Dit is waarom Jeff Bridges zijn ogen rood maakte in 'The Big Lebowski

Dit is waarom Jeff Bridges zijn ogen rood maakte in 'The Big Lebowski
Dit is waarom Jeff Bridges zijn ogen rood maakte in 'The Big Lebowski
Anonim

In 1998, toen 'The Big Lebowski' werd geproduceerd, bestonden de technologiefilms die tegenwoordig worden gebruikt gewoon niet. Acteurs moesten creatief zijn om er passend gelukkig, moe, bang en elke andere emotie uit te zien.

Het zijn tenslotte acteurs. En toch was een groot deel van de film superscript, tot aan het aantal keren dat de personages 'man' en 'kerel' zeiden. Tegelijkertijd voelde het allemaal heel natuurlijk aan, vooral voor de Big Lebowski zelf, Jeff Bridges.

Jongere generaties kennen zijn naam misschien niet per se, maar Bridges is zelfs nu nog herkenbaar als The Dude. In 1998 speelde hij in een leuke en eigenzinnige film met Julianne Moore, John Goodman, Steve Buscemi, Philip Seymour Hoffman en zelfs Tara Reid, per IMDb. Natuurlijk was Tara misschien een van de minst gelukkige sterren van de film; haar loopbaantraject leek te zijn geëindigd met 'Sharknado'.

En hoewel elke goede acteur bereid is iets aan zichzelf te veranderen om een rol te krijgen, ging Jeff Bridges een beetje dieper als het ging om het karakter van The Dude echt te omarmen. Steve Buscemi wil daarentegen zijn uiterlijk niet veranderen (en zal zijn tanden nooit 'repareren'), maar dat was misschien een goede zet voor zijn carrière.

Maar waarom ging Jeff Bridges zo ver dat hij zijn ogen rood liet lijken in de film? Gelukkig biedt een beetje IMDb-trivia een eenvoudig antwoord.

De reden waarom Jeff Bridges zijn ogen rood maakte voor veel scènes in 'The Big Lebowski' kwam neer op het oordeel van de regisseurs. Blijkbaar zou Jeff, voordat hij elke dag begon te filmen, de gebroeders Coen vragen of 'The Dude' er onderweg een had verbrand.'

Jeff Bridges in Big Lebowski
Jeff Bridges in Big Lebowski

Als de broers (regisseurs en scenarioschrijvers) zeiden van wel, dan zou Jeff zijn ogen rood maken.

Hoe deed hij het echter? Volgens IMDb zou Jeff gewoon zijn knokkels in zijn ogen wrijven om ze er rood en geïrriteerd uit te laten zien op het scherm.

Dat is wat toewijding en ware karakterontwikkeling daar. En hoewel Jeff Bridges misschien niet de geschiedenis in is gegaan als de beste acteur ooit, nam hij de rol wel ter harte. Bij het lezen van het originele script van de gebroeders Coen, vroeg Bridges hen blijkbaar of ze 'met hem naar de middelbare school waren gegaan'.

Misschien lijkt Jeff meer op The Dude dan hij ooit liet merken op de set. Hoewel hij natuurlijk niet per se wil dat fans dat weten (en de studio waar ze de film hebben opgenomen ook niet, althans niet in de jaren '90).

Aanbevolen: