Kanye West wordt bespot door Drake-fans als 'Certified Lover Boy' verslaat 'Danda' met hogere verkoop in de eerste week

Kanye West wordt bespot door Drake-fans als 'Certified Lover Boy' verslaat 'Danda' met hogere verkoop in de eerste week
Kanye West wordt bespot door Drake-fans als 'Certified Lover Boy' verslaat 'Danda' met hogere verkoop in de eerste week
Anonim

Drake heeft het weer gedaan.

Met de release van zijn nieuwste project, Certified Lover Boy, heeft de Canadese hitmaker Kanye West's Donda officieel overtroffen door dit jaar de hoogste verkoop in de eerste week voor een album te behalen.

Per Billboard verkocht Drake maar liefst 604.000 exemplaren met CLB, terwijl zijn streaming-aantallen met het record in slechts zeven dagen de 700 miljoen overtroffen.

In vergelijking met Ye's tiende studioalbum, verdubbelde de "Laugh Now Cry Later"-ster bijna de verkoop van die van West, die maar liefst 309.000 exemplaren verkocht na de release van zijn langverwachte (en zwaar vertraagde) laatste aanbod.

Fans op Twitter lijken niet zo verbaasd dat Drake West onttroonde als het ging om de verkoop in de eerste week, gezien de zware promotiecampagne en meerdere deals die de "Hotline Bling"-hitlijst had voordat CLB zelfs maar viel.

Een dag voor de release van het album onthulde Spotify dat het CLB de eerste zeven dagen gratis zou streamen, wat betekent dat zelfs als fans geen betaald abonnement op het platform hadden, ze nog steeds konden luisteren naar het project volledig.

Deze streams telden blijkbaar nog steeds mee voor de laatste verkoop van het album in de eerste week.

Rekening houdend met zijn langdurige vete met West, waren Drake's fans opgetogen over het zegevierende nieuws, ongeacht hoe hun idool aan zijn astronomische cijfers kwam.

Velen beschimpten en bespotten de Yeezy-oprichter omdat hij zijn album rond dezelfde tijd als Drake liet vallen, en noemden het 'carrière zelfmoord', ook al heeft Donda de op een na grootste verkoop in de eerste week van het jaar, wat nog steeds een indrukwekkende prestatie.

Drake's laatste album, Scorpion uit 2018, presteerde zelfs nog hoger toen het in de eerste week gezamenlijk 731.000 exemplaren verkocht, terwijl Views uit 2016 1,04 miljoen exemplaren verkocht.

Tot nu toe heeft West niet gereageerd op het nieuws dat Drake hem verslaat in de verkoop van de eerste week, maar dat betekent niet dat fans geen soort tirade mogen verwachten van de vervreemde echtgenoot van Kim Kardashian op sociale media in de komende dagen of weken.

Drake en West hebben elkaar al minstens drie jaar niet gezien, maar zou hun vete kunnen escaleren nu de "One Dance"-ster zijn vijand heeft verslagen als de artiest met de grootste albumverkoop van de jaar?

Aanbevolen: