Amazon's $ 1 miljard 'Lord of the Rings-serie': wat we tot nu toe weten

Inhoudsopgave:

Amazon's $ 1 miljard 'Lord of the Rings-serie': wat we tot nu toe weten
Amazon's $ 1 miljard 'Lord of the Rings-serie': wat we tot nu toe weten
Anonim

The Lord of the Rings-franchise won Oscars, lanceerde carrières en creëerde een geheel nieuwe generatie J. R. R. Tolkien-fans. Hoewel The Hobbit-trilogie minder succesvol was, hopen Amazon en co-schrijvers en showrunners Patrick McKay en J. D. Payne duidelijk dat hun terugkeer naar Middle-Earth in de komende LoTR TV-serie een kaskraker zal zijn.

De show wordt gemaakt in een contractuele overeenkomst met de nalatenschap van Tolkien, uitgeverij Harper Collins en New Line Cinema. Tot nu toe staat het eerste seizoen gepland voor een release in 2021.

Een paar recente aankondigingen hebben de belangstelling van fans weer aangewakkerd voor wat een weelderige serie belooft te worden met al het nieuwe materiaal uit Tolkien's Middle-Earth, een rijk van elven, hobbits, mensen, goblins, orcs en andere wezens.

Een-scène-uit-de-Lord-of-the-Rings
Een-scène-uit-de-Lord-of-the-Rings

cast- en filmupdates

Films voor de nieuwe serie vinden plaats in Nieuw-Zeeland, dezelfde locatie die Peter Jackson gebruikte voor alle zes de vorige films – en waar enkele van de originele castleden gewond raakten tijdens de productie.

De eerste ronde van castingaankondigingen omvatte Morfydd Clark, bekend van haar rollen in Saint Maud and His Dark Materials. Ze zou een jongere versie van Galadriel spelen, de rol die Cate Blanchett in de films beroemd heeft gemaakt. Robert Aramayo speelde een jonge Ned Stark en Joseph Mawle speelde Benjen Stark in Game of Thrones.

Anderen verbonden aan de serie zijn Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Ismael Cruz Cordova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers en Daniel Weyman.

Op 3 december kondigde de studio een aantal nieuwe castleden aan, waaronder Cynthia Addai-Robinson (Power, The Accountant), Maxim Baldry (Years and Years), Kip Chapman (Top of the Lake), Anthony Crum (The Wilds), Maxine Cunliffe en Leon Wadham uit de Power Rangers-franchise, Trystan Gravelle (The Terror), Sir Lenny Henry en Thusitha Jayasundera van Broadchurch, Fabian McCallum (You, Me & The Apocalypse), Simon Merrells (Knightfall), Geoff Morrell (Rake), Peter Mullan (Westworld), Lloyd Owen (Viva Laughlin), Augustus Prew (The Morning Show), Alex Tarrant (Filthy Rich), Benjamin Walker (Jessica Jones), Sara Zwangobani (Home and Away) en nieuwkomer Ian Blackburn. Peter Tait, die een Corsair van Umbar speelde in Return of the King, voegt zich ook bij de cast.

Cate-Blanchett-als-Galadriel-in-The-Lord-of-the-Rings
Cate-Blanchett-als-Galadriel-in-The-Lord-of-the-Rings

Showrunners/uitvoerende producenten J. D. Payne en Patrick McKay worden geciteerd in Hollywood Reporter.

"De wereld die J. R. R. Tolkien creëerde is episch, divers en gevuld met hart. Deze buitengewoon getalenteerde artiesten, afkomstig van over de hele wereld, vertegenwoordigen het hoogtepunt van een meerjarige zoektocht naar briljante en unieke artiesten om die wereld naar leven opnieuw. De internationale cast van Amazon's The Lord of the Rings-serie is meer dan alleen een ensemble. Het is een familie. We zijn verheugd om elk van hen te verwelkomen in Middle-earth."

De creatieve teams omvatten een aantal bekende gezichten, die vorig jaar in een video werden geïntroduceerd en waaronder Bryan Cogman, een consultant die vooral bekend staat om zijn werk aan HBO's Game of Thrones, samen met schrijvers Justin Dohle (Stranger Things), Stephany Folsom (Toy Story 4), Gennifer Hutchinson (Breaking Bad, Better Call Saul) en Helen Shang (Hannibal).

Op de lijst staat met name niet regisseur Peter Jackson.

Het Verhaal

Voor het eerst wordt de Middle-earth-saga verder uitgebreid dan de boeken van Tolkien. De originele LoTR-films bestreken de drie boeken van de trilogie met Frodo Baggins in het midden, terwijl The Hobbit werd uitgebreid van één boek naar drie films, met Bilbo Baggins als hoofdrolspeler.

Amazon Studios heeft bevestigd dat de nieuwe serie zich afspeelt tijdens The Second Age, waar wel over gesproken wordt maar niet getoond wordt tijdens de vorige films. Ook wel het tijdperk van Númenor genoemd, het is een periode van 3.441 jaar vóór de gebeurtenissen van The Fellowship of the Ring. Die periode omvat de opkomst van de koninkrijken van mensen, elven en dwergen, de oprichting van de ringen en de grote strijd met Sauron die het leger van mensen en elven bijna verloor.

Númenor is de thuisbasis van het volk van Aragorn, en het verhaal van Númenor lijkt in sommige opzichten op de Atlantis-mythe. Sauron verspreidt zijn kwaadaardige invloed over het hele eiland, de thuisbasis van een samenleving van zeevarende mensen, en ze vallen het verre westen binnen om de koninkrijken Gondor en Arnor te stichten, die een sleutelrol spelen in de LoTR-films.

Númenor werd tijdens het Eerste Tijdperk gecreëerd als beloning en toevluchtsoord voor de mannen die met de Elfen hadden gevochten tegen de Dark Lord Morgoth. De mensen die daar woonden hebben een veel langer leven, aangezien mannen eigenlijk half elf zijn en geen gewone stervelingen. Daarom is Aragorn anders dan de andere mensen van Midden-aarde. Sauron was de luitenant van Morgoth.

Sauron-in-The-Lord-of-the-Rings
Sauron-in-The-Lord-of-the-Rings

Behalve Galadriel, zeggen rapporten dat de halfelf Elrond, die in de films werd gespeeld door Hugo Weaving, ook in de serie zal verschijnen. Hij komt uit het First Age-tijdperk waar mannen en elfen trouwden. Dat betekent dat hij ook familie is van de koningen van Númenor. Elrond creëerde Rivendell voor de Elfen.

Een historisch budget voor een meerjarige gok

Het contract met het landgoed van Tolkien, Harper Collins en New Line Cinema zou Amazon Studios alleen al 250 miljoen dollar hebben gekost. Het gerucht gaat dat het budget voor de serie maar liefst $ 1 miljard bedraagt, wat het het grootste budget zou maken voor alle televisieseries in de geschiedenis.

Een tweede serie is al bevestigd, maar bronnen geloven dat de deal hoogstwaarschijnlijk voor vijf seizoenen is, samen met mogelijkheden voor een spin-off of twee.

Aanbevolen: