De waarheid over het casten van 'Get Out

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'Get Out
De waarheid over het casten van 'Get Out
Anonim

Er zijn veel artikelen verschenen over het maken van Get Out. Daarna was de met een Oscar bekroonde film van Jordan Peele niets meer dan cultureel relevant, uiterst vermakelijk en enigszins baanbrekend. Maar misschien geeft geen enkel artikel het opwindende karakter van het achter de schermen zo goed weer als de mondelinge geschiedenis van Vulture. Daarin staan veel details over wat er is gebeurd bij het maken van deze enorm succesvolle film. En, zonder twijfel, zijn de castleden van Get Out een van de belangrijkste redenen waarom dit verhaal schijnbaar uit het scherm sprong en ons er weer mee naar binnen trok.

Dit is wat er in de casting van Get Out is gebeurd en waarom precies Jordan Peele Daniel Kaluuya en Allison Williams koos om dit verhaal tot leven te brengen…

Het script riep op tot meesterlijke acteurs die zowel het licht als het donker konden vinden

Get Out is absoluut een van de Blumhouse-films die het bekijken waard is en Netflix heeft veel andere films zoals deze, omdat fans altijd op zoek zijn. Maar laten we eerlijk zijn, er is niet veel dat vergelijkbaar is met Get Out … althans in termen van het thriller/komedie-genre. Zelfs aan het einde van 2020 ontleden fans nog steeds de ongelooflijke details die in de film zijn verwerkt. Een deel daarvan is omdat de film zo uitstekend werk heeft geleverd door verwachtingen te ondermijnen en te spelen met tegenstrijdige emoties. Angst en opluchting. Humor en ongelooflijk verdriet.

Hierdoor moest schrijver/regisseur Jordan Peele de absoluut beste acteurs vinden die zowel het licht als het donker in evenwicht konden brengen.

Eind 2015 benaderde Jordan zowel Daniel Kaluuya als Allison Williams, die zich beiden onmiddellijk aanmeldden. Dit moedigde andere grote sterren, zoals Bradley Whitford en Catherine Keener, aan om mee te doen. Dit betekende dat de film in februari 2016 rechtstreeks naar de camera ging, een vrij korte ommekeer.

Jordanië had Daniel Kalyuuya gezien in de tweede aflevering van Black Mirror. De subtiele manier waarop hij een man speelde die verliefd was op een mededinger op een American Idol-achtige wedstrijdshow, won Jordan echt voor zich.

"Ik had iemand nodig die het ingetogen, geduldige, gevoelige personage kon zijn, en ik had ook de primaire, gepassioneerde explosie aan het einde nodig", zei Jordan over het zien van Daniel's Black Mirror-aflevering.

Toen Daniel het script las, werd hij meteen verliefd op Jordans visie. In het Vulture-interview zei hij: "Ik las het en dacht: 'Holy s, man! Mag je dit zeggen? Gaan we in de problemen komen? Dit is verdomd episch en onbeschaamd!"

In die tijd had Get Out natuurlijk een heel ander einde dat het publiek in het gezicht sloeg met de realiteit van massale opsluiting van zwarte mannen in Amerika. Uiteindelijk werd dit einde opnieuw opgenomen omdat Jordan ontdekte dat het de energie uit de kamer zoog in testvertoningen en misschien te prekerig was. In plaats daarvan koos hij voor een meer onconventionele aanpak die nog steeds de essentiële kwesties aanpakt waar hij nog steeds veel om geeft.

Maar Jordan heeft altijd manieren gevonden om onderwerpen van buiten naar binnen aan te pakken.

"Jordan zei dat hij zich vergelijkbaar voelde met Chris, " zei Daniel Kaluuya over de overeenkomsten tussen zijn personage en de schrijver/regisseur van de film. "Ik denk dat Jordan een toeschouwer is, een waarnemer - kijk naar zijn werk. Hij sprak met me over zijn ervaringen en de verantwoordelijkheid om uit een eenoudergezin te komen en wat dat met je doet als jonge jongen en man."

Wat Allison Williams betreft, Jordan raakte enigszins gecharmeerd van haar charme en charisma in NBC's Peter Pan Live! en in Meisjes natuurlijk.

"Jordan vertelde me dat hij me altijd als Roos had voorgesteld omdat Peter Pan of Marnie," legde Allison uit aan Vulture. "Ik was op zoek naar een rol die alles zou bewapenen wat mensen als vanzelfsprekend aan mij beschouwen. Dus ik heb me er meteen voor aangemeld."

Jordan vond momenten voor elk van de castleden terwijl ze een band opwierpen in Alabama

Jordanië nam zijn cast en crew mee naar Alabama, waar de film werd opgenomen. Terwijl ze daar waren, verbleven ze allemaal in een hotel dat volgens veel van de cast en crew spookte. Dit zorgde voor een hechte ervaring voor hen, hoewel de meesten naar het gehuurde huis van Allison William gingen om aan de griezeligheid te ontsnappen.

"De overgrote meerderheid van ons verbleef in een oud, schijnbaar spookachtig, mooi hotel in Fairhope [Alabama], direct aan het water, dat vroeger een confederaal ziekenhuis was", zei producer Sean McKittrick.. "De meeste avonden waren we bij Allison omdat ze altijd aan het koken was en eten klaarmaakte."

Gelukkig voelde de rest van de cast zich niet overschaduwd door de rollen van Daniel en Allison, die zeker het grootste deel van de speelduur van de film in beslag nemen. Dit komt omdat Jordan op ingenieuze wijze iedereen een moment in de zon heeft gegeven. Dit zorgde ervoor dat de cast een meer gezamenlijke ervaring had en het gevoel had dat al hun delen ertoe deden voor de samenhang van het verhaal.

Dat is een geweldige regie…. Maar het werkt alleen als al die acteurs meesters zijn in hun vak… Gelukkig voor het publiek koos Jordan Peeled een verbazingwekkende reeks acteurs.

Aanbevolen: