De waarheid over het casten van 'Love Actually

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'Love Actually
De waarheid over het casten van 'Love Actually
Anonim

De cast van Love Actually is ronduit verbluffend. Niet alleen in termen van de verzamelde grote beroemdheden (de meesten van hen Brits), maar ook in termen van hoe bijna elke 'no-name'-acteur een grote ster werd. Dit is niet anders dan de casting in The Princess Bride of zelfs in CW's Gossip Girl, waar de meeste acteurs grote namen zijn geworden.

Hoewel sommigen misschien geloven dat Love Actually een overschatte kerstfilm is, v alt niet te ontkennen dat het een krachtige erfenis heeft onder zijn wereldwijde publiek en ook hoe zijn sterren enorme namen zijn geworden.

Hier is de waarheid over het casten van Love Actually …

Liefde Eigenlijk cast-poster
Liefde Eigenlijk cast-poster

'Love Actually' moest een mix zijn van beroemde en opkomende sterren

Dankzij de verkoop van dvd's, een erfenis op streamers en mond-tot-mondreclame, is de aanvankelijk mislukte romantische anthologiefilm een nietje voor de feestdagen geworden. Schrijver/regisseur Richard Curtis kreeg het idee eigenlijk nadat zijn film, Four Weddings and a Funeral, een Oscar verloor aan Quentin Tarantino's Pulp Fiction.

"Ik was zo'n grote fan van Pulp Fiction, de films van Robert Altman, de films van Woody Allen", vertelde Richard Curtis aan Entertainment Weekly in hun fantastische mondelinge geschiedenis van de film.

De waarheid is dat het sjabloon voor meerdere verhaallijnen die kriskras door elkaar heen lopen, gewoon niet eerder was toegepast op de romantische komedie… Richard Curtis waagde zich dus op nieuw terrein en had dus een geweldige cast nodig om het tot leven te brengen.

"De film was bedoeld om een mix te zijn van niet beroemd en beroemd", zei Richard Curtis.

Nu is natuurlijk bijna zijn hele cast beroemd. Dit omvatte Keira Knightley, die geen grote naam was toen ze werd gecast, en nu is ze de ster van verschillende blockbusters. Zelfs de kleine jongen, gespeeld door Thomas Brodie Sangster, is een grote ster dankzij Game of Thrones en, meest recentelijk, zijn rol als Benny in The Queen's Gambit.

"Martin Freeman is op Sherlock. Rodrigo Santoro is op Westworld. Andrew Lincoln is op The Walking Dead. Bill Nighy is overal. Chiwetel, natuurlijk, mijn God, heb je hem gezien in 12 Years a Slave? Liam Neeson is de grootste actieheld ter wereld geworden", vertelde Richard aan Entertainment Weekly.

Love Actually Cast toen en nu
Love Actually Cast toen en nu

De cast samenbrengen in hun rol

Natuurlijk was niet elke acteur bedoeld voor de rol die ze speelden. Liam Neeson vertelde Entertainment Weekly dat hij de rol van wijlen Alan Rickman zou spelen.

"Nu kan ik me natuurlijk niemand anders voorstellen dan Alan. Ah, hij is er zo geweldig in. Maar ik las het en dacht dat ik meer geschikt zou zijn voor de scènes met de jochie. Ik denk dat ze mijn oude vriend James Nesbitt in de rol hadden gegooid, maar hij had een conflict van data. Dus omdat ik interesse had getoond, lieten ze me uiteindelijk Daniel spelen, "legde Liam uit.

Een deel ervan leek op 'luie casting', maar op de beste manier. In het bijzonder omdat Richard een toneelstuk had gezien met in de hoofdrol Andrew Lincoln, Chiwetel en Bill Nighy… Natuurlijk heeft hij uiteindelijk alles gecast.

"Voor de rol van Billy Mack had ik twee mensen in gedachten", legt Richard Curtis uit. "De een een beroemde komiek en de ander een beroemde rockster. Ik had Bill Nighy een paar keer op het podium gezien en vond hem niet echt mijn smaak. Hij speelde zure, linkse personages en er was iets azijnachtigs aan hem dat zou niet goed zijn voor de film, maar toen hebben we het voorgelezen en hij moest om elke regel lachen. Elke regel. En hij heeft een enorm, groot hart. Ik heb hem gecast in alles wat ik sindsdien heb geregisseerd."

Bill Nighy houdt van eigenlijk
Bill Nighy houdt van eigenlijk

"Na de release van de film hoefde ik geen auditie meer te doen", zei Bill Nighy van Billy Mack. "Elke acteur zal het je vertellen, dat was alsof al mijn kerstdagen in één samenvloeiden. Ik ging naar interviews en ik kon de sfeer niet bepalen omdat ze me plotseling overreden om dingen te zijn, in plaats van dat ik deed alsof ik niet moest bedelen. Het publiek voor Love Actually was groot genoeg voor mij om andere hoofdrollen in grote films te spelen. En sommige kijkers konden mijn naam bijna uitspreken."

Voor de goede orde, de 'Y' aan het einde van 'Nighy' is stil.

Wat betreft de rol van Andrew Lincoln, nou, Richard baseerde het personage op hem, hoewel hij tegenwoordig wat bedenkingen heeft bij de rol…

"Achteraf ben ik me ervan bewust dat de rol van Andrew op het randje was", zei Richard over het personage dat enigszins stalkerig lijkt. "Maar ik denk dat, omdat Andrew zo openhartig en argeloos was, we wisten dat we ermee weg zouden komen."

De reden dat ze hiermee wegkwamen, is omdat ze Andrew zo vaak hebben getest en ontdekten dat hij een nogal 'onschuldige' blik over hem had, zodat hij niet al te eng zou overkomen.

"In een van de meest romantische films aller tijden," begon Andrew, "moet ik de enige man spelen die het meisje niet begrijpt. Maar het is opgezet als een prisma dat naar alle verschillende kwaliteiten kijkt van liefde. De mijne was onbeantwoord."

De tafellezing was spannend

Toen de cast eindelijk verzameld was voor de eerste lezing, werden zelfs gevestigde acteurs zoals Laura Linney (die later bekend werd door Ozark) weggeblazen.

"Voordat het filmen begon, werd er een enorme tafel voorgelezen," zei Laura. "Enorm. Het was net een van die Merrie Melodies-tekenfilms met alle beroemde personages. Ik was buiten mezelf gelukkig. 'Oh, hallo, Hugh Grant. Hallo, Emma Thompson. Hallo, Liam Neeson. Hallo, Alan Rickman. Is dat Colin Firth?'"

"Ik herinner me dat ik de voorlezing deed, terwijl iedereen rond de tafel zat", zei Keira Knightley. "Ik wilde me gewoon in een bal oprollen en doodgaan. Het was traumatisch. Ik ging de straat op en belde mijn moeder en zei: 'Dit is ongelooflijk.'"

Martine McCutcheon, die Natalie speelde, was bijzonder nerveus, maar een woord van de altijd vriendelijke en altijd wijze Alan Rickman stelde haar op haar gemak…

"Ik was zo nerveus bij de eerste lezing. En de geweldige Alan Rickman zei tegen me: 'Dat zijn we allemaal, schat. We doen gewoon alsof we dat niet zijn.'"

Aanbevolen: