Als je 'The Queen's Gambit' mist, is dit misschien wel de schaakfilm voor jou

Inhoudsopgave:

Als je 'The Queen's Gambit' mist, is dit misschien wel de schaakfilm voor jou
Als je 'The Queen's Gambit' mist, is dit misschien wel de schaakfilm voor jou
Anonim

Meer dan een maand na de release van de veelgeprezen serie met Emma. 's Anya Taylor-Joy, degenen die van schaakwonder Beth Harmon hielden, zouden misschien wat troost kunnen vinden in een op schaken gerichte film, beschikbaar om te streamen op Netflix in de VS.

Netflix heeft een filmaanbeveling voor degenen die 'The Queen's Gambit' missen

"Als The Queen's Gambit je achterliet op zoek naar meer schaakinhoud, is Searching for Bobby Fischer - een briljante film gebaseerd op de jeugd van International Master Josh Waitzkin - nu op Netflix", tweette Netflix op 7 december.

Zoeken naar Bobby Fischer is het regiedebuut van Steven Zaillian en heeft enkele overeenkomsten met The Queen's Gambit. Net als de gelimiteerde serie gemaakt door Scott Frank en Allan Scott, beschrijft de film uit 1993 de kindertijd van een schaakkampioen. De film concentreert zich op de vroege jaren van de echte internationale meester Josh Waitzkin, gespeeld door Max Pomeranc.

De film schittert ook met Joe Mantegna en Joan Allen als de ouders van Josh, Fred en Bonnie. Ben Kingsley schittert ook als strikte schaakinstructeur Bruce Pandolfini, die de jonge jongen ertoe aanzet om net zo agressief te spelen als de Amerikaanse schaakgrootmeester Bobby Fischer.

Net als The Queen's Gambit is Searching for Bobby Fischer ook een bewerking van een boek. Josh's vader Fred Waitzkin schreef Searching for Bobby Fischer: The Father of a Prodigy Observes the World of Chess over het ontdekken van het talent van zijn zoon voor het spel.

The Queen's Gambit is de grootste gelimiteerde serie van Netflix

The Queen's Gambit ging op 23 oktober in première op Netflix en is sinds de release door meer dan 60 miljoen huishoudens bekeken en is daarmee de grootste gelimiteerde serie van de streamer tot nu toe.

Een bewerking van de gelijknamige roman van W alter Tevis, The Queen's Gambit, waarin hoofdrolspeler Beth in een weeshuis in het Kentucky van de jaren zestig woont. De introverte protagonist ontdekt een talent voor het spel dankzij de bewaarder van het weeshuis, Mr. Shaibel, gespeeld door Bill Camp. Vastbesloten om grootmeester te worden, is Beth op een gestage weg naar internationale roem en erkenning, maar worstelt met verslaving en eenzaamheid.

De serie is geprezen voor de prestaties van Taylor-Joy, evenals voor de kostuums en het productieontwerp uit de jaren 60, en voor de nauwkeurigheid van het schaken.

Aanbevolen: