ABC's Lost: de personages rangschikken van irritant tot lief

Inhoudsopgave:

ABC's Lost: de personages rangschikken van irritant tot lief
ABC's Lost: de personages rangschikken van irritant tot lief
Anonim

Van de pilot-aflevering in 2004 tot de polariserende finale, "The End", die de tiende verjaardag vierde op 23 mei 2020, bleef Lost een hoeksteen in de popcultuur. Het veranderde het landschap van de moderne televisie.

Toen Lost in première ging, hadden miljoenen Amerikanen nog VHS-spelers, en in de laatste aflevering hadden sociale media en internet de manier veranderd waarop het publiek van series geniet. De ABC-serie begint met scènes van het wrak van vlucht 815, dat neerstortte tijdens een reis van Australië naar Los Angeles. Het volgt de pogingen van de overlevenden om door het leven op het eiland te navigeren. Er komen nog steeds details naar voren over de ervaringen van de acteurs die aan de show werken.

Lost heeft een grote cast van verschillende personages, waaronder Matthew Fox van Party Of Five als een gekwelde dokter, Jack. Evangeline Lily speelde Kate, een onbegrepen crimineel. Dominic Monaghan was de burn-out rockster, Charlie.

Nu is het tijd voor ABC's Lost: De personages rangschikken van irritant tot lief.

19 Ana Lucia is ronduit irritant

Ana Lucia op het eiland
Ana Lucia op het eiland

In de finale van het eerste seizoen, "Exodus", liet Lost het publiek kennismaken met de "Tailies", de laatste overlevenden die aan de andere kant van het eiland waren gestrand. Ze werden geleid door de strenge en broeierige Ana Lucia Cortez. Ze was een politieagent uit Los Angeles, die werd gespeeld door de getalenteerde actrice Michelle Rodriguez. Het personage had twee grote afleveringen, maar dit was niet genoeg om fans voor zich te winnen.

18 Michael Dawson is uitverkocht en vermoordt mensen

Michael knuffelt zijn zoon W alt
Michael knuffelt zijn zoon W alt

Het v alt niet te ontkennen dat Michael (Harold Perrineau) zich in een vreselijke positie bevindt, een rouwende zoon oppakkend die zijn vader nauwelijks kent. Dat gezegd hebbende, de voormalige bouwvakker en schilder liep de eerste twee seizoenen uit de hand.

17 Jack Shephard moet even op adem komen

Jack probeert een plan voor onderdak te bedenken
Jack probeert een plan voor onderdak te bedenken

De pilot-aflevering begint met Jack Shephard (Matthew Fox) gekleed in zijn pak. Hij komt in actie en helpt de andere overlevenden van Oceanic Flight 815. Zelfs als zijn drang om te helpen van een goede plek komt, wordt zijn messiascomplex na zes seizoenen moeilijker te verdragen. Jack houdt vol dat hij weet wat het beste is voor alle andere overlevenden.

16 John Locke moet een tandje bijsteken

John Locke in de pilot
John Locke in de pilot

John Locke (Terry Quinn) lijkt een vrolijke man, maar naarmate zijn achtergrondverhaal zich ontvouwt, wordt het duidelijk dat zijn investering in het eiland veel dieper gaat dan het in eerste instantie lijkt. Hij is blindelings vastbesloten, tot het punt dat hij per ongeluk de dood van Boone (Ian Somerhalder) veroorzaakt. John wordt tegen het einde van de serie het gezicht van het kwaad.

15 Sayid glijdt te snel in martelmodus

Sayid gaat de jungle in
Sayid gaat de jungle in

Zonder Sayid (Naveen Andrews) zouden de overlevenden geen idee hebben hoe ze met de elektronica moeten werken of het signaal moeten versterken. Helaas merkt de veteraan van de Speciale Republikeinse Garde dat de groep aandringt op zijn duistere vaardigheden - het gebruik van deze vaardigheden wordt maar al te vaak aangemoedigd.

14 Jacob is een beetje een eikel

Jacob, bewaker van het eiland
Jacob, bewaker van het eiland

Jacob is een van de vele mysteries van Lost. De show omlijst Jacob (Mark Pellegrino) als een goede kerel en beschermer van het eiland, maar denk aan het aantal mensen van de eeuwen dat hij strandde, zich terugtrok van de wereld en gedwongen werd om voor hun leven te vechten…tegen een gigantische rook monster! Hij heeft dat monster geschapen.

13 Shannon Rutherford lijkt de gemiddelde verwende rijke jongen

Shannon na de vliegtuigcrash
Shannon na de vliegtuigcrash

Elke Lost-fan kan zich meteen Shannon (Maggie Grace) voorstellen die krijst op het strand in haar minirok, terwijl chaos om haar heen dwarrelt. Tijdens de eerste paar afleveringen komt Shannon over als een verwend nest, die niet veel meer doet dan Boone uitschelden en tegen zich in het harnas jagen, voordat ze haar weg op het eiland vindt.

12 Tussen het rouwen om zijn gloriedagen en de drugs, is Charlie een puinhoop

Charlie in de jungle
Charlie in de jungle

"Not Penny's Boat" blijft een van de meest iconische momenten uit de serie. Charlie (Dominic Monaghan, vers van zijn vlucht als Merry in Lord of the Rings) is een rockster in verval en vecht tegen een verslaving. Hij heeft charmante momenten, maar er zijn talloze momenten waarop het publiek het hoofd schudt naar de sombere voormalige ster.

11 Kate heeft twijfelachtige vaardigheden om beslissingen te nemen

Kate van verdwaald op het strand met bergen op de achtergrond
Kate van verdwaald op het strand met bergen op de achtergrond

Het is één ding om jezelf en je moeder te beschermen. Het huis platbranden met je stiefvader erin lijkt echter niet de oplossing. Kate (Evangeline Lilly) brengt de flashbacks door onder verschillende aliassen. Ze brengt haar tijd op het eiland door tussen Jack en Sawyer.

10 Claire baart een kind op het eiland… en wordt gek

Claire in de alternatieve tijdlijn
Claire in de alternatieve tijdlijn

Claire (Emilie de Raven) heeft een van de meer tragische verhaallijnen op Lost. Ze overleeft de vliegtuigcrash en bevallen niet lang daarna van haar zoon Aaron. Ze verliest haar naaste metgezel op het eiland en wordt uiteindelijk achtergelaten door de Oceanic Six.

9 Desmond Hume kan het 'broeder'-ding tegenhouden

Desmond praat met Penny aan de telefoon
Desmond praat met Penny aan de telefoon

In de première van seizoen twee krijgt het publiek eindelijk een kijkje in het mysterieuze luik dat Locke heeft ontdekt. Desmond (Henry Ian Cusick) noemt iedereen 'broeder' en neemt afscheid met 'tot ziens in een ander leven, broer'. Afgezien van die eigenzinnige tik, is het personage beminnelijk.

8 Zon is lief, maar had eerder Engels moeten spreken

Sun staat op het punt te onthullen dat ze Engels spreekt
Sun staat op het punt te onthullen dat ze Engels spreekt

Sun (Yunjin Kim) en Jin (Daniel Dae Kim) hadden een gemakkelijkere tijd op het eiland kunnen hebben als ze had gesproken over haar vermogen om Engels te spreken. Ja, het zou haar huwelijk in de war sturen, maar nadat een vliegtuig is neergestort, verandert de inzet.

7 Ben Linus is het sympathieke soort antagonist

Benjamin Linus geeft orders aan de Anderen
Benjamin Linus geeft orders aan de Anderen

Benjamin Linus (Michael Emerson) leidt de Anderen onder het voorwendsel dat hij Jacob communiceerde (en orders ontving). Ben behandelt iedereen op het eiland als pionnen, erkent zijn macht en wil het niet afstaan aan een andere "kandidaat".

6 Daniel Faraday helpt de tijdreisplot te ontcijferen

Faraday in de jungle
Faraday in de jungle

Daniel Faraday (Jeremy Davies) is stuntelig, briljant en verlegen. Hij begrijpt dat het eiland onverklaarbare eigenschappen heeft, waardoor het kwetsbaar is voor veel mensen die zijn macht willen uitbuiten.

5 Jin wordt elke aflevering gewoon beter

Jin zet onderdak op het strand
Jin zet onderdak op het strand

Jin (Dae Kim) begint als een harde, agressieve echtgenoot, maar wordt een van de poolsterren van de groep. Als een van de overlevenden die in 1977 achterbleven, leert Jin Engels te spreken, wat zijn karakter des te interessanter maakt om naar te kijken.

4 Miles Straume is de perfecte mix van broeden en komisch

acteur ken leung speelt Lost character
acteur ken leung speelt Lost character

Miles (Ken Leung) heeft een speciale band met het eiland en hij kan met dode mensen praten. Hoewel het personage een late toevoeging is, wordt hij een favoriet bij fans vanwege zijn mix van brutaal sarcasme en hart.

3 Juliet is een echte parel

Juliet Burke wil het eiland verlaten
Juliet Burke wil het eiland verlaten

Juliet Burke (Elizabeth Mitchell) is een van de meer tragische personages op Lost. Ze wordt tegen haar wil op het eiland vastgehouden, als het voorwerp van Bens genegenheid. Ze is aardig, maar heeft weinig autonomie over haar leven met de Anderen.

2 Er is geen beter karakter dan Hurley

Hurley kijkt naar het luik
Hurley kijkt naar het luik

Hurley (Jorge Garcia), of Hugo Reyes, is het hart van Lost. Hij houdt de groep bij elkaar en slaagt erin om alle andere overlevenden te ondersteunen. Zijn flashbacks zijn enkele van de meest meeslepende, en hij is de meest gegronde van de Oceanic Six.

1 Sawyer (James Ford) stuts rond met een hart van goud

Sawyer zwerft door de jungle
Sawyer zwerft door de jungle

James Ford (Josh Holloway), beter bekend als Sawyer, is een bijnaamgenerator en een norse zuidelijke oplichter met een hart van goud. Het is moeilijk om je de serie voor te stellen zonder het geliefde personage dat het meest groeit en evolueert gedurende de seizoenen van de show.

Aanbevolen: