Hier is hoe George Lucas zijn gerapporteerde nettowaarde van $ 5,4 miljard uitgeeft

Inhoudsopgave:

Hier is hoe George Lucas zijn gerapporteerde nettowaarde van $ 5,4 miljard uitgeeft
Hier is hoe George Lucas zijn gerapporteerde nettowaarde van $ 5,4 miljard uitgeeft
Anonim

Iconische filmmaker, George Lucas, is vooral bekend door het creëren van de Star Wars-franchise en het co-creëren van de Indiana Jones-franchise. De briljante visie en zakelijke kennis van Lucas hielpen hem een miljardair te maken. Lucas bouwde inderdaad een imperium op en vergaarde een gerapporteerd vermogen van $ 5,4 miljard.

George Lucas is een van de rijkste beroemdheden ter wereld. Zijn klassieke films overstijgen de tijd. Star Wars is bijvoorbeeld een cultureel fenomeen dat Lucas en de originele cast zal overleven. Lucas heeft ook een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van geavanceerde technologie en speciale effecten.

In 2012 besloot George Lucas dat het tijd was om met pensioen te gaan - hij hing zijn lichtzwaard op. Lucas verkocht Lucasfilm aan W alt Disney Studios en werd een buitengewoon rijk persoon. Natuurlijk is de brandende vraag die iedereen bezighoudt: "Hoe geeft hij zijn geld uit"?

George Lucas besteedt een klein beetje van zijn fortuin aan zichzelf. Meestal geeft hij het echter weg. Natuurlijk investeert hij ook. Het is tijd om Lucas en zijn rijk van dichterbij te bekijken. Dit is hoe George Lucas zijn gerapporteerde nettowaarde van $ 5,4 miljard uitgeeft.

14 Hij verkocht LucasFilm aan Disney voor $4 miljard

George Lucas heeft jarenlang een ongelooflijk rijk opgebouwd. Maar uiteindelijk vond hij dat het tijd was om met pensioen te gaan. In 2012 verkocht Lucas zijn bedrijf, Lucasfilm, aan Disney - voor maar liefst $ 4 miljard. Lucas ontvangt ook roy alty's voor alle Star Wars-saga-merchandise en Indiana Jones-merchandise. Op het moment van de verkoop kondigde Lucas aan dat het grootste deel van het geld naar een goed doel zou gaan.

13 Lucas kocht twee huizen aan het strand naast elkaar

George Lucas en zijn gezin hebben in een lange lijst van indrukwekkende huizen gewoond. In 2010 kocht Lucas een eigendom van $ 19,5 miljoen aan het strand op Padaro Lane in Carpinteria, Californië. In 2019 kocht Lucas het pand ernaast voor $ 28 miljoen, waardoor de twee eigendommen één compound werden, met een schuur, een boomhut en een gastenverblijf.

12 The George Lucas Family Foundation

De rijke en beroemde George Lucas gaat nooit een uitdaging uit de weg. In 2010 daagden miljardairs, Warren Buffet en Bill Gates, andere vermogende particulieren uit om bij te dragen aan goede doelen. Lucas ging de uitdaging aan en heeft al de helft van zijn fortuin gedoneerd. Uiteindelijk richtte hij de George Lucas Family Foundation op met een schenking van meer dan $ 1 miljard.

11 Lucas en zijn gezin woonden in het vorige huis van Bette Midler

George Lucas bezit verschillende eigendommen - hij heeft prachtige huizen over de hele wereld. In 2008 verhuisden Lucas en zijn gezin naar het voormalige huis van Bette Midler in Hollywood, Californië. In 2010 zijn Lucas en zijn gezin verhuisd, maar de waarde van het huis is gestegen. In 2019 kwam het huis weer op de markt voor een vraagprijs van $ 4.3 miljoen.

10 Gedoneerd land om Imagination Park te creëren

San Anselmo, Californië, heeft een speciaal plekje in het hart van George Lucas. Inderdaad, Lucas creëerde Star Wars en Indiana Jones nadat hij in 1973 naar San Anselmo was verhuisd. In 2012 schonk Lucas land aan de stad, die het 8700 vierkante meter grote Imagination Park werd. In het park staan standbeelden van de iconische personages van Lucas, Yoda en Indiana Jones.

9 doneert aan verschillende goede doelen, waaronder de Film Foundation, Stand Up To Cancer en de Make-A-Wish Foundation

Zoals opgemerkt, sloot George Lucas zich aan bij Bill Gates en Warren Buffet door de Giving Pledge-uitdaging aan te gaan. Deze miljardairs beloven de helft (of meer) van hun fortuin weg te geven aan goede doelen. Lucas staat bekend om zijn liefdadigheidswerk. Hij helpt de filmindustrie door te doneren aan de Film Foundation. Hij doneert ook aan de Make-a-Wish Foundation en Stand Up To Cancer.

8 doneerde $ 175 miljoen aan zijn Alma Mater, USC

George Lucas doneert regelmatig aan filmscholen en helpt nieuw talent in de industrie te stimuleren. In 1991 richtte Lucas de George Lucas Education Foundation op en begon hij verschillende beurzen uit te geven. Hij helpt ook jong talent dat een pauze nodig heeft. Lucas schonk $ 175 miljoen aan zijn alma mater, de University of Southern California Film School.

7 kocht een herenhuis van $ 33,9 miljoen in Bel-Air

George Lucas en zijn gezin verhuisden van huis naar huis. De kans is echter groot dat ze zich hebben gevestigd. In 2017 kocht Lucas een herenhuis van $ 33,9 miljoen in Bel-Air. Het 8, 932 vierkante meter grote huis staat bekend als 'Mi Patria'. Het prachtige landgoed beschikt over een gastronomische woonkeuken, bibliotheek, negen slaapkamers, acht badkamers, een binnenplaats en tropische tuinen.

6 doneerde $ 1 miljoen om het Martin Luther King Jr. National Memorial te helpen bouwen

Veel oorzaken zijn belangrijk voor George Lucas. Hij geeft om het helpen van de minder bedeelden, maar geeft ook om het herinneren van het verleden. In 2005 schonk Lucas $ 1 miljoen om het Martin Luther King Jr. Memorial te helpen bouwen. Het monument beslaat vier hectare naast de National Mall in Washington, D. C. Het eert de burgerrechtenleider en is voorzien van de Stone of Hope.

5 De Skywalker Ranch

In 1978 begon George Lucas met de bouw van Skywalker Ranch in Marin County, Californië. Lucas heeft $ 100 miljoen uitgegeven om het pand te ontwikkelen, inclusief een technisch gebouw met montageruimten, een theater met 300 zitplaatsen en filmzalen. Het bestaat ook uit een huis van 50.000 vierkante meter, een bibliotheek, een zwembad, een schuur, een bioscoop en een brandweer. Lucas woont echter niet op de ranch - hij gebruikt hem alleen voor zijn werk.

4 Sinds zijn pensionering richt hij zich op experimentele films

George Lucas staat bekend om het creëren van twee van de commercieel meest succesvolle franchises. Lucas heeft inderdaad jaren besteed aan het maken van films met een groot budget met baanbrekende speciale effecten. Zijn films brachten kijkers over de hele wereld… en melkwegstelsels. Sinds zijn pensionering richt Lucas zich echter op zijn passie voor experimentele cinema. Hij brengt al zijn tijd door in de garage en werkt aan zijn hobby's.

3 Geprobeerd om huizen met een lager inkomen te bouwen in een van de rijkste delen van Amerika

Op een gegeven moment had George Lucas plannen om Lucasfilm uit te breiden op zijn landgoed Grady Ranch in Marin County, Californië. De bewoners protesteerden echter tegen de uitbreiding. Marin County is een van de rijkste delen van Amerika. In 2012 besloot Lucas om van het land betaalbare woningen te maken. Natuurlijk waren ook de bewoners tegen die beslissing. Lucas en de bewoners bleven jarenlang vechten om het pand.

2 In 2015 schonk hij $64 miljoen aan meer dan 200 organisaties

Nadat hij Lucasfilm aan Disney had verkocht, beloofde George Lucas dat het grootste deel van het geld naar een goed doel zou gaan en hij hield woord. In 2015 schonk Lucas $ 64 miljoen aan meer dan 200 verschillende organisaties. Hij gaf aan verschillende musea en verschillende natuurinitiatieven. Lucas heeft ook gedoneerd aan meerdere programma's die hulp bieden aan jongeren in de binnenstad.

1 Het bouwen van het Lucas Museum of Narrative Art van $ 1 miljard zonder winstoogmerk

In 2017 kondigde George Lucas de oprichting aan van het Lucas Museum of Narrative Art zonder winstoogmerk ter waarde van $ 1 miljard in Exposition Park, Los Angeles. Lucas voegde ook een schenking van $ 400 miljoen toe aan het ongelooflijke museum.

Het zal de persoonlijke kunstcollectie van Lucas, filmzalen, een gratis openbare bibliotheek en een Star Wars-tentoonstelling bevatten. Ook heeft de bouw van het gebouw 1.400 banen gecreëerd. Het 300.000 vierkante meter grote museum opent voorlopig voor het publiek in 2021.

Aanbevolen: