Is Chevy Chase nog steeds het meest gehate 'SNL'-lid?

Inhoudsopgave:

Is Chevy Chase nog steeds het meest gehate 'SNL'-lid?
Is Chevy Chase nog steeds het meest gehate 'SNL'-lid?
Anonim

Funnyman Chevy Chase staat bekend om zijn rollen in films uit de jaren 80 als Caddyshack, National Lampoon's Vacation en Fletch. De afgelopen jaren is hij ook bekend geworden bij een nieuw publiek dankzij de populaire comedyserie Community. Hij is een getalenteerde acteur en komiek, maar zijn reputatie is niet zo geweldig.

Toen de cast van Community over Chase sprak, waren hun meningen verdeeld. Hoewel de meesten van hen goed met de acteur konden opschieten, waren er mensen die met de man in botsing kwamen vanwege zijn stekelige en soms aanstootgevende gedrag. Donald Glover was zo'n ontvanger van Chase's minder dan grappige capriolen op de set.

Chase verwierf ook een slechte reputatie tijdens zijn tijd bij Saturday Night Live. Hij maakte deel uit van de originele line-up van 1975, maar zijn aanwezigheid was niet altijd welkom. Hij bleef maar twee seizoenen, maar gedurende deze tijd vervreemdde hij veel van degenen met wie hij werkte. Chase keerde later terug naar de show als gastheer, maar hij bleef ravage aanrichten. Onnodig te zeggen dat hij niet in de line-up van SNL's meest populaire hosts staat.

Dus, wat was het met Chase dat zijn co-sterren niet leuk vonden? En is hij echt het meest gehate lid van SNL? Laten we eens nader kijken.

Chevy Chase: The Bad Boy Of Saturday Night Live

Begin
Begin

Saturday Night Live was de show die het toekomstige sterrendom verzekerde van menig jonge opkomende komiek. John Belushi, Dan Aykroyd en Bill Murray zijn slechts enkele van de meest succesvolle castleden van SNL, en ze hebben allemaal een geprezen Hollywood-carrière gehad. Chase maakte ook een succesvolle carrière voor zichzelf, maar terwijl hij het publiek aan het lachen maakte, zijn er die SNL-leden die de grappige kant van Chase's gedrag niet zagen.

Rapporten hebben aangegeven dat hij zowel ongevoelig als beledigend was, en dit werd benadrukt in het boek Saturday Night Live: A Backstage History Of Saturday Night Live. Over Chase zei de schrijver:

"(Hij was) een venijnig effectieve vernederende artiest, het soort dat dat ene kon vinden waar iemand gevoelig voor was - een puistje op de neus misschien - en er vervolgens een grapje over maakte, genadeloos."

Natuurlijk zijn er veel strips die naam hebben gemaakt door anderen te beledigen, maar het was bekend dat Chase te ver ging. Toen hij in 1978 terugkeerde om de show te hosten, deed hij naar verluidt weinig om zijn vroegere wandaden goed te maken, en castlid Bill Murray vertelde Chase dat iedereen hem haatte. Dit leidde ertoe dat Murray en Chase een backstage-vechtpartij kregen vlak voordat ze in de lucht gingen, waarbij zowel vuisten als woorden als wapens tegen elkaar werden gebruikt.

Chase's persoonlijkheid viel ook niet goed bij andere leden van SNL, volgens een artikel in The Huffington Post. Toen Chase de show in 1985 presenteerde, ging Terry Sweeney, het eerste openlijk homoseksuele castlid van de show, zelfs zo ver dat hij Chase een "monster" noemde nadat Chase een schets had gegooid waarin Sweeney met aids werd afgebeeld. Chase verontschuldigde zich later, maar hierover zei Sweeney:

"Hij was echt woedend dat hij zich bij mij moest verontschuldigen. Hij was gewoon buiten zichzelf. En het was gewoon verschrikkelijk. Hij deed vreselijk tegen mij. Hij deed vreselijk tegen iedereen."

Jon Lovitz ondersteunde de bewering van Sweeney en zei:

"Dus Chevy kijkt naar Terry Sweeney en zegt: 'Je bent homo, toch?' Terry zegt: 'Ja, wat wil je dat ik voor je doe?' Chevy zegt: 'Nou, je kunt beginnen door mijn ballen te likken.'” Chase vertoonde die week zo'n slecht gedrag, dat de cast zijn toevlucht nam om zich voor hem te verstoppen."

Het is verrassend dat Chase werd gevraagd om SNL te hosten, maar dat hij terugkwam, alleen om meer problemen op de set te veroorzaken. In 1995 zei komiek Tim Meadows over Chase: "zijn interacties met mensen waren vergelijkbaar met het kijken naar een auto-ongeluk." En in 1997 slaagde Chase er niet in om indruk te maken op de opkomende Will Ferrell. Zoals geciteerd in het boek Live From New York: An Uncensored History of Saturday Night Live, zei hij:

De slechtste gastheer was Chevy Chase. Ik weet niet of hij ergens mee bezig was, maar hij liep gewoon de kamer rond en systematisch riffs. Ten eerste, het was op de jongens, speels plezier makend, totdat hij bij een van onze vrouwelijke schrijvers kwam, hij een opmerking maakte zoals: 'Misschien kun je me later een handjob geven.' Achteraf gezien zou ik willen dat we allemaal waren opgestaan en de kamer waren uitgelopen.'

Nooit iemand die er woorden aan vuil maakt, Pete Davidson gaf zijn mening over Chase tijdens een gesprek over The Howard Stern Show in 2018. Na het horen van Chase's publieke kritiek op SNL en zijn originele castleden, zei Davidson over de man:

"Hij is een fg klootzak. Ik haat die gast. … Hij is gewoon een echt slecht, racistisch persoon, en ik mag hem niet."

Er kan gerust worden aangenomen dat Chase niet snel bij Davidson thuis zal worden uitgenodigd voor afternoontea, en het is onwaarschijnlijk dat veel van zijn voormalige co-sterren hem ook uitnodigingen zullen sturen!

Is Chase nog steeds het meest gehate 'SNL'-lid?

Bijeenkomst
Bijeenkomst

Het is veilig om te zeggen dat Chase nog steeds het meest gehate SNL-lid is. Hoewel er voorbeelden zijn van verschrikkelijk gedrag van andere SNL-hosts en artiesten, waaronder Steven Seagal, Martin Lawrence en Milton Berle, hebben maar weinigen dezelfde reputatie opgebouwd als Chevy Chase. Hij is ook nauwelijks milder geworden met de leeftijd, zoals blijkt uit beschrijvingen van zijn vete met community-showrunner Dan Harmon.

Toch, ondanks zijn gedrag, is Chase het publiek blijven entertainen. Hoewel hij niet goed in de smaak is gevallen bij zijn co-sterren, heeft hij nog steeds een enorme fanbase dankzij zijn werk op zowel tv als film. Het is alleen jammer dat hij niet altijd zo knap is geweest als Fletch, Clark Griswold en de andere personages die hij op het scherm heeft gespeeld.

Aanbevolen: