Russisch tv-netwerk daagt Tom Cruise's eerste film uit die in de ruimte is opgenomen

Russisch tv-netwerk daagt Tom Cruise's eerste film uit die in de ruimte is opgenomen
Russisch tv-netwerk daagt Tom Cruise's eerste film uit die in de ruimte is opgenomen
Anonim

In mei van dit jaar kondigden NASA en SpaceX aan dat ze de "eerste verhalende film buiten de atmosfeer van de aarde" gaan filmen met Tom Cruise als hoofdrolspeler in de ruimte. Doug Liman gaat de film regisseren in het International Space Station (ISS).

Kort daarna ging het Russische Channel One, in samenwerking met het Russische ruimteagentschap Roscosmos, op jacht naar een actrice met de juiste okselhoeken om te schitteren in de eigen film van het land in de ruimte.

Het productiebedrijf voor de Russische ruimtefilm is Yellow, Black and White, en de werktitel is Challenge, volgens de Roscosmos-website. Volgens de site wordt de film gemaakt met als doel de wereld te informeren over de Russische ruimtevaartactiviteiten "en ook om het beroep van kosmonaut te verheerlijken."

De lijst met vereisten voor de potentiële kandidaten voor de rol van hoofdrolspeelster in de film bevat de volgende criteria:

  • Leeftijd: 25-40 jaar
  • Hoogte: 150-180 cm
  • Gewicht: 50-70 kg
  • Borstomtrek: tot 44 in
  • Max. breedte van de heupen in zittende positie: 16 in
  • Max. afstand tussen de hoeken van de oksels: 18 in
Afbeelding
Afbeelding

Bovendien moet de aanvrager ook fysiek voldoende fit zijn; ze zou in staat moeten zijn om 1 km in minder dan 3,5 minuten te rennen, 800 meter freestyle zwemmen in 20 minuten en van een 2 meter hoge duikplank duiken.

Alleen Russische burgers mogen deelnemen aan de audities, wat ze kunnen doen door een schermtest van zichzelf in te dienen die een passage uit Eugene Onegin van Alexander Pushkin voorleest.

Na de inzending van de screentest moeten geselecteerde kandidaten een uitgebreid psychologisch, medisch en fysiek screeningproces ondergaan - een voorbereiding van een jaar, wat verplicht zal zijn voordat ze aan de tiendaagse shoot beginnen.

Het Russische team heeft duidelijk gemaakt dat ze "meer dan alleen een actrice - een superheld" nodig hebben.

De unieke film zal in oktober 2021 worden opgenomen. De actrice zal naar het drijvende laboratorium reizen in een Russisch Sojoez-ruimtevaartuig en "de kans krijgen om hun meest romantische dromen te vervullen en naar de sterren te gaan - en een grote internationale ster worden."

Zodra de medische beoordelingen zijn gedaan, zullen een paar geselecteerde kandidaten een training van drie maanden volgen aan de Cosmonaut School, waarna twee definitieve deelnemers worden gekozen - de filmleider en haar understudy.

Naast de hoofdrolspeelster zullen er ook een paar mannelijke acteurs zijn die worden gecast voor bijrollen in de film.

Aanbevolen: