De waarheid over het casten van 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'Seinfeld
De waarheid over het casten van 'Seinfeld
Anonim

Seinfeld is ontworpen voor Jerry Seinfeld. Dus hij zou natuurlijk de hoofdrol spelen. Zijn manager, George Shapiro, vocht jarenlang tegen netwerken om zijn megakomische klant zijn eigen sitcom via het kabelnetwerk te bezorgen. Maar pas toen Jerry kennismaakte met het absolute genie Larry David, begon de bal echt te rollen…

Maar hoe zit het met de andere drie hoofdrolspelers, Julia Louis-Dreyfus (Eliane), Jason Alexander (George) en natuurlijk Michael Richards (Kramer)?

Casting Eliane Benes

Tijdens een groepsinterview op The Oprah Winfrey Show, zes jaar nadat de fel bediscussieerde finale van de Seinfeld-serie werd uitgezonden, ging Julia Louis-Dreyfus in detail over hoe ze in de show werd gecast. Eliane Benes is natuurlijk een van de vier hoofdpersonages op Seinfeld, maar ze was niet eens te zien in de originele pilot voor de serie "The Seinfeld Chronicles". Het was eigenlijk een netwerkbericht dat de co-creators Larry David en Jerry Seinfeld van hun beste vriend aanmoedigde om een vrouw in de sitcom te schrijven.

En, jongen, zijn we ooit blij dat ze dat deden.

Seinfeld-cast en Larry David
Seinfeld-cast en Larry David

Julia was echter niet hun eerste keuze. Ze besteedden veel tijd aan het auditeren van opkomende komische actrices voor de rol. Dit omvatte Rosie O'Donnell, Will &Grace's Megan Mullally en Everybody Loves Raymond's, Patricia Heaton.

"Ik had eigenlijk met Larry David gewerkt aan Saturday Night Live", vertelde Julia aan Oprah en het studiopubliek. "[Het was] voor een jaar. En we kenden elkaar een beetje. En toen kreeg ik twee van de eerste vier scripts naar mij gestuurd. En ze waren echt anders. En ik kwam binnen en ik ontmoette [Jerry]."

Omdat Larry aan Julia had gedacht als een mogelijke Eliane-acteur nadat ze een hele zoektocht had gehad bij het casten van die rol, kreeg Julia de kans om met Jerry te gaan lezen. Hoewel ze verrast was door het feit dat Jerry de auditieruimte binnenkwam met een kom ontbijtgranen, klikte het absoluut tussen de twee.

Terwijl ze werd geïnterviewd door Jess Cagle, zei Julia dat het hele castingproces echt "casual" aanvoelde. Dit komt omdat NBC de show slechts een bestelling van vier afleveringen van seizoen één had gegeven… Dus niemand dacht dat het echt ergens heen zou gaan… Totdat dat seizoen werd uitgezonden, tenminste.

Casting George Constanza

In tegenstelling tot Julia WAS George van Jason Alexader opgenomen in de originele pilot voor Seinfeld, "The Seinfeld Chronicles". Tijdens een interview met The Archive Of American Television zei Jason dat zijn rol op Seinfeld 'indirect' tot stand kwam. In feite was het Rob Reiner, regisseur van The Princess Bride en This Is Spinal Tap, die Jason onbedoeld de rol van zijn leven bezorgde. Blijkbaar was Rob naar een van Jasons toneelstukken gekomen en vond hij het geweldig. In die tijd maakte Jason naam op Broadway en had hij enige invloed.

"Het volgende dat ik weet, is dat er een film wordt gemaakt genaamd Pretty Woman die Gary Marshall, [Rob's] zwager, regisseert," zei Jason. "En ik eindig, na een ietwat moeizaam auditieproces, om Pretty Woman te krijgen. En kort na het doen van Pretty Woman probeert Castle Rock, het bedrijf van Rob Reiner, deze George-rol te casten. Ik ben in New York, want ik doe het niet' t do L. A., en het woord gaat uit 'zet een dozijn acteurs op tape'. En ze sturen vier pagina's van het pilootscript. Geen Jerry. Geen Larry. Niemand om je te vertellen wat dit ding is. De casting director is gewoon een ' huur-een-kamer'. En geen [volledig] script. Ik weet niet eens wat het hele ding is. En ik weet ook, niemand in New York krijgt op deze manier een baan. Het is een formaliteit. Het is een beleefdheid. Maar je krijgt geen optreden."

Jason had daarom niets anders dan de kans om ermee te doen wat hij wilde. Maar hij herkende wel dat de dialoog klonk als iets dat Woody Allen zou hebben geschreven. Dus ging hij die kant op… Maar een beetje te hard… In feite maakte hij letterlijk een Woody Allen-indruk.

Maar Jerry en Larry vonden het uiteindelijk leuk en brachten Jason naar L. A. om het opnieuw te testen.

Maar Larry zei tegen Jason dat hij de indruk van Woody Allen moest verliezen, maar dat hij enkele elementen van wat hij aan het doen was, moest behouden.

Jason merkte echter dat er een andere acteur auditie deed voor [Larry Miller] voor George, die Jerry's echte vriend was. Dus nogmaals, Jason dacht dat hij geen kans had. Maar hij had een geweldige tijd in de kamer.

Toen hij eenmaal terug in New York was geland, kreeg hij het telefoontje dat hij als George werd gecast.

Casting Cosmo Kramer

Volgens The New York Post hadden Larry David en Jerry Seinfeld de gemakkelijkste tijd om het meest verschillende personage van de show te casten… Cosmo Kramer.

Larry had met Michael Richards samengewerkt aan de ABC Sketch-show, Fridays. In het boek van Jennifer Keishin Armstrong, "Seinfeldia: How a Show About Nothing Changed Everything", wordt uitgelegd dat ze wisten dat Michael perfect was voor de rol die was gebaseerd op de echte buurman van Larry David, Kenny Kramer.

Op 'Fridays' stond hij bekend om zijn enige vreemde contractvraag, 'schreef Armstrong, bewerend dat Michael een zak vuil wilde hebben om een schets te maken die hem uiteindelijk opviel.

Het was dit gevoel van moed, durf en verwondering dat hem de perfecte keuze maakte voor Kramer.

Gelukkig is de juiste casting voor elk van deze personages gemaakt. Uiteindelijk was het de cast die Seinfeld tot een van de meest memorabele en prachtige televisieshows aller tijden maakte.

Aanbevolen: