Hier is waarom Leonardo DiCaprio 'American Psycho' afwees

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Leonardo DiCaprio 'American Psycho' afwees
Hier is waarom Leonardo DiCaprio 'American Psycho' afwees
Anonim

Leonardo DiCaprio wordt beschouwd als een van de meest productieve Hollywood-acteurs, en terecht! De ster maakte zijn debuut in de jaren 90 toen hij een sprong in het diepe nam nadat hij als vaste klant was gecast in de familieshow 'Growing Pains', naast Kirk Cameron en Alan Thicke. Het duurde niet lang voordat Leo de overstap maakte van televisie naar film en in 1991 zijn eerste filmrol in de horrorfilm 'Critters 3' belandde.

De acteur kreeg langzaam maar zeker erkenning, en na zijn verschijning in 'Romeo &Juliette' verzekerde Leonardo DiCaprio zich van zijn allereerste grote filmrol als Jack Dawson in 'Titanic'. Het is geen geheim dat zijn optreden in de film uit 1997 hem omhoogschoot naar internationale faam en succes, waardoor hij vrijkwam voor de rol van Patrick Bateman in 'American Psycho'. Ondanks dat Leo interesse toonde in de film, stopte hij op het laatste moment, en dit is waarom!

Leonardo DiCaprio als Patrick Bateman?

Leonardo DiCaprio is zeker een naam die je kent. De acteur wordt beschouwd als een van de beste in Hollywood sinds zijn werk aan de James Cameron-film 'Titanic' uit 1997. Dit was zonder twijfel DiCaprio's grote doorbraak, die tot stand kwam na zijn succes met 'Romeo &Juliette'. Een jonge Leeuw was het enige waar iedereen op dat moment over kon praten, en het was duidelijk dat hij in de jaren 90 en 2000 zou blijven regeren, en helaas deed hij dat!

Come 1992 en het boek van Bret Easton Ellis, 'American Psycho', werden gekocht om verfilmd te worden. Hoewel de film pas in het jaar 2000 uitkwam, begon de productie vrij vroeg, en hoewel we weten dat de rol uiteindelijk naar Christian Bale ging, was het Leonardo DiCaprio die oorspronkelijk had ingestemd om de rol van Patrick Bateman op zich te nemen.

Dit gebeurde voordat 'Titanic' zelfs maar was uitgebracht, maar de leidinggevenden van de film wilden dat Leonardo deel uitmaakte van de film om de hype rond Leo destijds over te dragen en kijkers aan te trekken voor 'American Psycho'. Nadat de regisseur van de film, Mary Harron, had gepleit om Leo deel uit te laten maken van de film, werd 20 miljoen dollar overgemaakt en DiCaprio accepteerde het!

Hoewel hij aanvankelijk interesse in de film toonde, lijkt het alsof de zaken vrij snel een wending nemen, want voor je het weet, hebben zowel Leonardo DiCaprio als de regisseur, Mary Harron, allebei hun rol neergelegd. Veel fans geloven dat Oliver Stone, die Harron vervangt, alles te maken had met het vertrek van Leonardo, aangezien Stone niet wilde dat Leo aan de film zou worden gehecht. Hoewel dit volledig mogelijk is, onthult één bewering dat Leonardo ervan overtuigd was om af te treden door Gloria Steinem.

Het feministische icoon ging naar verluidt met Leo zitten tijdens een Yankees-wedstrijd en drong er bij hem op aan om de rol niet op zich te nemen! "Er is een hele planeet vol 13-jarige meisjes die wachten om te zien wat je daarna gaat doen, en dit wordt een film met verschrikkelijk geweld tegen vrouwen", vertelde Steinem naar verluidt aan Leo.

Het was slechts een kwestie van dagen na zijn gesprek met Steinem dat Leo officieel de rol afwees, waardoor Christian Bale voor de rol overbleef! Hoewel Leo een van deze twee theorieën nog niet heeft bevestigd, zijn fans ervan overtuigd dat Gloria's invloed een belangrijke rol heeft gespeeld bij het aftreden van Leo.

Aanbevolen: