Dit is wat Quentin Tarantino echt denkt over Bruce Lee

Inhoudsopgave:

Dit is wat Quentin Tarantino echt denkt over Bruce Lee
Dit is wat Quentin Tarantino echt denkt over Bruce Lee
Anonim

Je zou denken dat de cameo van Bruce Lee in Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino een goede zaak zou zijn geweest. Het late martial arts-icoon werd immers gespeeld door Mike Moh, een absolute Lee-alike. Maar fans zijn niet blij met Bruce Lee's vechtscène met fictieve stuntman Cliff Booth.

Ze vonden het beledigend, net als de dochter van de legende, Shannon Lee, vond. Ze zei dat het "respectloos" en "een aanfluiting" was. Moh heeft de controverse al afgewogen en zei dat de enige reden waarom zijn personage in die auto werd gegooid, was dat hij te eigenwijs werd - een typisch obstakel in de strijd dat niet bedoeld was om zijn held te minachten.

Maar wat vindt Quentin Tarantino echt van Bruce Lee?

Tarantino is geen Bruce Lee-fan

Fast and Furious 9-ster Jason Tobin vertelde de Post Fight Podcast: "Het komt erop neer dat Tarantino geen Bruce Lee-fan is." Tobin werd gevraagd om deel te nemen aan de podcast om Lee's invloed op zijn opleiding als acteur te bespreken. Volgens hem zou een echte Bruce Lee-fan "een beetje eerlijker" zijn geweest door hem op het scherm te portretteren.

Quentin Tarantino arriveert bij dvd-release eent voor 'Inglorious Basterds&39
Quentin Tarantino arriveert bij dvd-release eent voor 'Inglorious Basterds&39

Tobin voegde ook toe: "Hij [Tarantino] houdt van dat tijdperk. Bruce Lee was een personage in dat tijdperk en hij gooide hem erin. Maar een Bruce Lee-fan zou Bruce Lee niet zo maken. Hij deed wat regisseurs deden terug in de jaren 60 naar Bruce Lee, maar in 2019. Ze 'chongen' hem."

Tobin verduidelijkte ook dat hij nog steeds geniet van de films van Tarantino. Hij hoopt gewoon echt dat er al een einde komt aan de enge Aziatische stereotypen. Hij heeft ook niets tegen Mike Moh. Hij bekende dat hij de rol zelf zou hebben aangenomen als hij de kans had gekregen.

Hij denkt dat Bruce Lee arrogant was

Tijdens een persconferentie in Moskou zei Tarantino: "Bruce Lee was nogal een arrogante kerel." Hoe is dat voor het doorbreken van de stilte over de controverse, toch? Tarantino gelooft duidelijk dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Hij wist waar hij aan begon door dat complot te kiezen.

Hij voegde er zelfs aan toe: "De manier waarop hij [Lee] praatte, heb ik niet alleen verzonnen. Ik hoorde hem dat soort dingen zeggen in die zin. Als mensen zeggen: 'Nou, hij heeft nooit gezegd dat hij Mohammad Ali in elkaar kon slaan, 'wel ja, dat deed hij.'

Cliff Booth en Bruce Lee vechten scène in 'Once Upon a Time in Hollywood&39
Cliff Booth en Bruce Lee vechten scène in 'Once Upon a Time in Hollywood&39

Volgens de regisseur bevestigt een biografie geschreven door de vrouw van Bruce Lee dat hij dat over Ali heeft gezegd. Maar Lee's protégé Dan Inosanto zei dat hij "nooit iets denigrerends over Muhammad Ali zou hebben gezegd omdat hij de grond aanbad waarop Muhammad Ali liep."

Wat de waarheid over Bruce Lee ook is, Tarantino heeft duidelijk gemaakt dat hij hem niet aanbidt zoals de meeste mensen. We kunnen ook niet zeggen dat hij hem niet respecteert. Hij heeft gewoon niet het gevoel dat er iets zo heiligs was aan het leven van de icoon, waardoor hij zich zou moeten verontschuldigen voor de manier waarop hij in de film werd behandeld. Maar nogmaals, dat is precies wat de fans van de vechtsportlegende teleurstelde.

Voor hem was Lee slechts een fictief personage in de film

Tijdens dezelfde persconferentie benadrukte Tarantino dat Bruce Lee's rol in Once Upon a Time In Hollywood semi-fictief was. Hij vocht tenslotte alleen tegen een fictieve stuntman. De regisseur zei zelfs dat niemand het gevecht daadwerkelijk won, ondanks dat Lee moeiteloos in de auto werd gegooid. Ja, wat de fans boos maken, is helemaal niet belangrijk voor hem.

"Zou Cliff Bruce Lee in elkaar kunnen slaan? Brad zou Bruce Lee niet in elkaar kunnen slaan, maar Cliff misschien wel," legde Tarantino uit."Als je me de vraag stelt: 'Wie zou er winnen in een gevecht: Bruce Lee of Dracula?' Het is dezelfde vraag. Het is een fictief personage. Als ik zeg dat Cliff Bruce Lee kan verslaan, is hij een fictief personage, zodat hij Bruce Lee omhoog."

Quentin Tarantino houdt toespraak na ontvangst award
Quentin Tarantino houdt toespraak na ontvangst award

Tarantino verdedigde het tafereel door de 'krijger'-achtergrond van Cliff Booth in detail te bespreken. Hij verheerlijkte het fictieve personage zeker meer dan Bruce Lee in die persconferentie. Je kunt het hem echter niet kwalijk nemen. Zoals Lee's dochter zelf zei, begrijpt ze dat de personages van Tarantino bedoeld zijn als antihelden.

De fans van Bruce Lee beschouwen zijn werk alleen als meer dan alleen vechtsporten en entertainment. Ze kijken tegen hem op als filosoof. Dus dat is waarschijnlijk de reden waarom ze allemaal dachten dat Tarantino Lee's vaardigheden in die vechtscène had verminderd. Wat betreft de artistieke keuze van de regisseur, die v alt mee.

Zoals hij zei, het is allemaal fictie. We moeten toegeven, het was nogal een onverwachte wending (eerlijk gezegd een nietje in alle films van Tarantino). Dus wat denk je, onvergeeflijk of helemaal cool?

Aanbevolen: