Bekijk 'Lovecraft Country's' Wunmi Mosaku in nieuwe Netflix-trailer voor horrorfilm: 'His House

Inhoudsopgave:

Bekijk 'Lovecraft Country's' Wunmi Mosaku in nieuwe Netflix-trailer voor horrorfilm: 'His House
Bekijk 'Lovecraft Country's' Wunmi Mosaku in nieuwe Netflix-trailer voor horrorfilm: 'His House
Anonim

Van regisseur Remi Weekes, de film bevat Lovecraft Country-ster Wunmi Mosaku en Sand Castle-acteur Ṣọpẹ́ Dìrísù als een vluchtelingenpaar dat ontsnapt uit Zuid-Soedan en verhuist naar een Engelse stad. Omdat de twee het moeilijk vinden om zich aan te passen aan een vervreemdend nieuw normaal, zullen ze ontdekken dat er iets veel dreigender op de loer ligt in het donker van hun huis.

De film ging in première op Sundance afgelopen januari en speelt ook met Doctor Who en The Crown-acteur Matt Smith, evenals Javier Botet, Emily Taaffe en Cornell John.

De trailer geeft het publiek een gruwelijke blik in het vluchtelingenleven

De trailer geeft een huiveringwekkend inzicht in het dreigende huis waarin het jonge stel woont. Op het eerste gezicht een normaal ogende, zij het een beetje sombere accommodatie, het pand verbergt een geheim dat het leven en de geestelijke gezondheid van de hoofdrolspelers bedreigt, wat betekent dat hun beproevingen nog lang niet voorbij zijn.

Maar de film beschrijft ook een ander soort horror die asielzoekers moeten doorstaan wanneer ze proberen hun gevaarlijke situatie achter zich te laten. Een ontmenselijkende scène toont het jonge stel dat voor een bord van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zit en probeert hun recht om in het land te blijven te bepalen.

Een ander soort spookhuisverhaal

Wunmi Mosaku en Ṣọpẹ́ Dìrísù in zijn huis
Wunmi Mosaku en Ṣọpẹ́ Dìrísù in zijn huis

Directeur Weekes sprak over de realiteit van asielzoekers in het VK en elders en hoe ze in een ietwat vijandige omgeving zouden kunnen terechtkomen.

In tegenstelling tot traditionele spookhuisverhalen waarin de hoofdpersoon zou kunnen ontsnappen, hebben onze hoofdrolspelers - twee ontheemde asielzoekers - niet het voorrecht om gewoon te vertrekken. In plaats daarvan zitten ze vast en moeten ze in hun huis overleven', zei hij in een verklaring, zoals gerapporteerd door Digital Spy.

Dit is vaak het geval in het VK, waar asielzoekers de draconische regels moeten volgen wanneer ze onderdak krijgen. Dit is ook vaak het geval bij trauma - je zit vast en moet manieren vinden om je verdriet te overleven, en manieren vinden om erin te genezen.

Toen ik opgroeide in het VK, ben ik me altijd bewust geweest van de angsten die immigranten en minderheden opwekken. Zoals is geschreven in het boek Good Immigrant van Nikesh Shukla, zijn de verhalen van immigranten vaak afgeplat, passend bij het slachtoffer of de schurk rollen.

"Etnische minderheden moeten vaak optreden als de 'Goede Immigrant' om te overleven. Bij het maken van deze film wilde ik afstand nemen van deze sociale commentaren en verhuizen naar een meer psychologische, emotionele en persoonlijke ruimte."

His House is vanaf 30 oktober te streamen op Netflix.

Aanbevolen: