Moonlight' Regisseur Barry Jenkins is dol op Steve McQueen's 'Lovers Rock

Inhoudsopgave:

Moonlight' Regisseur Barry Jenkins is dol op Steve McQueen's 'Lovers Rock
Moonlight' Regisseur Barry Jenkins is dol op Steve McQueen's 'Lovers Rock
Anonim

De Amerikaanse regisseur, achter de camera voor Moonlight en If Beale Street Could Talk, heeft de nieuwste film van de Britse filmmaker McQueen geprezen, bekend van de met een Oscar bekroonde film 12 Years a Slave.

Barry Jenkins' analyse van Steve McQueen's 'Lovers Rock'

Jenkins bekeek de film voorafgaand aan de digitale release en noemde het 'prachtig werk'.

De film, die dit jaar in première ging op het London Film Festival, vindt plaats in 1968 in Londen op een huisfeest en het is een interessant, levendig muzikaal portret van de West-Indische gemeenschap in het VK.

Jenkins beschreef Lovers Rock als "elektrisch filmmaken als een evocatie van plaats, geest, cultuur, alles."

“Ik heb gelezen dat dit wordt beschreven als een tijdcapsule, maar dat is onvoldoende. Tijdcapsules zijn levenloos. Dit ding is van vitaal belang, zei hij in een tweet.

Vervolgens legde hij uit hoe een film over de West-Indische gemeenschap in het VK hem aansprak als lid van de zwarte gemeenschap in de VS.

“Ik ben geen Brit en geen West-Indische MAAR er is een spirituele stroom die pulseert in kamers van de vorm en kleur en het GELUID dat hier is afgebeeld, dat door grenzen heen snijdt en me rechtstreeks terugbracht naar het hart van zovelen herinneringen aan kamers vol met melanine, 'schreef Jenkins.

Jenkins over hoe McQueen persoonlijke herinneringen creëert uit gedeelde ervaringen

Jenkins schreef verder: Door de rituelen van de ervaring vast te leggen als zintuiglijke in plaats van redactionele afbeeldingen van het belang van die rituelen, door in plaats daarvan te vertrouwen op de zintuiglijke waarheid van die rituelen om hun belang uit te drukken, heeft Steve volledig een herinnering gemanifesteerd die zoveel mensen deel.”

De regisseur prees vooral McQueens vermogen om collectieve herinneringen te gebruiken om kijkers zowel een gedeelde als een zeer persoonlijke, intieme ervaring te bieden die 'van hen blijft'.

Hij heeft eindelijk een andere McQueen's-film aanbevolen die momenteel wordt gestreamd op Prime, Mangrove, geïnspireerd door ware gebeurtenissen. De film vertelt het waargebeurde verhaal van The Mangrove Nine, een groep mannen en vrouwen die ten onrechte werden gearresteerd en beschuldigd van het aanzetten tot oproer, na een botsing met de Londense politie in 1970.

Mangrove is beschikbaar om te streamen op Prime Video. Lovers Rock debuteert op de streamer op 27 november.

Aanbevolen: