Star Wars': hoeveel verdiende Mark Hamill om Luke Skywalker te spelen?

Inhoudsopgave:

Star Wars': hoeveel verdiende Mark Hamill om Luke Skywalker te spelen?
Star Wars': hoeveel verdiende Mark Hamill om Luke Skywalker te spelen?
Anonim

De hoofdrol in een franchisefilm is iets wat veel artiesten op een dag hopen te doen, omdat dit kan leiden tot een aantal andere enorme kansen en hen een enorm salaris kan opleveren. Of het nu in de MCU, Star Wars of met DC is, deze franchises vinden manieren om aan de kassa te domineren en hun sterren dienovereenkomstig te belonen.

Mark Hamill is al tientallen jaren acteur en hoewel hij veel geweldige dingen heeft gedaan, zal hij altijd het best bekend staan om zijn tijd als Luke Skywalker. De jonge jongen uit Tatooine die de melkweg heeft gered, is een van de meest iconische personages in de geschiedenis en Hamill heeft door de jaren heen voortgebouwd op deze erfenis.

Dus, hoeveel werd Hamill betaald om Luke Skywalker te spelen? Laten we het uitzoeken!

Hij verdiende $ 650.000 voor een nieuwe hoop

Mark Hamill
Mark Hamill

Om een volledig beeld te krijgen van hoeveel Mark Hamill verdiende om te schitteren als Luke Skywalker, moeten we teruggaan naar het allereerste begin van dit alles. Het is misschien gemakkelijk om te zien wat Star Wars is geworden en aan te nemen dat Hamill zichzelf een enorm salaris heeft verdiend, maar niemand wist wat de franchise zou zijn voordat A New Hope uitkwam en het spel veranderde.

Gedurende deze tijd moest Hamill nog in een enkele film verschijnen. In plaats daarvan kwamen al zijn credits tot dan toe op het kleine scherm, wat betekent dat A New Hope in feite zijn eerste grote film was, volgens IMDb. Hoewel hij geen filmster was, kon hij toch de rol van Luke Skywalker veiligstellen.

Voor zijn rol in de film scoorde Hamill een betaaldag van $ 650.000. Volgens de huidige maatstaven is dat nogal wat voor een eerste franchisefilm, dus hij moet heel blij zijn geweest dat hij dat soort geld heeft verdiend. Ter vergelijking: Chris Hemsworth kreeg $ 150.000 betaald voor de eerste Thor-film, volgens Hindustan Times. Dat lijkt een schokkend aantal, maar uiteindelijk verdiende hij miljoenen voor het spelen van Thor.

Het blijkt dat de investering in Hamill als hoofdpersonage uiteindelijk zijn vruchten afwerpt voor George Lucas en de mensen die A New Hope maken. Volgens IMDb zou die film tijdens zijn tijd aan de kassa $ 775 miljoen opbrengen, wat een ongelooflijk succes zou worden en de filmindustrie echt voor altijd zou veranderen.

Hij had een mooie stimulans in zijn contract

Mark Hamill
Mark Hamill

Hoe leuk het ook was dat Hamill een behoorlijk stevig salaris kreeg voor zijn tijd in A New Hope, er waren er die dachten dat hij uiteindelijk onderbetaald werd voor de film. Die eerste film begon tenslotte misschien wel de belangrijkste franchise in de filmgeschiedenis en het was ronduit iconisch.

Het basissalaris dat is gerapporteerd voor Hamill vertelt echter niet het volledige verhaal. Volgens Men's He alth kon de acteur ook een deel van de winst van de film binnenhalen, die zeker in de miljoenen liep. Dit bleek natuurlijk een enorme boost te zijn voor het basissalaris van de acteur en hielp zeker zijn vermogen. Op dit moment is er geen officieel nummer voor wat hij alleen met de winst verdiende.

Er zouden nog twee films in de originele trilogie van Star Wars-films komen, en op dit moment is het salaris van Hamill onbekend voor die films. Opgemerkt moet worden dat Celebrity Net Worth een loonsverhoging van de ene film naar de andere laat zien voor Harrison Ford, dus het is heel goed mogelijk dat het salaris van Hamill een vergelijkbaar patroon volgde.

Hamill verscheen niet in de prequel-trilogie, omdat zijn personage in die tijd niet werd geboren, maar hij maakte wel een triomfantelijke terugkeer in de moderne sequel-trilogie, waardoor hij zichzelf wat stapels maakte.

Hij maakte zeven figuren voor de vervolgfilms

Mark Hamill
Mark Hamill

In de moderne vervolgfilms was Hamill misschien niet de hoofdrolspeler zoals in het verleden, maar hij leverde wel een bijdrage aan elke film. Fans waren ongelooflijk opgewonden om hem weer in actie te zien, en je kunt maar beter geloven dat hij werd gecompenseerd voor zijn tijd.

Volgens Men's He alth werd Hamill ergens tussen de $ 1-3 miljoen betaald voor zijn inspanningen alleen in The Force Awakens. Houd er rekening mee dat hij in de film in wezen werd betaald om daar te staan en zijn kap af te doen.

Zijn salaris voor de andere vervolgfilms is niet bekend, maar hij speelde een veel grotere rol in The Last Jedi, dus het is heel goed mogelijk dat hij zijn salaris van de ene film naar de andere kon verhogen.

Mark Hamill is zo iconisch als maar kan in de filmwereld, en het is leuk om te zien dat hij een munt heeft verdiend door Luke Skywalker te spelen.

Aanbevolen: