Forrest Gump zou een bizar vervolg krijgen

Inhoudsopgave:

Forrest Gump zou een bizar vervolg krijgen
Forrest Gump zou een bizar vervolg krijgen
Anonim

Studio's die geld willen verdienen aan sequels, is een verhaal dat zo oud is als de tijd, en hoewel de kunst van het vervolg een lastige is, zullen studio's het team ook groen licht geven als ze denken dat het geld kan verdienen. We hebben een aantal geweldige vervolgen gezien, een aantal verschrikkelijke, en een aantal interessante ideeën die nooit zijn gemaakt.

Tom Hanks speelde in 199's Forrest Gump, een echte klassieker. Hanks onderging een serieuze voorbereiding op zijn rol in de film, wat leidde tot een Oscar-overwinning. Er zijn veel details naar voren gekomen over Forrest Gump, waaronder het feit dat er meer dan 20 jaar geleden een vervolg werd geprobeerd.

Laten we eens kijken naar het bizarre vervolg dat bijna gebeurde.

'Forrest Gump' is een klassieker uit de jaren 90

1994's Forrest Gump is een van de grootste en meest gevierde films uit de jaren negentig gebleven. Gebaseerd op de roman uit 1986, was de film briljant en een van Robert Zemeckis en Tom Hanks, die er na de release een juggernaut van het prijsseizoen van maakten.

Hanks leidde een getalenteerde cast met artiesten als Sally Field, Gary Sinise en Robin Wright, die allemaal briljant waren in de film. De hele cast hielp Eric Roths uitzonderlijke script van de pagina's naar het grote scherm te tillen, en toen mensen eenmaal lucht kregen van de kwaliteit van de film, haastten ze zich naar de bioscoop om het te zien.

Tijdens zijn tijd in theaters, kon Forrest Gump meer dan $ 670 miljoen binnenhalen, wat een enorm financieel succes is. Omdat Hanks een backend-deal heeft met zijn contract, nam hij volgens IndieWire een monstercheque van meer dan $60 miljoen mee naar huis.

De met een Oscar bekroonde film heeft een behoorlijke erfenis, en op dit moment is het praktisch een must-see.

Hoewel de erfenis op zichzelf kan staan, was de studiokop op een gegeven moment geïnteresseerd in het maken van een vervolg, iets dat veel gecompliceerder werd dan ze ooit hadden verwacht.

Er zou een vervolg komen

In 2001 schreef Eric Roth, die het scenario voor Forrest Gump schreef, het scenario voor het vervolg. Zo leek het alsof alle systemen klaar waren voor Forrest om zijn triomfantelijke terugkeer naar het grote scherm te maken.

Het vervolg zou gebaseerd zijn op de vervolgroman, Gump & Co, en het zou als eerste het meta-territorium in duiken.

Hanks zelf zei dat hij niet helemaal achter het project stond en zei: "Ik moet bekennen dat ik dit geen franchise zie. Een vervolg zou verpesten wat we hadden gedaan. Het zou zijn als Jaws 2."

Realistisch gezien had een tweede film kunnen bezoedelen wat de eerste kon bereiken. Maar nogmaals, het had een hit kunnen zijn.

Met de tegenzin van Hanks kwam het project op een zware ster af, maar er speelden ook andere factoren mee.

"Het project is nooit gemaakt vanwege een juridisch geschil tussen Paramount en auteur Winston Groom, die beweerde dat hij niet correct was betaald voor Forrest Gump. Hierop wordt gezinspeeld in de openingsparagraaf van het tweede boek, waar Gump de lezers waarschuwt om nooit iemand een film over hun leven te laten maken", schrijft Slash Film.

Na verloop van tijd zouden geruchten over de film weer de kop opsteken, evenals belangrijke details over de plot en enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in de film.

Het kwam nooit samen

Volgens Slash Film "vindt het plaats enkele jaren na de gebeurtenissen van het eerste boek/film. Forrest's garnalenhandel is failliet gegaan en Jenny is overleden, waardoor Forrest voor Forrest Jr., zijn intelligente, hoewel emotioneel afstandelijk, zoon. Forrest's moeder is ook overleden. Jenny verschijnt af en toe als een soort beschermengel voor Forrest en hun zoon."

De site vermeldt ook dat Forrest "voetbal zou spelen voor de New Orleans Saints, encyclopedieën zou verkopen, op een varkensboerderij zou werken, de beruchte New Coke zou helpen ontwikkelen, per ongeluk de Exxon Valdez zou laten crashen, en zou helpen de Berlijnse muur te vernietigen, en vechten in Operatie Desert Storm."

Alsof dat nog niet vreemd genoeg is, zou Forrest opnieuw heel veel beroemde mensen ontmoeten. Deze keer zou hij echter niemand minder dan Tom Hanks zelf ontmoeten.

De film zou een waanzinnig tweede hoofdstuk van de eerste film zijn geweest, en Roth had heel goed een solide script kunnen schrijven. Fans zullen deze film echter nooit te zien krijgen. Het is bijna 30 jaar geleden sinds het origineel, en op dit moment een vervolg maken lijkt gewoon zinloos.

Forrest Gump zou een Top Gun kunnen trekken en in de nabije toekomst een vervolg op de hit kunnen uitbrengen, maar gezien de geschiedenis van het project, is de kans groter dat deze ondergedoken blijft.

Aanbevolen: