Wat Anya Taylor-Joy van plan is na 'The Queen's Gambit

Inhoudsopgave:

Wat Anya Taylor-Joy van plan is na 'The Queen's Gambit
Wat Anya Taylor-Joy van plan is na 'The Queen's Gambit
Anonim

The Queen's Gambit debuteerde op 23 oktober en klom snel op naar een van de top 10 shows op Netflix. Anya Taylor-Joy, die Beth Harmon speelde in de miniserie, geniet nog steeds van welverdiende lof en ha alt herinneringen op over de hele ervaring. Haar Instagram wordt overspoeld met de opwinding om zo'n interessant personage aan te nemen.

"Ik kan niet beginnen uit te drukken hoe diep ik ben ontroerd door de reactie op The Queen's Gambit", schreef ze op Instagram. “BEDANKT voor de liefde die je Beth hebt getoond. We hebben samen zo'n ongelooflijke reis gemaakt en ik ben blij dat jullie je hebben vastgemaakt voor de rit."

Nu The Queen's Gambit zijn hoogtepunt al nadert, vragen kijkers zich af wat de toekomst biedt voor Anya Taylor-Joy. Tot nu toe lijkt het erop dat ze rollen zal blijven spelen in de genres drama, horror en thriller.

Taylor-Joy zet haar werk in horrorfilms voort

Hoewel ze speelde in The Witch, is Taylor-Joy nog niet helemaal klaar met het horrorgenre. Indie Wire maakte in oktober 2019 bekend dat de actrice samen met Matt Smith (Doctor Who) en Thomasin McKenzie (Leave No Trace) zou gaan werken in een psychologische horrorfilm genaamd Last Night in Soho, geregisseerd door Edgar Wright. Het verhaal speelt zich af in Londen in de jaren zestig en zal een tijdreiselement hebben. Vanaf nu zal Last Night in Soho debuteren in april 2021.

Bovendien werkt Taylor-Joy mogelijk samen met The Witch-regisseur Robert Eggers aan Nosferatu, een remake van de stille horrorklassieker uit 1992. Het project werd in 2017 aangekondigd, maar lijkt nog steeds 'in gesprek' te zijn. Als Taylor-Joy uiteindelijk wordt bevestigd voor het project, zal ze hoogstwaarschijnlijk Ellen Hutter, de hoofdrolspeler, spelen.

Taylor-Joy werkt ook aan een historische wraakfilm en een actie-/avonturenfilm

Robert Eggers lijkt de magie die Anya Taylor-Joy naar de film brengt te begrijpen en volledig te waarderen, omdat hij momenteel met haar aan een andere film werkt. The Northman, een historische wraakfilm die wordt beschreven als "een Viking-wraaksaga die zich afspeelt in IJsland aan het begin van de 10e eeuw", wordt het tweede officiële project van Taylor-Joy met Eggers.

In een interview met acteur George Mackay voor Interview Magazine, onthulde Taylor-Joy hoe het was om weer met Eggers te werken.

“Het meest bijzondere aan Robert en ik is dat niemand anders de sprong begrijpt die ons leven nam na The Witch”, legde ze uit. “We hadden nog nooit een film gemaakt. We wisten niet of iemand het ooit zou zien, en letterlijk van de ene op de andere dag explodeerde de film. Het was nooit iets wat we hadden verwacht dat het zou gebeuren. Nu kunnen we weer samen spelen, en samen doen wat we allebei leuk vinden. Het voelt als naar huis gaan.”

Taylor-Joy's nieuwe projecten houden daar niet op. Op 13 oktober kondigde Deadline aan dat ze de hoofdrol zou spelen in de Mad Max spin-off Furiosa als de hoofdrol (oorspronkelijk gespeeld door Charlize Theron.) Opmerkelijke co-sterren zijn onder meer Chris Hemsworth en Yahya Abdul-Mateen II.

Hoe zal Anya's carrière eruitzien in de verre toekomst?

Met zoveel projecten in de maak, hebben Mackay en anderen Taylor-Joy een van de drukste mensen genoemd die ze kennen. Fans en critici vragen zich nu af of Taylor-Joy in staat zal zijn om haar belachelijke werkethiek vast te houden en tot een superster te stijgen.

Na het spelen van Beth in The Queen's Gambit lijkt het echter alsof Taylor-Joy's benadering van werk en leven veranderd is.

"Er is een geweldige regel in [The Queen's Gambit] waar Beth praat met een andere schaker die erg jong is", zei Taylor-Joy in haar Interview Magazine-interview. "En hij zegt: 'Ik word wereldkampioen tegen de tijd dat ik 16 ben.' En voor de eerste keer ooit zegt ze tegen hem, en ook tegen zichzelf: 'Wat ga je daarna doen? '

“Jij en ik zijn allebei begonnen met werken toen we nog heel jong waren,” legde Taylor-Joy uit aan George Mackay. "En er is het idee dat er een top van de berg is, en als je daar komt, zal alles geweldig zijn. En voor de eerste keer ooit zei [Beth]: 'Maar wacht even. Er is een heleboel leven te leven nadat je je doel hebt bereikt.'”

Deze reflectieve, nuchtere mentaliteit over succes lijkt te zijn blijven hangen bij Taylor-Joy. Haar succes in de film neemt ze niet als vanzelfsprekend aan; ze blijft op Instagram posten over de geneugten van het filmen van The Queen's Gambit en het landen van andere rollen. Tegelijkertijd heeft ze geleerd het rustig aan te doen als dat nodig is.

"Ik heb moeten leren aardig voor mezelf te zijn", zei ze tegen Mackay. Met een goede balans tussen zelfzorg en arbeidsethos heeft Taylor-Joy bewezen een volledig capabele en pragmatische actrice te zijn.

Aanbevolen: