De waarheid over het casten van 'wrede bedoelingen

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'wrede bedoelingen
De waarheid over het casten van 'wrede bedoelingen
Anonim

Er is veel nodig om een geweldige film te casten. Soms schieten regisseurs en producenten meteen gezichten te binnen. Andere keren is het een brute strijd. Voor sommige films, zoals The Princess Bride, moeten regisseurs honderden mensen doorzoeken om de juiste acteur te vinden. Zelfs als je een artiest inhuurt voor een voice-over, zoals Kevin Conroy in Batman: The Animated Series, kan het lastig worden.

Dan zijn er overtuigende A-lijststerren om films te maken waar ze misschien niet zeker van zijn, vechten tegen hun wisselende werkschema's en omgaan met budgetwijzigingen die veranderen wie ze zich daadwerkelijk kunnen veroorloven … Ja, het is veel.

Als het ging om het erotische tienerdrama van 1999, Cruel Intentions, had schrijver/regisseur Roger Kumble te maken met veel van deze problemen en enkele enigszins unieke… Hier is de waarheid over de casting van de film…

Het script was iets waar de meeste agenten en managers bang voor waren

Cruel Intentions was een moeilijk te negeren script. Hoewel het gebaseerd was op een Franse roman genaamd "Les Liaisons Dangereuses", die ook werd aangepast in verschillende shows en films zoals Dangerous Liaisons, werd het script van Roger Kumble geladen met erotische spanning, plezier, romantiek en uiterste controverse.

"Mijn vertegenwoordigers vonden het een verschrikkelijk idee voor mij", zei Sarah Michelle Gellar in een fantastisch interview over de geschiedenis van de film door Entertainment Weekly.

Natuurlijk speelde Sarah uiteindelijk Kathryn Merteuil, de jonge vrouw in het midden van het complot waarbij haar semi-incestueuze stiefbroer probeert de dochter van de directeur van hun school te ontmaagden. Maar het kostte haar moeite om haar agenten en managers te overtuigen die het niet leuk vonden dat Buffy The Vampire Slayer bij zo'n riskant project betrokken zou raken. Ze dachten dat het haar imago zou vernietigen.

Maar daarom wilde Sarah het. Zozeer zelfs dat ze erachter kwam naar welke feesten de regisseur ging of wanneer hij naar het Sony-kantoor zou gaan voor een vergadering, zodat ze kon komen opdagen en hem kon overtuigen haar in te huren.

Het werkte.

De cast van wrede bedoelingen Sarah Selma Ryan en Reese
De cast van wrede bedoelingen Sarah Selma Ryan en Reese

Ryan Phillippe was ook erg geïnteresseerd in het script, en aangezien hij toen eigenlijk alleen maar de ladder van roem beklom, zou een rol als Sebastian Valmont zijn carrière zeker een boost geven.

"Er was iets aan dit script dat voelde als iets dat lang zou kunnen duren", zei Ryan in het interview. "De eerste keer dat ik het las, dacht ik: 'Dit kunnen ze niet maken.'"

Joshua Jackson, die op Dawson's Creek was, wilde ook het perspectief van mensen op hem opnieuw evalueren.

"Tienerrollen waren erg tweedimensionaal geschreven: je was de jock of de nerd of de hete. Ik was een vroegrijpe 19- of 20-jarige die verwachtte dat rollen intelligent en dom en slecht zouden zijn en grappig en over-the-top. [Dit] verhief het materiaal, "zei Josh.

Castingregisseurs Anne McCarthy en Mary Vernieu wilden allebei een heel speciaal iemand voor de rol van Cecile, maar kregen uiteindelijk niet op wie ze hun hart hadden laten zetten…

"Een persoon aan wie we hadden gedacht voor Selma's rol, was Brittany Murphy. Ze kwam van Clueless af, maar uiteindelijk was ze niet beschikbaar, dus toen gingen we op zoek naar iemand, en we vonden Selma, die was een ontdekking voor ons, "zei Mary Vernieu. "Ze heeft echt iets speciaals voor Cecile gebracht… ik heb het gevoel dat ik me nog steeds kan voorstellen hoe ze binnenkomt en haar auditie-outfit."

"Ik was de oudste in de cast, maar de nieuwste in de industrie", zei Selma Blair over haar opname in Cruel Intentions.

Selma Blair Wrede bedoelingen
Selma Blair Wrede bedoelingen

Hoewel Roger blij was een vervanger te vinden voor het verlies van Brittany Murphy, was hij meer gefocust op het casten van Reese Witherspoon in de hoofdrol van Annette… Hij had behoorlijke toegang tot haar sinds ze de toenmalige vriendin van Ryan Phillippe was… Maar er was één probleem…

Reese Witherspoon wilde geen wrede bedoelingen hebben

Het kostte wat gekonkel om de opkomende acteur Reese Witherspoon zover te krijgen dat hij zich aanmeldde om Annette te spelen… En natuurlijk was haar dromerige vriend Ryan een van degenen die plannen maakte.

"Het had niets te maken met 'Oh, laten we [Ryans] vriendin casten.'", zei regisseur Roger Kumble tegen Entertainment Weekly. "De wereld had Election [Reese's breakout-film] niet gezien, maar we wisten hoe getalenteerd Reese was. Hij ging op dat moment toevallig met haar uit.

Ryan en Reese Wreed
Ryan en Reese Wreed

"Ik dacht dat we allemaal gewoon als vrienden uit eten gingen, en toen vroegen Roger en Ryan me om de film te maken," legde Reese uit. "Ik herinner me veel dwang."

"We wilden haar het hof maken! Ze hield van de film voor mij, maar het was op dat moment geen groot deel voor haar. Ze hielp Roger er een te maken," zei Ryan.

De enige manier waarop Reese overtuigd was om zich bij de cast aan te sluiten, was als ze naar binnen mocht en met Roger aan het script mocht werken, vooral aan haar dialoog. Dus liet hij haar en het bleek allemaal voor deze geliefde cult-klassieker.

"Ik herinner me dat ik Annette een te ingetogen en te veel vrouw vond die werd beïnvloed door de manipulaties van een man," legde ze uit. "Ik begon aan wat volgens mij mijn grotere missie in het leven werd - vragen waarom vrouwen op bepaalde manieren op film zijn geschreven."

Aanbevolen: