Chadwick Boseman's laatste optreden op het scherm verschijnt in december op Netflix

Chadwick Boseman's laatste optreden op het scherm verschijnt in december op Netflix
Chadwick Boseman's laatste optreden op het scherm verschijnt in december op Netflix
Anonim

Verdwenen maar niet vergeten…of zelfs klaar. Ma Rainey's Black Bottom was de laatste filmrol van wijlen Chadwick Boseman. Fans van de acteur rouwen nog steeds om zijn verlies, maar krijgen nog een kans om zijn talenten op het scherm te zien.

Ma Rainey's Black Bottom is een toneelstuk van de legendarische Amerikaanse toneelschrijver August Wilson. Dit zal het tweede van zijn toneelstukken zijn dat in een film wordt omgezet: Fences werd geproduceerd en uitgebracht met kritisch en commercieel succes in 2016.

Boseman speelt Levee in Ma Rainey's Black Bottom, een ambitieuze trompettist in de band van Ma Rainey.

Boseman's carrière was misschien kort, maar het is legendarisch. Hij speelde rollen van echte legendes, en het is passend dat zijn laatste filmrol was in een verhaal geschreven door een legendarische toneelschrijver.

Het verhaal van Ma Rainey's Black Bottom komt ook op een relevant moment voor de inhoud ervan. Het verhaal van Wilson is een tragisch verhaal van Afro-Amerikanen die proberen te navigeren door een opgetuigd systeem.

De zomer van 2020 was er een van raciale afrekening in de Verenigde Staten. Dit verhaal past bij de tijdgeest.

De personages in deze film vereisen dat de acteurs hun muzikale talenten aanboren, maar Boseman was geen onbekende in het spelen van muzikaal begaafde personages. In 2014 speelde Boseman zelf de "Godfather of Soul", James Brown, in Get On Up. Hij deed al zijn eigen dansen en zelfs wat zingen voor de rol.

Chadwick Boseman
Chadwick Boseman

Daar stopte het echter niet: in Ma Rainey's Black Bottom speelt Boseman een trompettist, en hij moest waarschijnlijk zijn trompetvaardigheden voor de rol aanscherpen. Recente foto's zijn onthuld van de productie van Ma Rainey's Black Bottom, en op sommige foto's is te zien hoe Boseman zelf trompet speelt.

Het zou geen verrassing moeten zijn als Boseman daadwerkelijk trompet heeft leren spelen voor de rol. Hij leerde tenslotte zingen en dansen voor Get On Up en zag er overtuigend uit als honkballegende Jackie Robinson in 42: een beetje trompet leren was waarschijnlijk geen probleem voor hem.

Het is triest dat zo'n getalenteerde artiest zo snel weg is. Het was een bijzonder schokkend vertrek omdat Bosemen zijn ziekte goed verborg: Boseman's co-ster op Ma Rainey's Black Bottom zei dat ze niet eens wist dat hij ziek was toen ze aan het filmen waren.

Ze zei: Ik kijk terug naar hoe moe hij altijd leek. Ik kijk naar zijn mooie, ongelooflijke team dat over hem mediteerde en hem masseerde, en ik realiseer me nu alles wat ze in hem probeerden te brengen om hem aan de gang te houden en op zijn optimale niveau te laten werken. En hij ontving het.”

Je kunt het laatste optreden van Boseman op 18 december zien op Netflix.

Aanbevolen: