Wat de meeste Simpsons-fans niet weten over Springfield

Inhoudsopgave:

Wat de meeste Simpsons-fans niet weten over Springfield
Wat de meeste Simpsons-fans niet weten over Springfield
Anonim

The Simpsons is zonder twijfel de meest succesvolle animatieserie aller tijden. De show, die verbazingwekkend genoeg nu in zijn eenendertigste seizoen is, is door de jaren heen blijven evolueren, en heeft een altijd rijke geschiedenis toegevoegd aan zijn personages en zijn stad Springfield.

Met bijna 750 geproduceerde afleveringen wordt de diepte en informatie die over Springfield is gegeven steeds dieper en dieper. Hoewel de beroemde cryptische locatie enigszins een mysterie blijft, zijn andere details over de economie, topografie, bewoners en nog veel meer in de loop der jaren merkbaar uitgewerkt. Hoewel de informatie die nu beschikbaar is over Springfield groot en ingewikkeld is, is er ook veel dat zelfs fans van de show misschien niet weten over de stad.

11 Waar ligt Springfield?

Een landruimtefoto van Springfield
Een landruimtefoto van Springfield

Een van de meest voorkomende vragen over The Simpsons is waar Springfield precies ligt. Hoewel er veel theorieën zijn, is er een zeer specifieke reden waarom Groening de naam Springfield koos als de thuisbasis van Amerika's geliefde gele familie. De reden is simpelweg omdat er zoveel verschillende Springfields in de VS zijn dat hij wist dat het fans zou verwarren en zou leiden tot eindeloze speculatie en theoretisering.

10 Wanneer werd Springfield opgericht?

Jebediah Springfield
Jebediah Springfield

Zoals velen weten, werd Springfield in 1796 opgericht door de lokale held Jebediah Springfield. Wat velen niet weten, is dat Jebediah Springfield een verzonnen identiteit was voor de echte naam en criminele achtergrond van de man, Hans Sprungfeld, die was een beruchte en gezochte piraat. Een van Springfelds bekendste goochelaars viel George Washington aan met een bijl om te proberen zijn geld te stelen.

9 Waarom zijn Simpsons geel?

Animators maakten de personages geel omdat ze geen haarlijnen hadden
Animators maakten de personages geel omdat ze geen haarlijnen hadden

Heb je je ooit afgevraagd waarom de inwoners van Springfield geel zijn en geen natuurlijke huidskleur hebben? Nou, het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig. Volgens de maker, Matt Groening, is de reden voor het geel omdat hij mensen onmiddellijk wilde laten weten dat The Simpsons aan stond wanneer iemand door de kanalen op tv scrolde. Zodra ze een glimp opvingen van de duidelijke gele toon, zouden ze weten dat het The Simpsons was.

8 Elke geografie in één

simpsons springfield
simpsons springfield

Een eigenschap die mensen in verwarring brengt over de precieze locatie van Springfield, is dat de stad en haar omgeving bijna elk type geografie bevatten. Van bossen, bergen, woestijnen en moerassen, Springfield heeft het allemaal. Enkele van de meer prominente locaties zijn Mount Springfield, Springfield National Park, Springfield Mesa, de Murderhorn Mountain en natuurlijk Springfield Gorge, hoewel het waarschijnlijk het beste is om niet op een skateboard door de kloof te springen…

7 Iedereen heeft vier vingers… Behalve God

otto simpsons
otto simpsons

Nog een bijzonderheid aan de fysieke aspecten van Springfielders is dat ze, in tegenstelling tot wij, viervingerige mensen zijn. Hoewel dit geen ongebruikelijke eigenschap is voor stripfiguren - waardoor de bizarre aard van de personages wordt versterkt - is er toevallig één personage afgebeeld dat wel de juiste vijf vingers heeft. In de aflevering "Homer the Heretic" heeft Homer een aanvaring met God zelf, die toevallig vijf vingers heeft.

6 Een rivaal aan de andere kant

springveld
springveld

Toen Jebediah Springfield oprichtte, deed hij dat met medekolonist Shelbyville Manhattan. Toen Shelbyville en zijn volgelingen echter te horen kregen dat Springfield een plaats was waar 'je niet met je eigen neef kon trouwen', kwamen ze in opstand en gingen ze op zoek naar hun eigen stad die Shelbyville zou worden, de langlopende rivaliserende stad van Springfield. Van de al lang bestaande vijandigheid tussen de twee steden, is een van de cruciale rivaliteiten de citroenboom die op de grens tussen de twee locaties staat.

5 De leider op kantoor

simpsons blasio
simpsons blasio

In tegenstelling tot de door het land opgelegde ambtstermijn van vier jaar, lijkt het politieke hoofd van Springfield, burgemeester Joe Quimby, al ontelbare jaren in functie te zijn. Deze meer dan levensgrote persoonlijkheid lijkt misschien een beetje misplaatst voor de stad Springfield, en dit kan zijn omdat burgemeester Quimby is gebaseerd op een echte (ook meer dan levensgrote) persoonlijkheid - president John F. Kennedy. Net als Kennedy spreekt Quimby met een licht Boston-accent, weelderig in zijn rijkdom, en is niet onopvallend met zijn rokkenjager manieren …

4 Hoe zich te verplaatsen in Springfield

simpsons rijden
simpsons rijden

Zoals alle grote steden heeft Springfield een bruisend transportsysteem waar de inwoners zich kunnen verplaatsen. De stad heeft zowel een bloeiende internationale luchthaven - die de familie Simpsons over de hele wereld heeft gevlogen - een spoorwegsysteem en een buslijn. Bovendien heeft Springfield ook een verlaten metrosysteem, een mislukte monoraillijn – de basis van een van de beste afleveringen van de show – en zelfs een roltrap naar nergens!

3 Go Team Go

simpsons isotopen
simpsons isotopen

Wat is een Amerikaanse metropool zonder zijn lokale sportteams? Net als alle anderen, is Springfield de thuisbasis van een aantal sportfranchises, met name de Springfield Isotopes (afkomstig van de plaatselijke kerncentrale), een AA minor league-honkb alteam dat speelt in Duff Stadium. Daarnaast zijn het Springfield Atoms voetb alteam en het Springfield Ice-O-Topes hockeyteam.

2 Een schare beroemde plaatsen

jeukende en krassende land simpsons
jeukende en krassende land simpsons

Elke stad heeft zijn beroemde plaatsen waar elke bezoeker en toerist zeker langs moet komen, hoewel in Springfield elk zijn eigen gevaren heeft… Er is Itchy & Scratchy Land, waarvan de animatronics soms de parkbezoekers aanvallen; het 50 voet vergrootglas, dat op zonnige dagen in een dodelijke val kan veranderen; en, natuurlijk, de citroenboom, waar oorlog de neiging heeft om uit te breken tussen de inwoners van Springfield en Shelbyville.

1 Eten en/of drinken pakken

moe's taverne
moe's taverne

Springfield is de thuisbasis van een aantal unieke plekken om te stoppen voor een hapje en een lekker koud drankje. Voor de volwassenen kun je een koud Duff-biertje pakken bij Moe's Tavern of bij Duff Gardens, en voor de kinderen kun je een Squishee pakken bij de Kwik-E-Mart. Voor de liefhebbers een lekker romantisch diner bij The Gilded Truffle of Luigi's, of voor de seafood lovers The Frying Dutchman. Als je haast hebt, is er de gevestigde fastfoodketen Krusty Burger. Als het op eten aankomt, heeft Springfield het allemaal.

Aanbevolen: