Homer had bijna dit geheime alter-ego op 'The Simpsons

Inhoudsopgave:

Homer had bijna dit geheime alter-ego op 'The Simpsons
Homer had bijna dit geheime alter-ego op 'The Simpsons
Anonim

Het is niet moeilijk om de opvallende overeenkomsten te zien tussen The Simpsons' Homer en Krusty The Clown. De cartoonisten die verantwoordelijk waren voor het tekenen van deze karakters, maakten van hen beide gezette kerels met elk een rondachtig hoofd en soortgelijke kapsels. Hun kapsels verschillen enigszins, maar het v alt niet te ontkennen dat ze op elkaar lijken. En het blijkt dat er een reden is waarom deze tv-personages zo op elkaar lijken.

In tegenstelling tot de meeste ontkrachte theorieën van The Simpsons die op het internet rondzwerven, bleek een van Homer en Krusty waar te zijn. Volgens de maker van de show, Matt Groening, "was het oorspronkelijke idee achter Krusty dat hij Homerus in vermomming was." Groening sprak met Entertainment Weekly over het al lang bestaande mysterie en bevestigde dat er grote plannen waren voor Homer/Krusty. Helaas zijn ze niet gelukt.

Ondanks dat hij geen geheim alter-ego had, zou Homer die Krusty in zijn vrije tijd speelde, voor een intrigerende dynamiek in de show hebben gezorgd. We weten allemaal dat Krusty de grootste held van Bart is, ook al heeft laatstgenoemde bewezen een geldverslindende goedkope schaatser te zijn. En Homer die zich voordeed als de favoriete entertainer van zijn zoon, zou een nieuwe laag toevoegen aan hun toch al gecompliceerde relatie.

Wat had kunnen zijn…

Afbeelding
Afbeelding

Het idee dat Homer ronddwa alt terwijl Krusty rondloopt, bood de schrijvers ook de mogelijkheid om close-calls tussen hem en zijn zoon te creëren. Bart was meerdere keren verwikkeld in Krusty's karakterbogen, waardoor een verkapte onthulling des te waarschijnlijker werd. En als Homer de man in het pak was geweest, zou elk van die gevallen hen dichter en dichter bij het blootleggen van de ware identiteit van de clown hebben gebracht.

Bovendien had de onthulling dat Homer eigenlijk Krusty is, op de markt kunnen worden gebracht als een enorm moment in de serie. Behalve de special "Who Shot Mr. Burns" en The Simpsons Movie, zijn er niet veel cruciale keerpunten in de serie. Het is consistent gebleven sinds het begin van de show, en zoals we al aangaven, hebben slechts een handvol exemplaren zich onderscheiden van de rest.

De andere afhaalmogelijkheid van deze afgedankte Krusty/Homer-verhaallijn is dat het zijn relatie met Bart zou hebben veranderd na de ontmaskering. Ze zijn altijd een beetje controversieel tegen elkaar geweest, zij het op een speelse manier. Maar nu Homer wordt uitgemaakt als de man die Bart het meest bewondert, heeft de jonge Simpson-jongen misschien niet zoveel grappen met zijn vader uitgehaald, grappen als het door elkaar geschudde bierblikje waardoor Homer in het ziekenhuis belandde.

Afbeelding
Afbeelding

Toegegeven, het is misschien te laat om het verhaal na te vertellen zodat Homer nu de clown van de stad wordt. Zelfs voor een animatieserie als The Simpsons zou het moeilijk zijn om je voor te stellen dat Homer zo'n geheim zo lang zou bewaren zonder het aan iemand te vertellen. Maar dat sluit een toekomst als Krusty niet uit.

In werkelijkheid heeft de lompe Simpson-man al een keer eerder de naamgenoot van Krusty The Clown aangenomen. Terug in "Homie The Clown", ging Homer naar een clowncollege dat werd gefinancierd door de goedkope clown om geparodieerde versies van de oprichter te worden. Uiteindelijk belandt hij bij Fat Tony's club, waar de menigte hem verwart voor de echte clown. Vervolgens wordt hem gevraagd om de schuld van de deadbeat af te betalen, wat buiten zijn mogelijkheden ligt. Gelukkig arriveert Krusty om het probleem op te lossen, maar niet voordat hij en Homer een ingewikkelde truc voor de maffia hebben uitgevoerd.

Is er een toekomst waarin Homer Krusty wordt?

Afbeelding
Afbeelding

Ervan uitgaande dat er een aanstaande verhaallijn is die Krusty op de een of andere manier doodt of uitschakelt, voelt Homer zich misschien genoodzaakt om die informatie voor zijn zoon achter te houden. We zijn getuige geweest van hoe verwoestend het was voor Bart, de eerste keer dat Krusty zijn dood in scène zette. Een tweede keer zou een even harde klap zijn voor de Simpson-jongen.

In dat scenario zou Homer waarschijnlijk de sprong wagen en Krusty The Clown worden, omwille van zijn zoon. Hij is niet altijd de beste vader geweest, maar hij zou de kans krijgen om een aantal fouten te verhelpen door een clown te spelen. Bovendien zou Krusty worden ook niet slecht zijn. Homer staat bekend om zijn wilde capriolen, waarvan de meeste goed zouden vertalen naar een optreden op het podium. Laten we Dancin' Homer niet vergeten.

In ieder geval zouden de schrijvers van de Simpsons moeten overwegen om dit ongebruikte subplot nieuw leven in te blazen. De show wordt op geen enkele manier muf, maar het zou zeker verfrissend zijn om te zien hoe een aantal originele ideeën van Matt Groening een comeback maken.

Aanbevolen: