MCU: 'Loki'-regisseur zegt dat de biseksualiteit van God of Mischief Canon is

Inhoudsopgave:

MCU: 'Loki'-regisseur zegt dat de biseksualiteit van God of Mischief Canon is
MCU: 'Loki'-regisseur zegt dat de biseksualiteit van God of Mischief Canon is
Anonim

Slechts enkele dagen nadat Anthony Mackie een queer-lezing van The Falcon and The Winter Soldier stopte, hebben MCU-fans een canonieke biseksuele held gevonden in Loki.

The God of Mischief, gespeeld door de Engelse acteur Tom Hiddleston in een nieuwe web-tv-serie, voelt zich aangetrokken tot meerdere geslachten. De regisseur van de serie, Kate Herron, bevestigt Loki's seksuele voorkeuren in een tweet na de nieuwe aflevering.

‘Loki’: Kate Herron bevestigt dat Tom Hiddlestons personage biseksueel is

Herron ging naar Twitter na de laatste aflevering, "Lamentis" uitgezonden op DisneyPlus.

In de tweede aflevering ("The Variant") ontdekt de hoofdpersoon eindelijk de Variant waarnaar hij en de TVA op zoek waren, niemand minder is dan zijn vrouwelijke incarnatie, bekend als Sylvie en gespeeld door Sophia Di Martino.

Op "Lamentis" bespreken Loki en Sylvie hun seksuele geaardheid en bevestigen dat ze allebei biseksueel zijn.

“Vanaf het moment dat ik lid werd van @LokiOfficial was het erg belangrijk voor mij, en mijn doel, om te erkennen dat Loki biseksueel was. Het maakt deel uit van wie hij is en ook van wie ik ben. Ik weet dat dit een kleine stap is, maar ik ben blij, en mijn hart is zo vol, om te zeggen dat dit nu Canon in mcu is”, schreef Herron vandaag (23 juni) op Twitter.

De bedriegergod Loki is tenslotte ook biseksueel in de Noorse mythologie. Zijn biseksualiteit en genderfluïditeit zijn canon, volgens de cruciale teksten van de Noorse literatuur, Proza en Poëtische Edda.

In het bijzonder verandert Loki in een merrie, heeft een seksuele ontmoeting met de hengst van een reus en bev alt, zoals blijkt uit Gylfaginning, het eerste deel van Proza Edda, dat dateert uit de 13e eeuw.

De auteur van Proza Edda Snorri Sturluson schreef dat "Loki zulke omgang had gehad met Svaðilfari (de hengst) dat hij enige tijd later een veulen baarde".

Zowel de Poetic als de Proza Edda verduidelijken dat het veulen zal uitgroeien tot Odins achtbenige ros Sleipnir. Het is veilig om te zeggen dat Loki en Svaðilfari ouders van hetzelfde geslacht zijn.

MCU-fans zijn aan boord met Loki's biseksualiteit als Canon

Fans van Loki en zijn nieuwe stand-alone serie waren verheugd om de woorden van Herron te lezen.

“Heel erg bedankt. Ik kan niet zeggen hoe belangrijk dit voor mij was', schreef een fan in reactie op Herron.

"Ik begon letterlijk zo veel te huilen dat ik de show moest pauzeren voordat ik verder ging, heel erg bedankt, het feit dat we nu kunnen zeggen dat loki canoniek bi is in de mcu betekent zoveel", was een andere opmerking.

“Heel erg bedankt, Kate! Dit is eigenlijk een hele grote stap. Om eindelijk canon LGBTQ+-vertegenwoordiging in de MCU te hebben… maakt me letterlijk aan het huilen van geluk. Het is zo belangrijk voor zoveel mensen! Ik hoop nu ook op een goede genderfluïde representatie in de serie!” een andere tweet leest.

Elke woensdag wordt er een nieuwe aflevering van Loki gestreamd op DisneyPlus

Aanbevolen: