Killing Eve: Fantheorieën die waar kunnen zijn (en die zijn weerlegd)

Inhoudsopgave:

Killing Eve: Fantheorieën die waar kunnen zijn (en die zijn weerlegd)
Killing Eve: Fantheorieën die waar kunnen zijn (en die zijn weerlegd)
Anonim

De spionagethrillerdramedy, Killing Eve, is gebaseerd op de boekenreeks 'Villanelle' van Luke Jennings. De BBC-serie ging in première op 8 april 2018 en het eerste seizoen bevatte acht veelgeprezen afleveringen.

Canadese actrice, Sandra Oh (meest bekend door het vertolken van Cristina Yang in Grey's Anatomy), speelt Eve Polastri, een onderzoeker van de Britse inlichtingendienst met interesse in vrouwelijke seriemoordenaars. Villanelle (Jodie Comer) trekt Eve's aandacht na het uitvoeren van een reeks methodische moorden.

De BBC-show kreeg veel lof in zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten, en seizoen twee ging in première in april 2019. In januari 2020 kondigde Entertainment Weekly de verlenging van Killing Eve aan voor een derde en vierde seizoen.

Het derde seizoen ging twee weken eerder in première, op 12 april 2020, tijdens de COVID-19-pandemie. De kijkcijfers en recensies zijn iets minder rooskleurig, al loven alle critici de vertolkingen van Oh and Comer. Met een nieuw seizoen op komst, zijn fantheorieën de baas.

Lees verder voor Killing Eve: Fan-theorieën die waar kunnen zijn (en die zijn weerlegd).

15 zou waar kunnen zijn: Carolyn maakt deel uit van (of runt) The Twelve

Carolyn wacht op Eva in Moskou
Carolyn wacht op Eva in Moskou

Eve's baas, Carolyn (Harry Potter-veteraan, Fiona Shaw), voelt zich altijd een beetje verwijderd van het team. Ze is gehuld in mysterie, alsof ze veel meer weet dan ze laat blijken. Het is niet verwonderlijk dat kijkers, nadat ze hoorden over haar relatie met Konstantin, haar ervan verdachten te werken voor, of zelfs de hoofdrol te spelen in de serie onzichtbare antagonist, 'The Twelve'.

14 Weerlegd: Villanelle vermoordde Eva

Villanelle confronteert Eve in haar appartement
Villanelle confronteert Eve in haar appartement

In de finale van seizoen één, "God, ik ben moe", zit Villanelle (Comer) achter Konstantin (Kim Bodnia) aan en zoekt ze hulp bij Eve. Wanneer de moordenaar haar begeleider neerschiet, wordt Eve ontslagen vanuit MI6, maar volgt Villanelle in haar eentje. Tot haar eigen verbazing steekt Eve Villanelle neer in haar appartement in Parijs, maar de wond is niet dodelijk.

13 zou waar kunnen zijn: Konstantin is Kenny's vader

Konstantin adviseert Villanelle in haar appartement
Konstantin adviseert Villanelle in haar appartement

Het eerste seizoen onthult dat Carolyn (Shaw), hoofd van de Russia Desk bij MI6, en Konstantin (Bodnia) een affaire hadden terwijl ze een agent was in Moskou in de jaren tachtig. Hoewel ze niet haar enige buitenlandse minnaar is, heeft Carolyn wel een vonk met Konstantin. Zou Konstantin de vader van Kenny (Sean Delaney) kunnen zijn?

12 Weerlegd: Villanelle vermoordde Kenny

Kenny in de première van seizoen drie
Kenny in de première van seizoen drie

In de première van seizoen drie, "Slowly Slowly Catchy Monkey", arriveert Eve op tijd bij Kenny's nieuwe kantoor om hem door het raam van het dak te zien vallen. Hoewel Eve een zelfmoord regeerde, weigert ze te geloven dat hij zo stierf, dus onderzoekt ze zijn dood. Ze vraagt zich af of zij en Kenny te dicht bij 'The Twelve' zijn gekomen. Konstantin beweert in tranen dat hij Kenny probeerde te redden, die op zijn dood viel.

11 zou waar kunnen zijn: Carolyns dochter Geraldine bespioneert haar moeder

Geraldine arriveert voor Kenny's begrafenis
Geraldine arriveert voor Kenny's begrafenis

Kenny en Carolyn blijken in seizoen één en twee hecht te zijn. Na de dood van Carolyn's enige zoon, Kenny, keert Carolyn's dochter, Geraldine (gespeeld door Game Of Thrones-krachtpatser, Gemma Whelan), terug naar huis voor de begrafenis van haar broer. Dan besluit ze te blijven. De ijzige relatie tussen Carolyn en Geraldine is ongemakkelijk en het publiek vraagt zich af waarom ze bij haar moeder blijft.

10 Weerlegd: Villanelle vermoordt iedereen waar Eve van houdt

Villanelle krijgt een nieuwe missie
Villanelle krijgt een nieuwe missie

In de eerste twee seizoenen van Killing Eve voelt het echt alsof Villanelle in Eve's leven zal infiltreren, iedereen van wie ze houdt zal vermoorden en dan de voormalige MI6-agent met wie ze geobsedeerd is, zal afmaken. Haar eerste slachtoffer dat dicht bij Eve staat, is Eve's collega, Bill, die in de eerste paar afleveringen sterft. Eve's vervreemde echtgenoot, Niko, wordt ook aangevallen en Eve denkt dat Villanelle de aanval heeft uitgevoerd, voordat ze erachter komt dat het Dasha was.

9 zou waar kunnen zijn: Villanelle is de dochter van Konstantin en Carolyn

Villanelle ontsnapt uit het ziekenhuis
Villanelle ontsnapt uit het ziekenhuis

Theorieën doen de ronde over de resultaten van de affaire van Carolyn en Konstantin aan het eind van de jaren tachtig - als ze samen een kind zouden verwekken, zou ze waarschijnlijk rond de 30 zijn. Als Carolyn geen baby naar Engeland kon brengen, plaatste Konstantin die baby misschien in een huis. Zou het paar om verschillende redenen geobsedeerd zijn door Villanelle?

8 Weerlegd: Dasha zal Villanelle vermoorden

Dasha in het appartement van Villanelle in Rome
Dasha in het appartement van Villanelle in Rome

Villanelle lijkt zich bewust van Dasha's neiging tot geweld en haar vermogen om schade toe te brengen. In het begin van seizoen drie tipt de moordenaar, Villanelle, haar hoed aan haar voormalige trainer, door een nieuwe moord een eerbetoon te maken aan Dasha's beroemdste moord. Aan het einde van het seizoen sterft Dasha, nadat ze is bezweken aan verwondingen die Villanelle en Eve afzonderlijk hebben toegebracht.

7 zou waar kunnen zijn: Villanelle is de broederlijke tweelingzus van Geraldine

Carolyn met haar dochter Geraldine in seizoen drie
Carolyn met haar dochter Geraldine in seizoen drie

De theorie dat Villanelle het bijproduct is van een affaire tussen voormalige jonge agenten, Konstantin (Bodnia) en Carolyn (Shaw), heeft nog een andere laag. Er is een kans dat Carolyn zwanger thuiskwam, discreet een tweeling kreeg, Villanelle aan Konstantin overhandigde en Geraldine opvoedde. Springend tussen foto's van actrices Jodie Comer en Gemma Whelan, zijn er enkele overeenkomsten.

6 Weerlegd: politie beschuldigt Niko van moord op Gemma

Niko en Gemma gevangen genomen door Villanelle
Niko en Gemma gevangen genomen door Villanelle

Een van de meest opzienbarende moorden door Villanelle in seizoen twee vindt plaats wanneer ze Niko (Owen McDonnell) en Gemma (Emma Pierson) vangt, ze naar een opslagruimte brengt en Niko's medeleraar vermoordt, die verliefd is op Eve's echtgenoot. Villanelle vermoordt Gemma en laat Niko levend achter, maar in seizoen drie is bekend dat hij haar niet heeft vermoord.

5 zou waar kunnen zijn: Eve traint als een moordenaar

Eve volgt Villanelle
Eve volgt Villanelle

Eve begon de serie als een enthousiaste MI6-agent, een beetje te enthousiast over het onderzoeken van vrouwelijke seriemoordenaars. Haar relatie met Villanelle verandert met de seizoenen, van jager-prooi tot romantische interesse, met meer dan een vleugje morbide fascinatie. Het feit dat Eve op Dasha's ribben stapt, betekent dat je je niet meteen moet afvragen of ze wel of niet van kant zou veranderen.

4 Weerlegd: Villanelle is een wees

Villanelle in haar ouderlijk huis
Villanelle in haar ouderlijk huis

In aflevering vijf van seizoen drie, "Are You From Pinner?," keert Villanelle terug naar haar ouderlijk huis in Rusland. Ze ontmoet haar broer en halfbroer en geniet eerst van zichzelf. Het bezoek culmineert in haar moeder die haar vertelt hoe vreselijk kind ze was - Villanelle brandt het huis af. Ze was dus geen wees.

3 zou waar kunnen zijn: Ruby Rose zal zich bij de cast voegen als Villanelle's volgende liefdesbelang

Roos bij een première
Roos bij een première

Geruchten deden de ronde nadat actrice Ruby Rose stopte met haar hoofdrol in Batwoman. Mensen speculeerden dat ze zou toetreden tot de cast van Killing Eve … en de liefdesbelang van Villanelle zou spelen. Netflix verlengde de serie voor een vierde seizoen, dus wie weet wat er kan gebeuren?

2 Weerlegd: Carolyn vond en trainde Villanelle

Shaw als Carolyn in de show
Shaw als Carolyn in de show

Vóór seizoen drie was de geschiedenis van Villanelle vaag, beperkt tot 'The Twelve' die haar in een Russisch weeshuis vond en haar trainde om moorden uit te voeren. Seizoen drie introduceert Dasha (Harriet W alter) en haar geschiedenis met Villanelle.

1 zou waar kunnen zijn: Eve Kills Villanelle

Eve ligt naast Villanelle in Parijs
Eve ligt naast Villanelle in Parijs

In seizoen één steekt Eve Villanelle neer, die de gunst terugbeta alt door Eve neer te schieten in de finale van seizoen twee. Seizoen drie eindigt met de vrouwen die in tegengestelde richting weglopen op een brug, en we weten niet zeker of ze elkaars ondergang zullen zijn.

Aanbevolen: