Wat Quentin Tarantino echt denkt over 'Joker

Inhoudsopgave:

Wat Quentin Tarantino echt denkt over 'Joker
Wat Quentin Tarantino echt denkt over 'Joker
Anonim

DC's Joker zorgde voor iets in Hollywood. Het werd niet alleen de meest winstgevende R-rated film aller tijden en won meerdere Academy Awards, waaronder een voor de waanzinnige prestaties van Joaquin Phoenix, maar het inspireerde de industrie ook om meer films op schurken te richten. Dit omvat Disney's aankomende Cruella-film, die al wordt vergeleken met de Joker-film van Todd Phillips. Het is veilig om te zeggen dat de film een van de beste van 2019 was, maar is regisseur Quentin Tarantino het daarmee eens?

Quentin Tarantino is een van die regisseurs die controverse niet schuwt. Hoewel deze controverses meestal afkomstig zijn van zijn veelgeprezen films, komen ze ook voort uit zijn mening. Zeg wat je wilt over Quentin, maar hij is eigenwijs… vooral over films. En gezien zijn cv heeft hij daar recht op. Dit is wat hij dacht over de Joker-film van Todd Phillips…

Kritieken terzijde, dit ene element van Joker was briljant, volgens Quentin

Tijdens een fantastisch gesprek van drie uur op de podcast The Empire Movie met Edgar Wright, regisseur van Baby Driver, ging Quentin Tarantino in detail over wat hij precies van The Joker vond. Quentin is natuurlijk een enorme filmliefhebber en ziet zo ongeveer alles wat er is, inclusief grote Hollywood-films. In feite heeft hij publiekelijk enkele reguliere projecten geprezen die niet bepaald de gunst van critici hebben gekregen, waaronder Promethus.

The Joker is echter een film die bijna universeel geliefd was. In het gesprek op The Empire Movie Podcast lijkt Quentin legitieme kritiek op de film te hebben. Hoewel, er was één ding waarvan hij dacht dat het volkomen geniaal was …

"Subversie op een enorm niveau", zei Quentin Tarantino over het enige element van Joker waarvan hij dacht dat het een van de beste dingen was die hij in lange tijd heeft gezien."Reactie van het publiek. Oorzaak en gevolg op het scherm. De sfeer in het theater voelen veranderen. Komen waar je heen gaat, voor zover het films betreft. We hebben het over al deze dingen gehad … De talkshow-sequentie in de Joker omvat al deze dingen op een diepgaand… een diepgaand niveau. Een niveau waarvan ik denk dat het de meeste kijkers te boven gaat."

Quentin beweerde dat deze scène de spanning te boven ging. In het theater waarin hij het zag, veranderde het moment waarop het publiek het hele verhaal dat eraan voorafging, het perspectief van het publiek veranderde.

"De regisseur ondermijnt het publiek omdat de Joker een idioot is", legde Quentin uit. "Robert De Niro's talkshow-personage is geen filmschurk. Hij lijkt een ahole. Maar hij is niet meer een ahole dan David Letterman. Weet je, hij is gewoon een ahole comedian talkshow man. Hij is een ahole David Letterman-type. Hij is geen filmschurk. Hij verdient het niet te sterven. Weet je, hij is gewoon een ahole. En mensen houden van ahole comedians. Maar terwijl het publiek in de bioscoop naar The Joker kijkt, willen ze dat hij Robert De Niro vermoordt. Ze willen dat hij dat pistool pakt en in zijn oog steekt en zijn achterhoofd eraf schiet. En als The Joker hem niet vermoordde… zou je gek worden. Dat is subversie op een enorm niveau. Ze lieten het publiek denken als een gek. En ze zullen erover liegen en zeggen: 'Nee, dat heb ik niet gedaan'. En het zijn leugenaars."

De kritiek die Quentin had op Joker

Quentin beweerde dat hij de film leuk vond toen hij hem voor het eerst zag. Hij vond het niets bijzonders. Hij vroeg zich af of Joker rechtstreeks werd beïnvloed door The King of Comedy en Taxi Driver. Terwijl hij in het theater was, zei Quentin dat hij een gesprek met zichzelf had over de vraag of de meeste films tegenwoordig heruitvindingen zijn van beroemde films uit de jaren 70.

"Taxichauffeur is de grappenmaker. Apocalpyse Now is Ad Astra. Is alles een raar popcultuurartefact?"

Dit was niet per se kritiek, maar meer een constatering. Quentin had echter het gevoel dat de film echt eentonig was. Hoewel hij dacht dat het heel snel ging.

"De film vertelt zijn verhaal eigenlijk vrij efficiënt. Dan komt het bij de talkshowscène en voel je de hele sfeer in het theater veranderen."

Hoewel hij het geen perfecte film vond, is het duidelijk dat het bereiken van die laatste grote scène de hele ervaring zeer de moeite waard maakte voor de beroemde filmmaker. En misschien heeft dat ene gevoel dat Quentin tijdens de film voelde hem geholpen om op het punt te komen dat hij tegen het einde van de film in de hoofdruimte van The Joker terechtkwam. Dit is tenslotte wat hij beweert die klimatologische talkshowscène zo krachtig en verontrustend maakte. De Joker deed hem denken als 'een gek'.

Aanbevolen: