Anderson, die openlijk homo is, vroeg zich af wat de teksten probeerden te zeggen over de homoseksuele levensstijl, waarbij hij beweerde dat de woorden insinueerden dat deze levensstijl voor Neanderthalers en holbewoners is en dat het schadelijk is voor degenen die worstelen met hun seksualiteit. Een woordvoerder van Warner Brothers Animation bevestigde dat de formulering alleen maar betekende dat kijkers een geweldige tijd zouden hebben om de capriolen van de show te bekijken.

6 'The Flintstones' kwam uit met twee live-actiefilms

The Flintstones 1994 film John Goodman Rosie O'Donnell
The Flintstones 1994 film John Goodman Rosie O'Donnell

In 1994 was de film The Flintstones een kassucces. Hoewel dit een kritisch gepande film was, verdiende het $ 341,6 miljoen met een budget van slechts $ 46 miljoen. De tweede film, The Flintstones In Viva Rock Vegas, die in 2000 uitkwam, presteerde echter niet zo goed. De film bracht slechts $ 59,5 miljoen op met een budget van $ 83 miljoen.

5 Seth MacFarlane wilde 'The Flintstones' rebooten

The Flintstones getekend in de animatiestijl van Family Guy
The Flintstones getekend in de animatiestijl van Family Guy

Een van de aanspraken van Seth MacFarlane op roem is het maken van de geanimeerde sitcom Family Guy. In 2011 wilde hij de oude en geliefde favoriet een moderne draai geven, maar het script was sympathiek maar niet sympathiek. Het leek alsof MacFarlane de reboot opgaf omdat hij geen manieren kon bedenken om Fred Flintstone te onderscheiden van Peter Griffin, de luidruchtige en irritante maar grovere Family Guy-patriarch. Het is onduidelijk of er vanaf 2021 nog een reboot in de maak is.

4 Fred en Wilma waren het eerste geanimeerde koppel van andere sekse dat een bed deelde

Seizoen 3, Aflevering 23 van The Flintstones
Seizoen 3, Aflevering 23 van The Flintstones

The Flintstones was om vele redenen baanbrekend, zoals het feit dat het een van de eerste geanimeerde shows was die een lachnummer gebruikte. Hoewel geen van de scènes die Fred en Wilma Flintstone deelden overdreven intiem was, was dit soort beelden provocerend voor de jaren zestig. Het is veilig om te zeggen dat televisie een lange weg heeft afgelegd sinds de jaren zestig. Het doet je afvragen hoe The Flintstones eruit zou hebben gezien als het in de moderne tijd was uitgezonden.

3 'The Flintstones' is misschien geen steentijdfamilie geweest

Seizoen 4 van The Flintstones
Seizoen 4 van The Flintstones

De familie Flintstone had een Indiaanse familie kunnen zijn, of de Flintstones hadden hun weg kunnen vinden door het Romeinse rijk. William Hanna en Joseph Barbera dachten er ook aan om deze cartoon in de jaren 1600 te plaatsen en van deze geliefde familie pelgrims te maken. Het duo dacht er zelfs aan om de familie Flintstone The Bedrock Hillbillies te noemen. Ze hebben zoveel unieke opties overwogen, maar het is moeilijk voor te stellen dat The Flintstones niet, nou ja, The Flintstones is.

2 The 'Flintstones' Met 'The Jetsons'

The Jetsons Meet the Flintstones uit 1987
The Jetsons Meet the Flintstones uit 1987

Hoewel The Jetsons dezelfde cartoonformule hadden als The Flintstones met een lachtrack en zo, is het enige verschil dat de setting van deze cartoon zich afspeelde in een futuristische setting. De show kwam uit in 1962, maar de prehistorische familie en de futuristische familie ontmoetten elkaar pas in 1987 in een tijdreisexperiment dat misliep in een twee uur durende special genaamd The Jetsons Meet The Flintstones.

1 Elizabeth Taylor maakte haar laatste filmoptreden in de film 'The Flintstones'

Elizabeth Taylor in The Flintstones Movie
Elizabeth Taylor in The Flintstones Movie

Elizabeth Taylor was een van de meest gerenommeerde sterren van de klassieke Hollywood-cinema. Ze stond ook bekend om haar humanitaire. Later in haar leven maakte ze hier en daar televisiecameo's, maar richtte ze zich meer op het zijn van een filantroop. In de laatste theatrale rol van Taylor speelde ze Pearl Slaghoople (de moeder van Wilma Flintstone) in The Flintstone Movie uit 1994.

Aanbevolen: