Waarom Warner Bros. het ontwerp van Batman volledig heeft veranderd in 'The Animated Series

Inhoudsopgave:

Waarom Warner Bros. het ontwerp van Batman volledig heeft veranderd in 'The Animated Series
Waarom Warner Bros. het ontwerp van Batman volledig heeft veranderd in 'The Animated Series
Anonim

De creatie van Batman: The Animated Series in het begin van de jaren negentig veranderde de hele benadering van The Dark Knight en zijn DC schurken, met name Mr. Freeze. Het was vier seizoenen lang een grote hit op het Fox Kids-netwerk. Een totaal van 85 afleveringen in de originele serie verheugen fans tot op de dag van vandaag. Hoewel het was ontworpen voor kinderen, sprak de show gemakkelijk een ouder publiek aan. Dit komt omdat de show, net als de twee Batman-speelfilms van Tim Burton (die even belangrijk zijn voor de verandering in de publieke perceptie van The Caped Crusader), een manier vond om met volwassenen om te gaan. Misschien is dit de reden waarom de show tot op de dag van vandaag een toegewijde cult-aanhang heeft. In feite wordt zelfs de geschiedenis van 'Batman: The Animated Series' vereerd.

Een van de redenen waarom fans dol waren op de show, was de visuele toon. De boxy-personages woonden in een eeuwig donkere wereld die ergens tussen de jaren negentig en de jaren dertig leek te zijn gevangen. Het was een briljante en unieke look die mooi samenging met de geweldige stemacteurs, dramatische muziek en film noir-achtige verhalen.

Toch moet aan alles een einde komen, en in 1995 stopte Fox Kids het…

Maar toen, in 1997, besloot het WB-netwerk om de show terug te brengen… Ze zorgden er echter voor dat de makers van de serie Bruce Timm, Eric Radomski en Paul Dini de wereld die ze creëerden volledig opnieuw vormden… een nieuwe prik in Batman… Dit is waarom…

Batman de animatieserie Poison Ivy
Batman de animatieserie Poison Ivy

Een scherpere look ontworpen voor kinderen

Nadat 'Batman: The Animated Series' in 1995 ten einde liep, stapte het grootste deel van het creatieve team over naar 'Superman: The Animated Series', een show die veel van dezelfde ontwerpelementen van 'Batman: De animatieserie'. Dit komt omdat zowel Bruce als Paul hun hand hebben gehad bij de productie ervan.

Maar toen WB naar hen toe kwam en zei dat ze Batman terug wilden halen voor 'The New Batman Adventures', moesten eigenlijk alle personages opnieuw worden bedacht.

Batman en Robin animatieserie
Batman en Robin animatieserie

"Toen het tijd was om Batman opnieuw te doen, zouden we ze deze keer voor de WB doen, niet voor Fox Kids", zei Bruce Tim in een fantastisch interview met Vulture. "En de WB, ze waren geïnteresseerd in het op de een of andere manier opfrissen van de show. Ze zeiden: 'Wat kunnen we met deze show doen, zodat het niet alleen meer van hetzelfde is?'"

Hoewel veel makers hier aanstoot aan zouden hebben genomen, zag Bruce Timm dit als een kans.

"Het was als, 'Nou, geweldig! Omdat ik ook niet meer van hetzelfde wil doen. Ik wil zelfs proberen het uiterlijk van de show een beetje te veranderen om het te maken nog beter.' En toen kwam ik op het idee om dingen supervereenvoudigd te maken - echt helder en hoekig. Gelukkig is dat een beetje wat de WB wilde, en Batgirl en Robin en Nightwing veel meer in elke aflevering brengen. Ze wilden specifiek de aantrekkingskracht van kinderen vergroten, en het was iets waar we toch mee wilden spelen, omdat we al die personages toch leuk vonden."

Deze veranderingen waren een enorm succes, met name bij het creëren van de kenmerkende look van alle machtige Justice League-leden tot het einde van de 'Justice League: Unlimited'-serie in 2006.

De nieuwe leidinggevenden waren ook de reden achter de verandering

Volgens het interview met The Vulture waren de nieuwe netwerkmanagers ook de reden waarom het ontwerp van Batman en zijn bondgenoten en vijanden zo drastisch veranderde.

"De WB was ontstaan, en dat bracht een hele andere groep leidinggevenden met een hele andere set regels met zich mee", zei schrijver en producer Paul Dini."Veel van de leidinggevenden waarmee we te maken hadden, was volledig anti-alles wat we met de personages hadden gedaan."

Dit was een teleurstellend element voor veel fans, die dol waren op de duistere, oprechte benadering die ze hadden gekozen voor Batman, Robin en in het bijzonder de schurken.

"Er was een andere benadering van het verhaal en van het karakter, en van de manier waarop naar deze shows werd gekeken, die we eerlijk gezegd passé, ouderwets vonden. Hun benadering was: dit is voor kinderen, en de idee om een show te doen die een cross-over is voor een ouder publiek, zelfs een publiek van middelbare leeftijd, spreekt ons echt niet aan, en we willen niet eens in die richting denken, "gaf Paul toe.

"We hadden Batman teruggebracht en Bruce [Timm] had het opnieuw ontworpen, zodat het meer in overeenstemming was met de Superman-look. En we vonden de show erg leuk. We hadden echt goed schrijvend personeel, we hadden acteurs die we leuk vonden, en we hadden nog twee of drie jaar kunnen doorgaan met alleen Batman-verhalen alleen, omdat we het ook leuk vonden waar we de relaties naartoe brachten."

De nieuwe Batman-avonturen
De nieuwe Batman-avonturen

De show duurde echter maar een paar jaar. Vanaf daar werd het vervangen door 'Batman Beyond', dat een soortgelijk ontwerp behield, hoewel de visuele stijl werd bijgewerkt naar een meer futuristische look.

Hoewel veel fans niet enthousiast waren over de ontwerpwijziging van 'Batman: The Animated Series' naar The New Batman Adventures, hebben ze tenminste nog de originele serie om opnieuw te bekijken.

Aanbevolen: