Eugene Levy, Catherine O'Hara en de andere sterren die met SCTV begonnen zijn

Inhoudsopgave:

Eugene Levy, Catherine O'Hara en de andere sterren die met SCTV begonnen zijn
Eugene Levy, Catherine O'Hara en de andere sterren die met SCTV begonnen zijn
Anonim

In het begin van de jaren tachtig pakte NBC een Canadese sketchcomedyshow op die steeds populairder werd. Die show was Second City TV, of SCTV, een uitloper van de beroemde sketchcomedygroep uit Chicago en Toronto. De show sleepte verschillende prijzen in de wacht, waaronder 15 Emmy's.

Onder de cast van de show bevinden zich enkele van de meest legendarische namen in comedy. Iconen als Eugene Levy, Catherine O'Hara en Martin Short werden allemaal beroemd dankzij hun betrokkenheid bij de show. Het uitgangspunt van de show was een faux "uitzenddag" van het verzonnen netwerk SCTV, en schetsen dienden als afleveringen van de verschillende shows en commercials van het "netwerk". Net als zijn zustershow SNL, werden sommige van zijn schetsen omgezet in films. Hier zijn enkele van de vele komische legendes die dankzij SCTV begonnen zijn.

9 Joe Flaherty

Flaherty is niet zo bekend als sommige van zijn voormalige co-sterren, maar Judd Apatow-fans herkennen hem misschien als Harold Weir, de vader in Apatow's debuutshow Freaks and Geeks. Flaherty speelde een aantal van de meest populaire terugkerende personages van de show, zoals Jim McBob, de gastheer van Farm Film Celebrity Blow-Up, een spoof van een talkshow waarin twee rednecks beroemdheden opblazen. Flaherty speelde ook mee in de film Going Bezerk uit 1983 met collega-SCTV-sterren Eugene Levy en John Candy, de film was ook het debuut van John Candy als hoofdrolspeler in een film.

8 Andrea Martin

Martin stond bekend om haar zang, haar vele stemmen en indrukken, en omdat ze gewoon een van de meest getalenteerde mensen in de show was. Martin had ook een manier om de donkere humor waar SCTV bekend om stond nogal luchtig te maken, wat bijdraagt aan de algehele duisternis. Een personage dat ze speelde was Connie Franklin, een parodie op de popzangeres Connie Francis. Terwijl Francis bekend stond als over-the-top lovey-dovey met haar teksten, zong Franklin teksten die donker en broeierig waren. Een van haar liedjes had teksten als "Ik verlies mijn gehoor, ik ben aan één oog uit het oog verloren. Het spijt me, ik heb je niet gehoord, heb je echt afscheid genomen?" Martin bleef comedy en standup doen nadat de show was afgelopen. Rom Com-fans herkennen misschien haar tante Voula, het nieuwsgierige familielid van My Big Fat Greek Wedding.

7 Harold Ramis

Ghostbusters-fans hebben geen probleem met het herkennen van de naam van de iconische komedieschrijver, acteur en regisseur Harold Ramis. Ramis speelde verschillende personages in de show. Ramis studeerde af aan SCTV om enkele van de meest iconische komediefilms van de jaren tachtig en negentig te regisseren, waaronder Bill Murray's Groundhog Day, Rodney Dangerfield's Caddyshack en Chevy Chase's National Lampoon's Vacation.

6 Dave Thomas

Niet te verwarren met Dave Thomas die de fastfoodfranchise van Wendy's creëerde, Dave Thomas, de acteur, was een van SCTV's grootste sterren, vooral dankzij zijn personage Doug McKenzie van de gebroeders McKenzie. Samen met zijn broer Bob (Rick Moranis) kunnen de twee worden gezien als de personificatie van alles wat Canadees is. Winterjassen, dikke Canadese accenten, veelvuldig bier puffen en constant gebruik van het woord "Hoser!" waren allemaal hoekstenen voor dit stukje. Het paar kreeg zelfs een speelfilm, Strange Brew, de enige SCTV-schets die in een film werd omgezet.

5 Rick Moranis

De andere helft van de McKenzie-broers, Moranis, staat bij baby's uit de jaren 90 bekend als de neurotische uitvinder en familiepatriarch Wayne Szalinski die per ongeluk zijn kinderen laat krimpen in de populaire Honey I Shrunk The Kids-franchise. Moranis was in verschillende andere iconische komediefilms zoals Ghostbusters met Harold Ramis en de Mel Brooks-klassieker Spaceballs.

4 John Candy

Moranis was niet de enige SCTV-aluin in Spaceballs, John Candy was ook een van de sterren van de film, hoewel de twee nooit samen een scène deden. Op SCTV was Candy een frequente speler in verschillende van hun parodie-schetsen en was erg populair vanwege zijn impressies van beroemdheden. Een van de meest bekende was zijn indruk van de beroemde chef-kok Julia Child, en zijn doo-wop-parodie als de leider van de ordinaire The 5 Neat Guys. Candy speelde in verschillende films van Harold Ramis, hij had ook bijrollen in John Hughes-films zoals Home Alone. Hij speelde in een paar films, waarvan de beroemdste waarschijnlijk Uncle Buck was. Candy stierf in 1994 aan een hartaanval, de hele cast van SCTV woonde zijn begrafenis bij.

3 Martin Kort

Jongere fans kennen Short misschien beter als een van de sterren van Only Murders In The Building, maar oudere fans herinneren hem niet alleen van SCTV, maar van komedies zoals Three Amigos, zijn frequente optredens op SNL en zijn talkshow-parodiekarakter Japie Glik. Een van Short's SCTV-personages zou zijn weg vinden naar SNL, zijn beroemde supernerd-personage Ed Grimley.

2 Catherine O'Hara

Schitt's Creek-fans zullen misschien verbaasd zijn om te horen dat O'Hara en Levy al minstens één Emmy hadden voordat de show de prijsuitreiking van 2020 won. O'Hara beschimpte alles, van soap-actrices tot popsterren terwijl ze op SCTV was, en net als Andrea Martin was ze altijd in trek vanwege de verscheidenheid aan stemmen die ze kon bieden (een vaardigheid die van pas kwam toen ze Moira Rose's beroemde trans- Atlantisch accent). Net als de rest van de cast is ze te zien in komische klassiekers zoals Home Alone, Beetlejuice en veel Christopher Guest-films zoals A Mighty Wind.

1 Eugene Levy

Net als zijn frequente co-ster O'Hara, werd Levy vaak ingeschakeld voor popcultuur en parodieën op beroemdheden. Levy imiteerde of parodieerde Alex Trebek, en bespotte shows als American Band Stand als "Rockin' Mel" Stirrup, de overijverige presentator die melige popsongs speelde voor ongeïnteresseerde punkrocktieners. Levy verscheen vervolgens in verschillende films en keerde uiteindelijk samen met zijn zoon terug naar de televisie om de wereld Schitt's Cre e k te geven. Leuk weetje over zijn Alex Trebek-personage, toen Norm MacDonald zijn Jeopardy-parodie begon te schrijven met Will Ferrell als Trebek, vroeg hij Levy eerst om toestemming. Levy gaf de gastheer van Weekend Update zijn zegen.

Aanbevolen: