Hoeveel verdiende Matt Damon om Jason Bourne te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdiende Matt Damon om Jason Bourne te spelen?
Hoeveel verdiende Matt Damon om Jason Bourne te spelen?
Anonim

Acteurs die rollen spelen in franchisefilms weten maar al te goed dat ze in de rij staan voor een enorme betaaldag, maar er is nooit een garantie dat een filmfranchise zal uitpakken zoals ze hopen. Wanneer een succesvolle film echter tot iets groots kan leiden, blijven die controles meestal toenemen. Of het nu met Star Wars, de MCU of de Fast & Furious-films is, franchise-acteurs verdienen het grote geld.

De Bourne-serie heeft zoveel ongelooflijke momenten gekend, en met Matt Damon in de hoofdrol, kunnen ze geen kwaad. Ondanks dat hij veel succes heeft, is Damons tijd als Jason Bourne misschien wel zijn grootste rol tot nu toe. Natuurlijk zijn er in de loop van de tijd vragen over zijn salaris opgedoken.

Laten we eens kijken hoeveel Matt Damon heeft verdiend door Jason Bourne te spelen!

Hij verdiende $10 miljoen voor de Bourne Identity

Matt Damon
Matt Damon

In 2002 zou The Bourne Identity in de bioscoop worden uitgebracht in de hoop te profiteren van de ingebouwde aanhang van het personage. De studio wist niet dat deze film een hit zou worden die de bal aan het rollen zou brengen in wat een fantastische serie was.

Matt Damon was de perfecte persoon om de hoofdrol op zich te nemen, en tegen de tijd dat hij werd gecast als Jason Bourne, had hij al succes als acteur. Damon was in Courage Under Fire, Good Will Hunting, Saving Private Ryan en Dogma geweest, dus de studio had er vertrouwen in dat hij de film naar succes zou kunnen leiden.

Er is gemeld dat Damon $ 10 miljoen heeft weten binnen te halen voor de eerste Bourne-film. Dit is geen klein bedrag voor een studio om op te hoesten, maar ze geloofden duidelijk in Damons oeuvre. Dit salaris zou een solide investering blijken te zijn, aangezien Box Office Mojo laat zien dat The Bourne Identity $ 214 miljoen zou gaan verdienen aan de wereldwijde box office.

De eerste film was officieel een succes en Damon was een nog grotere ster dan voorheen. Dit betekende dat er een tandje bij zou worden gezet voor de sequels, en je kunt maar beter geloven dat zijn salaris een positieve invloed had op Damon's salaris.

Zijn salaris gaat tot $26 miljoen voor de vervolgen

Matt Damon
Matt Damon

De Bourne-franchise draaide op volle toeren na slechts één film, en nu was het tijd voor Matt Damon en de studio om verder en verder te gaan. Omdat Damon had bewezen een geweldige hoofdrolspeler te zijn, moest de studio bal spelen als het ging om het verhogen van zijn salaris.

De tweede film van de franchise, The Bourne Supremacy, werd uitgebracht in 2004, en Box Office Mojo laat zien dat de film $ 290 miljoen verdiende aan de kassa, wat de franchise opnieuw een succes gaf. Er werd gemeld dat Damon's salaris voor die film werd verhoogd tot $ 26 miljoen, wat een mooie betaaldag opleverde. Het feit dat hij zijn cheque meer dan verdubbelde, is ronduit indrukwekkend.

Drie jaar later kwam The Bourne Ultimatum in de bioscoop, waarmee een trilogie van films werd afgerond. Volgens Box Office Mojo was die film in staat om maar liefst $ 444 miljoen op te halen aan de kassa, een nieuw record voor de franchise. Damon verdiende naar verluidt hetzelfde bedrag als hij deed voor Supremacy, wat betekent dat hij back-to-back cheques van $26 miljoen veilig stelde.

In totaal heeft Matt Damon ongeveer $ 62 miljoen opgehaald voor die drie films als Jason Bourne, en hij was nog niet klaar. Ja, de franchise bracht een Bourne-film uit zonder hem, maar toen hij weer in het zadel zat, zorgde hij ervoor dat hij het geld kreeg dat hij verdiende.

Hij zakte $ 25 miljoen in voor Jason Bourne

Matt Damon
Matt Damon

Met achtereenvolgende cheques van $ 26 miljoen uit de studio om Jason Bourne te spelen, was Matt Damon klaar om terug te komen als het personage. Uiteindelijk zou hij de hoofdrol spelen in de film Jason Bourne, waarmee hij het personage opnieuw op het grote scherm zou brengen, zodat fans ervan kunnen genieten.

NBC schat dat Damon ongeveer $ 25 miljoen mee naar huis nam voor het opnieuw spelen van het personage. Dit was een kleine daling ten opzichte van de vorige twee films, maar niemand zal een kans van $ 25 miljoen afslaan.

Gezien hoe die ene Bourne-film zonder Damon verliep, waren fans meer dan blij om naar de bioscoop te gaan om Jason Bourne te zien. Volgens Box Office Mojo kon Jason Bourne $ 415 miljoen verdienen aan de kassa. Dit was een indrukwekkend aantal dat bewees dat de franchise Matt Damon nodig heeft.

Al met al is Damon's geschatte $ 85 miljoen voor vier Bourne-films een enorm stuk verandering dat laat zien wat een franchiserol kan doen voor iemands vermogen.

Aanbevolen: