Waarom de spin-off 'Painkiller' niet werkt op de CW

Inhoudsopgave:

Waarom de spin-off 'Painkiller' niet werkt op de CW
Waarom de spin-off 'Painkiller' niet werkt op de CW
Anonim

The CW heeft onlangs aangekondigd dat ze DC's Black Lightning na vier seizoenen annuleren. De laatste reeks afleveringen wordt uitgezonden op 8 februari 2021 en duurt de komende maanden. Maar terwijl de door Jefferson Pierce geleide superheldenreeks het einde nadert, is een spin-off in de maak.

Blijkbaar heeft The CW een achterdeurpiloot die is verbonden met Black Lightning in ontwikkeling. Het netwerk gebruikt naar verluidt het laatste seizoen om een spin-off te lanceren rond het personage van Jordan Calloway, Khalil Payne. Details over hoe seizoen 4 precies naar Painkiller leidt, zijn schaars, hoewel we wel weten dat de zevende aflevering het vertrek van Calloway zal bevatten.

Wat het plan ook is, Painkiller kan bij aankomst dood zijn. Er zit zeker belofte in een complex personage als Khalil Payne, genoeg zodat een hele show om hem zou kunnen draaien, mogelijk voor meerdere seizoenen. Het probleem ligt in het succes van The CW met spin-offshows.

De reden waarom spin-offs een gok zijn voor de CW

Hoewel het netwerk behoorlijke opbrengsten heeft gezien van titels als The Originals en The Vampire Diaries, heeft The CW ook een behoorlijk aantal mislukkingen gekend. En die flops zijn niet alleen van toepassing op minder bekende projecten.

Wayward Sisters, een achterdeurpiloot van een van The CW's langstlopende shows, Supernatural, kon ondanks het enorme succes van zijn voorganger niet van de grond komen. De door vrouwen geleide uitloper moest het verhaal gaande houden na de conclusie van de vlaggenschipshow. Maar na een matige ontvangst van de afleveringen die zouden bouwen naar de nieuwe verhaallijn, koos het netwerk ervoor om er niet mee verder te gaan.

De begeleidende Supernatural-serie is niet het enige veelbelovende project dat op de vloer van de uitsnijderij is terechtgekomen. CW heeft ook verzuimd fans op de hoogte te houden van de status van Green Arrow And The Canaries, een ander door vrouwen geleid project, maar een spin-off van de superheldenserie, Arrow. Er is geen woord over of het netwerk ermee verder gaat of niet, maar aangezien de achterdeur-pilotaflevering al in januari werd uitgezonden, is het waarschijnlijk veilig om aan te nemen dat The CW de productie heeft stopgezet.

Wat die twee gevallen laten zien, is dat niet elke spin-off een succes kan zijn. Sommigen zullen aan de verwachtingen voldoen en ze waarschijnlijk overtreffen, maar gezien het gebrek aan opvolging door The CW, is de kans groot dat Painkiller een lot zal ondergaan dat vergelijkbaar is met Wayward Sisters.

Heeft Jordan Calloway het in zich om te leiden

Bovenop hoe onvoorspelbaar spin-offs kunnen zijn, is Jordan Calloway die in zijn eentje een show leidt, een moeilijk concept om ons om de oren te slaan. Calloway is geen onbekende in de acteerwereld en heeft al rollen gehad in 2000, maar zijn aanstaande superheldenserie zal de eerste zijn die hij in zijn eentje headliner is. De show zal uiteraard een nieuwe cast bevatten om hem te vergezellen, maar aangezien hij de resident Black Lightning aluin is, zal hij de moeilijke taak hebben om zijn voormalige huis te verbinden met zijn nieuwe. Calloway beschikt over het acteervermogen dat nodig is om die prestatie te volbrengen. Wat we niet weten, is of fans de spin-off net zo leuk zullen vinden als Black Lightning.

Ondanks theorieën is er nog steeds hoop dat Painkiller zal slagen waar eerdere spin-offs hebben gefaald. Het uitgangspunt is het waard om in te investeren en kan leiden tot de introductie van meer populaire DC-personages verderop in de rij, iets dat elke fan graag zou zien. Het publiek hoeft het alleen maar een kans te geven.

Aanbevolen: