Hier is waarom Warner Bros bijna twee decennia heeft gewacht voordat hij 'The Matrix 4' aankondigde

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Warner Bros bijna twee decennia heeft gewacht voordat hij 'The Matrix 4' aankondigde
Hier is waarom Warner Bros bijna twee decennia heeft gewacht voordat hij 'The Matrix 4' aankondigde
Anonim

Tegen de tijd dat Matrix 4 in december 2021 de bioscopen betreedt, is het 18 jaar geleden dat zijn voorganger The Matrix Revolutions in 2003 uitkwam, die wereldwijd maar liefst 440 miljoen dollar opbracht aan de kassa.

De trilogie blijft aantoonbaar een van de beste actiefilms aller tijden, dus toen Warner Bros Pictures plannen aankondigde om in 2019 een vierde deel te ontwikkelen, waren fans stomverbaasd omdat eerder werd gezegd dat de studio er alleen mee instemde om te werken op drie films.

Wel, hoe dan ook, Warner Bros Pictures bevestigde niet alleen dat er een vervolg op de blockbuster van 2003 in de maak was, het bedrijf deelde ook dat Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss zouden terugkeren naar hernemen hun iconische rollen als respectievelijk Neo en Trinity.

Dus wat kostte de Hollywood-studio bijna twee decennia om aan een vierde Matrix-film te werken? Als het allemaal om geld ging, had WB zeker jaar na jaar een nieuwe Matrix-film kunnen uitbrengen, dus wat hield het proces om het team aan het werk te krijgen - zoals DJ Khaled zou zeggen - nog een keer tegen? Hier is het dieptepunt …

Warner Bros bevestigt 'Matrix 4' in 2019

In de zomer van 2019 werd aangekondigd dat Matrix 4 officieel in de maak was en dat Keanu en Carrie-Anne hun deals hadden gesloten om opnieuw hun beroemde rollen te spelen.

Het nog betere nieuws: regisseur Lana Wachowski, die aan het hoofd stond van de vorige drie afleveringen, keerde ook terug om de nieuwste actiefilm te schrijven en te regisseren.

Toby Emmerich, voorzitter van Warner Bros. Pictures, deelde destijds in een verklaring: Lana is een echte visionair - een unieke en originele creatieve filmmaker - en we zijn verheugd dat ze schrijft, regisseert en produceren van dit nieuwe hoofdstuk in het Matrix-universum.”

Lana gaf een paar eigen woorden en voegde eraan toe: Veel van de ideeën die Lilly en ik 20 jaar geleden over onze realiteit hebben onderzocht, zijn nu nog relevanter. Ik ben erg blij om deze personages terug in mijn leven te hebben en dankbaar voor een nieuwe kans om met mijn briljante vrienden te werken.”

Dus, wat veroorzaakte precies de vertraging?

Vermoedelijk waren het Lana en haar transzus Lilly Wachowski, die niet enthousiast waren over een vierde film, aangezien de twee besloten andere unieke projecten na te streven, zoals het schrijven voor V for Vendetta uit 2005 en het regisseren van Cloud Atlas uit 2012 en 2015's Jupiter Oplopend, om er maar een paar te noemen.

Actrice Jessica Henwick, die in de aanstaande film wordt gecast, sprak onlangs met comicbook.com over haar ervaring met het werken met Wachowski, die door velen werd beschouwd als een invloedrijke, baanbrekende regisseur.

Ze werd zwaar geprezen met The Matrix uit 1999 vanwege haar geavanceerde cinematografische technieken, unieke verhalen en waanzinnig gevaarlijke stunts die bioscoopbezoekers nog nooit eerder op het grote scherm hadden gezien.

Henwick deelde haar ervaring met het werken aan Matrix 4 en zei: "Er zijn zeker momenten op de set waar Yahya [Abdul-Mateen II] en ik naar elkaar kijken en we gaan gewoon, 'Matrix 4.'

“Die knijpmomenten. Ja. Lana doet een aantal echt interessante dingen op technisch niveau op dezelfde manier als je weet, ze creëerde toen een stijl. Ik denk dat ze met deze film de industrie weer gaat veranderen. Er zijn enkele camera-installaties die ik nog nooit eerder heb gezien die we gebruiken. Dat is waarschijnlijk alles wat ik daarover kan zeggen.”

Keanu heeft al een hoop geruchten verdreven over de vierde aflevering, door te zeggen dat de personages het verleden niet opnieuw zullen bezoeken, dus er zal niet worden geteleporteerd naar een tijd waarin de vorige films plaatsvonden.

Dit gerucht kwam voort uit beweringen dat castlid Yahoo Abdful-Mateen II was gecast als een jongere versie van Morpheus, die wordt gespeeld door Laurence Fishburne.

Lana is super geheimzinnig geweest over de Matrix 4, en terecht. Het is ongetwijfeld haar grootste werk sinds The Matrix Reloaded uit 2003.

Medeacteur Neil Patrick Harris zei tijdens een bezoek aan The Jess Cagle Show dat hij geloofde dat Lana ook op zoek was naar een andere stijl van de franchise, waarbij hij erop wees dat ze afstand nam van de kinetische groene typografie.

“Ik denk dat [Lana] een geweldige inclusieve energie heeft en haar stijl is visueel verschoven van wat ze had gedaan naar wat ze nu doet.”

The Matrix-trilogie bracht meer dan $ 1,5 miljard op aan de wereldwijde kassa en aangezien dit ongetwijfeld een van de meest verwachte films van 2021 is, lijdt het weinig tot geen twijfel dat Warner Bros. Pictures een hoop geld weggooit tegen productiekosten om ervoor te zorgen dat de vierde aflevering alles is waar fans op hadden gehoopt.

Ben je enthousiast om Matrix 4 in december te zien?

Aanbevolen: