Hoe denkt David Boreanaz over zijn tijd om engel te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoe denkt David Boreanaz over zijn tijd om engel te spelen?
Hoe denkt David Boreanaz over zijn tijd om engel te spelen?
Anonim

Voor fans van Buffy the Vampire Slayer is de moeilijkste vraag om te beantwoorden; Engel of Spike?

Hoewel de maker van de show Joss Whedon en zelfs sommige politici zoals Stacy Abrams Team Spike zijn, zal Sarah Michelle Gellar zelf altijd Team Angel zijn. Ongeacht welk personage je denkt dat de zielsverwant van onze heldin is, Buffy en Angel zullen altijd een plaats in ons hart hebben, zelfs als ons hart niet zo onsterfelijk is als dat van een vampier.

Dus dat zou moeten betekenen dat onze liefde zich zou moeten uitstrekken tot de acteur die ons Angel acht jaar lang bracht, David Boreanaz. Hij heeft ons technisch gezien twee heel verschillende karakters gegeven, een goede en een slechte, allemaal verpakt in een sexy vampier, maar zijn optredens zijn altijd geweldig geweest.

Terwijl Angelus genoot van zijn slechtheid, was Angel precies het tegenovergestelde, met zijn gemartelde, sombere houding. Maar het blijkt dat Boreanaz meer een Angelus-streak in zich had op de set. Dit is hoe Boreanaz' tijd als Angel eruitzag en wat hij erover te zeggen heeft.

Buffy en Angel
Buffy en Angel

Terwijl Angel Brooded, Boreanaz aan het spelen was

Terwijl Boreanaz ons deed bezwijmen, maakte hij het leven van zijn mede-sterren tot een hel, niet anders dan Angel's kwaadaardige alter-ego, Angelus deed voor de Scoobies in de show. Hij was blijkbaar nogal een grappenmaker op de set en kon na een take van piekeren als Angel naar iedereen gaan manen. Wat is een geweldige manier om de stemming te verlichten tijdens een soms zeer intense show?

Boreanaz maakte niet alleen reclame voor zijn medeacteurs in een poging ze van hun personage te breken, hij plaatste ook regelmatig advertenties en veranderde zelfs zijn regels tot het punt dat zijn mede-sterren geen idee hadden wat hij zou zeggen volgende.

Buffy-cast
Buffy-cast

Tijdens het reünie-interview van de cast voor het 20-jarig jubileum van Buffy, onthulden Gellar en Charisma Carpenter, die Cordelia speelde, allebei hoeveel Boreanaz ervan hield om naakt op de set te zijn, en niet alleen wanneer hij een scène had waarvoor hij zijn.

"Het is schokkend hoe vaak hij zich op zijn gemak voelde om naakt te zijn en hoe lacherig hij is", zei Carpenter tegen Entertainment Weekly.

"Hij zou letterlijk zonder broek naar buiten komen om te zien of je een strak gezicht kon houden," zei Gellar.

Naast al zijn gekkigheid, verblufte Boreanaz Whedon met zijn optredens als Angel en Angelus. Maar het was een bepaalde uitvoering die hij deed die de showrunner ervan overtuigde dat hij zijn eigen spin-off zou kunnen ondersteunen, en Boreanaz speelde niet eens Angel of zelfs een man.

Tijdens de aflevering van seizoen twee, "I Only Have Eyes For You", wordt Angel bezeten door de geest van een vrouw genaamd Grace die werd vermoord door haar student en minnaar op Sunnydale High. Deze weergave van Grace was genoeg voor Whedon om te denken dat Angel zou overleven.

"Ik zag David heel emotioneel, ongegeneerd en poëtisch een vrouw spelen, en op dat moment dacht ik: 'Deze man kan een show verankeren'", legde Whedon uit tijdens de jubileuminterviews.

Ondanks geruchten die anders beweerden, hield Boreanaz van zijn tijd als engel

Ironisch genoeg, net als Spike's personage, zou Angel oorspronkelijk maar een paar afleveringen hebben voordat hij op weg ging om de Powers That Be op een andere manier te helpen. Gelukkig voor ons en voor Boreanaz overleefde Angel het om nog een zonsondergang te zien, en de acteur is er erg dankbaar voor.

Engel en Buffy
Engel en Buffy

"Toen Buffy toesloeg, was ik op het juiste moment op de juiste plek, maar ik had al jaren moeite om alleen maar binnen te komen", vertelde Boreanaz aan EW. "Ik zou niet eens een reclame kunnen maken, zoals een kauwgomreclame zonder in paniek te raken. Je moet door de pijn gaan om aan de andere kant te komen, en als je dan eenmaal boven bent, ben je niet naar beneden - je moet klimmen andere bergen. Het is niet zo van 'Hé, laten we het inpakken.'"

Boreanaz deed auditie en werd er meteen de volgende dag in gegooid om te beginnen met filmen.

"De dag nadat ze me wierpen, herinner ik me dat ik in deze wereld van complete chaos werd gegooid. De ineenstorting van dit personage [beschreef hem] als: 'Hij is een prijsvechter, zoals Joe Louis; je kunt hem raken, maar hij komt altijd terug.' Destijds dacht ik niet veel na over het feit dat hij een vampier was. Maar ik hield van het feit dat je hem neer kunt slaan, maar je weet dat hij weer overeind zal komen."

Buffy en Angel
Buffy en Angel

Boreanaz paste snel in zijn klassieke fluwelen pak, maakte heel snel kennis met Sarah, die midden in een gevechtsscène zat, en toen, om 4 uur de volgende ochtend, haastten ze zich om hun eerste scène samen op te nemen. Aan het einde van dit alles ging Boreanaz naar huis en dacht: "Wat is er net gebeurd?"

Ondanks online geruchten dat hij zijn tijd als Angel niet leuk vond of er een hekel aan heeft om erover te praten, is Boreanaz erg trots op zijn doorbraakrol. Maar dat betekent niet dat hij het opnieuw wil doen, sterker nog, hij wil de fakkel doorgeven.

"Je moet je realiseren dat we ermee begonnen zijn. Daar zijn we trots op", zei Boreanaz op de New York Comic-Con in 2018. "Als iemand in mijn schoenen kan staan en mijn personage kan spelen, fuck, ga je gang! Ik vind dat geweldig, want ik doe die make-up niet meer op!"

Alleen omdat hij niet "terug wil kijken" of weer een vampier wil spelen, wil nog niet zeggen dat hij een vreselijke tijd had om het personage te spelen. Het enige wat hij waarschijnlijk niet leuk vond tijdens zijn tijd als Angel waren de andere geruchten dat hij en Gellar aan het daten waren (ze waren niet Ian Somerhalder en Nina Dobrev).

Boreanaz gaf ons echter een personage dat ons leerde hopen, vechten en verder leven. Hij leerde dat aan Buffy en zelfs Boreanaz zelf. We zijn gewoon blij dat Boreanaz zich niet terugtrok in de door ratten geïnvesteerde tunnels onder Sunnydale en piekerde over zijn Angel-dagen toen ze klaar waren. Hij raakte gewoon erg geïnteresseerd in botten in plaats van bloed.

Aanbevolen: