Netflix viert 20 jaar 'Gilmore Girls' en de video is alles

Inhoudsopgave:

Netflix viert 20 jaar 'Gilmore Girls' en de video is alles
Netflix viert 20 jaar 'Gilmore Girls' en de video is alles
Anonim

De geliefde dramedy over een van de coolste moeder-dochterduo's uit de televisiegeschiedenis werd voor het eerst vertoond op 5 oktober 2000 op The WB. De avonturen van Lorelai, gespeeld door Lauren Graham, en haar tienerdochter Rory, gespeeld door Alexis Bledel, lopen zeven seizoenen, waarvan de laatste op televisie werd uitgezonden door The CW.

Ontwikkeld door Amy Sherman-Paladino, de maker van The Marvelous Mrs. Maisel, bevat Gilmore Girls Lorelai, Rory en een reeks pittoreske secundaire personages die in het fictieve stadje Stars Hollow, Connecticut wonen. Veel van de originele castleden hernamen hun rollen voor een vierdelige revival, A Year In The Life, gedistribueerd door Netflix in 2016. De revival kreeg positieve recensies en was een van de meest bekeken content op Netflix.

Netflix viert de 20e verjaardag van Gilmore Girls

Het streamingplatform heeft een mooi eerbetoon gebracht aan de show in een video met de beste momenten van de zeven seizoenen.

"Vandaag 20 jaar geleden verscheen de allereerste aflevering van Gilmore Girls op onze schermen", schreef Netflix bij de clip.

Deze wandeling door het geheugen begint met Lorelai die de hal van de Independence Inn vol met duizend gele madeliefjes vindt toen Max (Scott Cohen) in seizoen één ten huwelijk vroeg. De video bevat ook de filmavonden van Loreali en Rory en lange, snelle dialogen, gevuld met een overvloed aan referenties voor elke popcultuurliefhebber die er is.

Natuurlijk heeft de Netflix-clip het debat opnieuw aangewakkerd over met welke Rory's vriend ze in de opwekking had moeten eindigen. De video bevat eerste kussen tussen Rory en Dena (Supernatural-ster Jared Padalecki), Jess (This Is Us-hoofdrolspeler Milo Ventimiglia) en Logan (Matt Czuchry, te zien in The Good Wife).

De opwekking heeft nooit duidelijk gemaakt met wie Rory eindigt, maar het debat woedt nog steeds onder trouwe fans. Fan-favoriet Jess verschijnt in de video onder de categorie "The Almost One" en dat lijkt genoeg om te denken dat Netflix hun vechter heeft gekozen.

Zal er ooit een nieuw seizoen van Gilmore Girls komen?

Diner-eigenaar Luke, gespeeld door Scott Patterson, treedt op als "The Always One" voor zijn knipperlichtrelatie met Lorelai. Na een reeks ups en downs gedurende de zeven originele seizoenen, bleven de twee bij elkaar tijdens de vierdelige revival.

De video bracht ook een eerbetoon aan de Amerikaanse acteur Edward Herrmann, die Lorelai's vader en Rory's geliefde grootvader Richard speelde. Herrmann overleed in 2014 werd herdacht met een speciale verhaallijn in de opwekking.

Het schokkende einde van A Year In The Life zorgde ervoor dat fans zich afvragen wat er met de personages gebeurt nadat de aftiteling is uitgerold, maar er lijkt momenteel geen nieuw deel in de maak te zijn. Showrunner Amy Sherman-Palladino heeft echter nooit een gloednieuw hoofdstuk volledig uitgesloten.

Gilmore Girls en A Year In The Life zijn beschikbaar om te streamen op Netflix

Aanbevolen: