Dit was de eerste sciencefictionfilm die ooit in de ruimte is opgenomen

Inhoudsopgave:

Dit was de eerste sciencefictionfilm die ooit in de ruimte is opgenomen
Dit was de eerste sciencefictionfilm die ooit in de ruimte is opgenomen
Anonim

Filmlocaties verschillen enorm per project, wat betekent dat een film of tv-show overal in het universum kan plaatsvinden. CGI en sets zijn altijd een hulp, maar zelfs grote franchises, zoals de MCU, zullen praktische locaties gebruiken om dingen zo echt mogelijk te maken. Hierdoor zijn er iconische filmlocaties die fans kunnen bezoeken.

Talloze blockbuster-films en tv-shows vinden plaats in de ruimte, en de gedachte om daar iets te filmen was niets anders dan een luchtkasteel. Echter, een film die brutaal werd opgenomen waar nog geen project eerder was opgenomen, veranderde het spel voor altijd en veroorzaakte een onverwachte moderne race naar de ruimte voor een andere grote film.

Laten we terugblikken op dit geschiedenismakende project.

Veel films vinden plaats in de ruimte

"Ruimte: de laatste grens." Onsterfelijke woorden van William Shatner, en woorden die al tientallen jaren echoën door de wandelgangen van de popcultuur. Het is een plek waar we weinig over weten, maar een plek die we hebben gebruikt als decor voor enkele van de meest fantastische fictiewerken op het grote en kleine scherm.

Veel van de grootste entertainmentfranchises hebben zich in de ruimte afgespeeld, en hoe vaak het ook is gedaan, mensen kunnen er nog steeds geen genoeg van krijgen. We zullen misschien nooit de ontdekking van de ware omvang van de kosmos te zien krijgen, maar we kunnen zeker de tijd nemen om te genieten van de films en shows die ons ver buiten onze eigen wereld brengen.

De fascinatie van de mens voor de ruimte is er een die eeuwen teruggaat, en het is er een die permanent in de samenleving verankerd zal blijven. Als zodanig kunnen we verwachten dat er nog steeds grote fictie zal plaatsvinden ergens buiten onze hemel.

Een paar jaar geleden schreef één team geschiedenis toen ze de rest van de mensheid versloegen en een project in de ruimte filmden.

'Apogee Of Fear' is de eerste film die in de ruimte is opgenomen

Apogee of Fear, 2018
Apogee of Fear, 2018

In 2012 werd de korte film Apogee of Fear de eerste film die in de ruimte werd opgenomen. De sci-fi korte film bewandelde geheel nieuwe wegen, en hoewel het geen enorme langspeelfilm was, slaagde het er toch in om de grenzen van het filmmaken op een diepgaande manier te verleggen.

Hoewel de korte film op zich al een enorme prestatie was, was NASA er niet happig op dat hij werd uitgebracht.

"NASA heeft tot nu toe besloten dat, aangezien het is gefilmd aan boord van NASA-hardware en NASA-astronauten als acteurs worden gebruikt, ze zich hebben verzet tegen het publiekelijk vrijgeven ervan", zei regisseur Richard Garriott.

Uiteindelijk stemde NASA ermee in dat het project zou worden vrijgegeven en kregen mensen eindelijk de kans om voor het eerst een historisch stuk film te bekijken. Dit was een geweldig moment voor alle betrokkenen, en voor alle filmmakers, het was een moment om iets in je op te nemen dat nog nooit in de geschiedenis van de mensheid was gedaan.

Het lijkt volkomen gek dat iemand opnieuw zou proberen om in de ruimte te filmen, maar Hollywood probeert altijd de lat hoger te leggen, en je kunt maar beter geloven dat één grote actiester een aantal grote plannen in gedachten heeft.

Tom Cruise plannen om te volgen

In 2020 brak Deadline nieuws dat filmfans sprakeloos maakte. Actielegende Tom Cruise wilde nieuwe hoogten bereiken voor een groot kaskrakerproject.

"Ik hoor dat Tom Cruise en Elon Musk's Space X werken aan een project met NASA dat de eerste verhalende speelfilm zou zijn - een actie-avontuur - die in de ruimte zou worden opgenomen. Het is geen missie: Onmogelijke film en geen studio in de mix in dit stadium, maar kijk voor meer nieuws als ik het krijg. Maar dit is echt, zij het in de vroege stadia van de lancering, "meldde de site.

Nadat dit nieuws bekend werd, kwamen er berichten naar boven over een race naar de ruimte tussen Cruise en de mensen die de Russische film The Challenge maakten. In september meldde Variety dat de Russische foto Cruise tot het uiterste zou gaan verslaan.

"Het productieteam heeft eerder dit jaar een spoedcursus ruimtevaart gekregen in het Yuri Gagarin Center for Cosmonaut Training. Op donderdag gaf een commissie van medische en veiligheidsexperts van het centrum goedkeuring aan het project om door te gaan, " de site meldde.

Cruise's film is nog steeds bezig, maar het is alleen jammer dat hij niet eerder in de ruimte kon komen.

Apogee of Fear heeft het spel volledig veranderd, en je kunt je afvragen hoeveel films er nog de kans krijgen om in de ruimte gemaakt te worden. We zijn officieel een heel nieuw tijdperk van filmmaken ingegaan.

Aanbevolen: