Fans denken dat dit misschien wel de slechtste beslissing is in alle Star Wars

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit misschien wel de slechtste beslissing is in alle Star Wars
Fans denken dat dit misschien wel de slechtste beslissing is in alle Star Wars
Anonim

In deze tijd staan veel fandoms bekend als extreem gepassioneerd. Het staat bijvoorbeeld vast dat de aanhangers van franchises zoals de MCU, de Snyderverse, Star Trek, Supernatural en de show Hannibal erg uitgesproken zijn. Hoewel het bekend is dat de mensen die van al die series houden er geobsedeerd door zijn, kan gemakkelijk worden beweerd dat Star Wars-fans de zaken naar een heel nieuw niveau tillen.

Als het op Star Wars aankomt, zijn fans van de serie zo gefocust dat het vaak lijkt alsof elk aspect van de geliefde franchise onderwerp van groot debat is. Als je bijvoorbeeld een oortje wilt hebben, hoef je alleen maar een groep Star Wars-fans te vragen welke film in de serie de slechtste is.

Aangezien veel Star Wars-fans extreem gepassioneerd zijn, zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat er veel discussie is geweest over de slechtste beslissing in de geschiedenis van de franchise. In plaats daarvan is het verrassende dat het lijkt alsof een groot deel van de Star Wars-fans het ermee eens is dat de beslissing achter één Star Wars-moment de kroon is.

Andere slechte beslissingen

Helaas voor fans van de Stars Wars-franchise hebben de mensen die verantwoordelijk zijn voor de franchise verschillende beslissingen genomen die objectief slecht waren. Vrijwel iedereen is het er bijvoorbeeld over eens dat George Lucas een grote fout heeft gemaakt toen hij Greedo als eerste liet schieten. Door de manier waarop Han Solo wordt voorgesteld aan moderne Star Wars-fans op die manier te veranderen, wordt zijn personage immers een stuk minder interessant.

Het is niet verwonderlijk dat er veel andere Star Wars-beslissingen als slecht worden beschouwd. Het feit dat Jake Lloyd en vervolgens Hayden Christensen werden ingehuurd om Anakin Skywalker te spelen, wordt bijvoorbeeld beschouwd als vreselijke castingbeslissingen. Bovendien kunnen de meeste Star Wars-fans de beslissing van George Lucas om de originele trilogie op talloze manieren te veranderen jaren nadat ze voor het eerst werden uitgebracht, niet uitstaan. Natuurlijk moet ook worden opgemerkt dat veel Star Wars-fans verbijsterd zijn door de manier waarop de mensen achter Star Wars: The Last Jedi besloten om Luke Skywalker te portretteren.

De Kracht

Natuurlijk moet het vanzelfsprekend zijn dat er veel verschillende redenen zijn waarom zoveel mensen zo dol zijn op Star Wars. De franchise bevat bijvoorbeeld veel actiescènes die een wonder zijn om te zien. Ook al zijn er zoveel geweldige aspecten van het Star Wars-universum, er is geen discussie dat een van de coolste delen van de franchise de kracht is.

In Star Wars: A New Hope beschrijft Obi-Wan Kenobi de kracht als een energieveld gecreëerd door alle levende wezens. Het omringt en dringt ons binnen. Het bindt de melkweg samen.” Met die ene dialooglijn werd Star Wars veel meer dan alleen een ruimteavonturenfilm. Door dat citaat was er tenslotte iets mystieks voor Star Wars-fans om zich aan vast te grijpen. Verbazingwekkend genoeg ondermijnde een enkele scène uit The Phantom Menace echter voor altijd de betekenis van de kracht.

Iets bijzonders ondermijnen

Nadat Qui-Gon Jinn een jonge Anakin Skywalker ontmoet, besluit de Jedi het kind te testen op iets dat midi-chlorians wordt genoemd. Terwijl Qui-Gon Anakin test, legt hij uit dat midi-chlorians microscopisch kleine organismen zijn die de basis van het leven vormen en mensen toegang geven tot de kracht. Als resultaat kan Qui-Gon testen hoe krachtig Anakin als Jedi kan worden door simpelweg te testen hoeveel midi-chlorians in zijn bloed zitten.

Toen midi-chlorians eenmaal in de Star Wars-mythos waren geïntroduceerd, veranderde de kracht van iets moois in een gril van iemands bloed. Aangezien die onthulling een van de beste aspecten van de geschiedenis van Star Wars verpest, blijven veel fans van de serie verontwaardigd over de beslissing om midi-chlorians te introduceren, jaren nadat The Phantom Menace werd uitgebracht. Je zou zelfs kunnen stellen dat de midi-chlorians-scene een van de grootste redenen is waarom The Phantom Menace door fans vaak wordt beschouwd als de slechtste Star Wars-film.

In 2016 legde een Reddit-gebruiker perfect uit waarom de beslissing om de midi-chlorians te introduceren zo slecht was in een Reddit-thread over dat onderwerp. “Het is een wetenschappelijke verklaring voor een mystieke kracht. Het ha alt de fantasie weg. Weet je nog dat Star Wars een ruimtefantasieserie is, toch?” Bovendien wees een andere gebruiker in de thread erop dat het introduceren van midi-chlorians geen zin had. Qui-Gon Jinn had immers al kennis genomen van de capaciteiten van Anakin Skywalkers, dus de midi-chlorians-scène bevordert het plot van The Phantom Menace op geen enkele manier.

Aanbevolen: