Issa Rae pakte belangrijke onderwerpen aan in haar SNL-monoloog, maar fans kunnen er niet over uit hoe prachtig ze eruitzag

Issa Rae pakte belangrijke onderwerpen aan in haar SNL-monoloog, maar fans kunnen er niet over uit hoe prachtig ze eruitzag
Issa Rae pakte belangrijke onderwerpen aan in haar SNL-monoloog, maar fans kunnen er niet over uit hoe prachtig ze eruitzag
Anonim

Sinds 1975 heeft Saturday Night Live zichzelf gecementeerd als een iconische show met enkele van de meest prominente artiesten op het gebied van muziek, comedy en acteren. Meer recentelijk is SNL ook een platform geworden voor artiesten om te spreken over serieuze kwesties en gebeurtenissen die zich in ons land voordoen.

In het verleden waren deze uitspraken meestal politieke optredens van komieken, waaronder Aziz Ansari en Dave Chapelle, na de verkiezing van Donald Trump tot president in 2016. Meest recentelijk betrad Bill Burr het podium om de Gay Pride Month te bespreken., de "Woke"-beweging en meer.

Met sociale onderwerpen die constant ter discussie staan op SNL, was actrice Issa Rae klaar om haar perspectief te geven toen ze dit weekend presenteerde. De meeste mensen kennen Issa Rae van haar populaire tv-show Insecure en haar optredens in verschillende films.

Rae was zich bewust van waar haar bekendheid vandaan kwam, en daarom maakte ze een directe opmerking over het tegenstrijdige succes van haar show. "Mijn show ging vier jaar geleden in première vlak voor de laatste verkiezingen, het was waanzinnig omdat de resultaten [van de verkiezingen] binnenkwamen en iedereen in paniek raakte… het was onbeleefd voor mij om te pieken op het moment dat de democratie instortte."

Naast opmerkingen over politiek, besprak ze ook de onderwerpen pesten en racisme. Ze opende de show en zei: "Ik ben de eerste zwarte vrouw die SNL host", wat een enorm applaus en gejuich van het publiek opleverde. Een paar seconden later vervolgde ze: "Oké, wacht, dat is eigenlijk niet waar… jullie hebben echt geklapt." Deze grap was waarschijnlijk een opmerking over hoe alle ongelijkheid en nadelen waarmee zwarte mensen worden geconfronteerd, die verklaring zo gemakkelijk maakten voor het publiek om te geloven.

Ze zei verder dat als mensen haar de schuld willen geven van iets wat ze zegt, ze zou doen alsof ze musicalartiest Mary J. Blige is. Deze grap was waarschijnlijk een subtiele prik tegen het racistische idee dat alle mensen van een bepaald ras er hetzelfde uitzien.

Hoewel velen onder de indruk waren van haar monoloog, vooral het meesterschap waarmee ze controversiële onderwerpen aanstipte, waren de meeste van haar fans te afgeleid door hoe adembenemend ze eruitzag op het podium om er meteen commentaar op te geven.

Gebruikers overspoelden Twitter met tweets zoals die hierboven over Rae's uiterlijk. En hoewel het moeilijk is om Rae's aantrekkelijke eigenschappen te ontkennen, kan het ertoe hebben geleid dat sommige gebruikers de kwaliteit van haar optreden over het hoofd hebben gezien - iets dat vaak gebeurt met vrouwen in interviews en speelruimtes.

Het is geen geheim dat meer actrices zich hebben uitgesproken tegen dit soort missen van de boodschap - tot nu toe hoorde je elk jaar op de rode loper steeds meer brutale antwoorden van actrices die liever gevraagd wat ze belangrijk vinden of hoe ze aan hun vak werken dan wie ze dragen of hoe ze in dat ene strakke kostuum passen.

Het is niet te zeggen of de boodschap van Issa Rae bij meer mensen terecht zou zijn gekomen als ze een man was, en het is mogelijk dat veel van de mensen die commentaar gaven op haar uiterlijk haar boodschap ook begrepen en steunden - maar tot de dag dat vrouwen niet meer meer gezien dan gehoord, het zal een zorgwekkende trend zijn om te zien.

Aanbevolen: