Dit Harry Potter-castlid had zo'n hekel aan het maken van films dat ze er bijna mee stopten

Inhoudsopgave:

Dit Harry Potter-castlid had zo'n hekel aan het maken van films dat ze er bijna mee stopten
Dit Harry Potter-castlid had zo'n hekel aan het maken van films dat ze er bijna mee stopten
Anonim

Toen de Harry Potter-boeken een absolute sensatie werden, was iedereen het erover eens dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat ze werden aangepast voor het grote scherm. Om dat te realiseren, moesten de mensen achter de potentiële filmreeks echter meer doen dan ervoor zorgen dat ze de juiste mensen casten voor de eerste Potter-film. Immers, als de filmserie het volledige Potter-verhaal zou vertellen, moesten producenten acteurs casten die bij hun rol zouden blijven passen bij elke volgende film.

In de jaren sinds de laatste film in de bioscoop werd uitgebracht, hebben de sterren van de Harry Potter-franchise het druk gehad en de meesten van hen zijn blijven werken als acteurs. Dat is natuurlijk logisch, want de meeste Potter-acteurs leken het erg leuk te vinden om de films te maken. Het bleek echter dat een van de meest opvallende Potter-sterren verre van gelukkig was tijdens de productie van de films. In feite kwam die Potter-ster op een gegeven moment bijna weg van hun rol in de franchise.

Emma Watson had andere prioriteiten bij het filmen van Harry Potter

Hoewel hij een belangrijke rol speelde bij het jarenlang plezier van de wereld, hebben de meeste mensen nog nooit van een man genaamd David Heyman gehoord. Heyman, een buitengewoon getalenteerde filmproducent, heeft geholpen vele films tot stand te brengen, waaronder Once Upon a Time in Hollywood, Paddington 2, Gravity en Yes Man. Naast al die films produceerde Heyman ook alle Harry Potter-films en de Fantastic Beasts-films.

Gezien de rol die David Heyman speelde bij de productie van de Harry Potter-films, lijkt hij uniek gepositioneerd te zijn om te weten wat er zich achter de schermen van de populaire franchise afspeelde. Als gevolg hiervan is het verbazingwekkend om te horen dat toen Heyman in 2013 met The Hollywood Reporter sprak, hij onthulde dat Emma Watson schokkend dicht bij het stoppen van de Potter-franchise kwam voordat het tot een einde kwam. Over de reden waarom Watson overwoog om weg te lopen, onthulde Heyman dat ze andere prioriteiten had die best bewonderenswaardig zijn. Natuurlijk, gezien alle goede doelen die Watson steunt, is het niet verwonderlijk dat ze zich van jongs af aan om belangrijke dingen gaf.

"Ze waren aanvankelijk aangemeld voor twee films, maar toen moesten we elke keer opnieuw onderhandelen. Emma [Watson], in het bijzonder, was behoorlijk academisch en was erg geïnteresseerd in achtervolging van scholing en worstelde een beetje meer dan de anderen. Dus elke keer dat er werd onderhandeld, ging het niet om een financiële [aangelegenheid], het ging echt om: 'Wil ik hier deel van uitmaken?' moest gevoelig zijn voor haar behoeften en hoe belangrijk school voor haar was. En je moet luisteren. In onze positie, dicteer je niet, je luistert. Tegelijkertijd is het een kantelpunt en werkt het binnen een kader. Ik had veel respect voor haar, moedigde haar aan. Ze is erg slim, was altijd al, en enorm intelligent.”

Emma Watson haatte veel aspecten van het maken van de Potter-films

Hoewel David Heyman het deed voorkomen alsof de enige reden waarom Emma Watson wilde stoppen met de Harry Potter-franchise was om naar school te gaan, lijkt dat niet te kloppen. Dat is natuurlijk de enige verklaring die Watson Heyman gaf voor haar onwil om de franchise te blijven headlinen. Watson heeft echter heel duidelijk gemaakt dat Watson het niet leuk vond om de Potter-films te maken.

Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly in 2010 onthulde Emma Watson dat terwijl ze Harry Potter en de Orde van de Feniks maakte, ze bezig was met het onderhandelen over een deal om door te gaan met de hoofdrol in de franchise. Helaas noemde Watson gedwongen worden om te stoppen of door te gaan met de franchise "pijnlijk".

Volgens wat Watson tijdens dat interview zei, haatte ze delen van het maken van de Potter-films om begrijpelijke redenen en daarom overwoog ze te stoppen.“Ik hou ervan om mensen aan het lachen te maken en ik hou ervan om creatief te zijn, maar er zijn zoveel andere dingen die ik ook graag doe. Ik heb zo'n structuur als ik aan Potter werk. Ik krijg te horen hoe laat ik word opgehaald. Ik krijg te horen hoe laat ik kan eten, wanneer ik tijd heb om naar het toilet te gaan. Elke seconde van mijn dag ligt niet in mijn macht.” "Ik haat het om zeurderig te klinken, maar het is verschrikkelijk".

Emma Watson overwoog om volledig te stoppen met acteren

In de afgelopen vijf jaar van haar carrière heeft Emma Watson slechts drie films in de bioscoop gehad en op het moment van schrijven is het bijna twee jaar geleden dat haar laatste film werd uitgebracht. Gezien het feit dat Watson geliefd is bij Potter-fans en ze speelde in de uiterst succesvolle live-actionversie van Beauty and the Beast, moet ze veel film- en televisieaanbiedingen krijgen. Met dat in gedachten lijkt het duidelijk dat zij degene is die heeft besloten acteren op een laag pitje te zetten.

Gezien wat ze in 2017 aan Vanity Fair vertelde, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Emma Watson in het verleden overwoog te stoppen met acteren en waarom ze de afgelopen jaren niet veel heeft geacteerd."Ik zou over de rode loper lopen en naar de badkamer gaan", herinnert ze zich de laatste paar premières. "Ik had zoveel make-up op en deze grote, donzige, volledige jurken. Ik legde mijn handen op de gootsteen en keek naar mezelf in de spiegel en zei: 'Wie is dit?' Ik maakte geen verbinding met de persoon die naar me terugkeek, en dat was een heel verontrustend gevoel. Ik heb vaak gedacht: ik zit zo fout voor deze baan omdat ik te serieus ben.”

Aanbevolen: