De echte reden waarom 'The Hobbit'-films zo slecht waren

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom 'The Hobbit'-films zo slecht waren
De echte reden waarom 'The Hobbit'-films zo slecht waren
Anonim

Ze waren dicht bij een ramp… Tenminste, dat is wat veel fans voelen, zelfs jaren nadat de laatste van The Hobbit-films zijn uitgebracht. Hoewel er veel legitieme redenen zijn waarom het geweldig zou zijn om een Hobbit te zijn, kunnen we niet veel goede redenen bedenken om The Hobbit-films opnieuw te bekijken. Afgezien van de ongelooflijke prestaties van Andy Serkis als Gollum… Maar kijk gewoon opnieuw naar Lord of the Rings.

De waarheid is dat er een groot verschil is tussen de kwaliteit van de prequel-trilogie van The Hobbit en de originele Lord of the Rings-films. Elk verrassend detail dat nodig was om The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King te maken, was zorgvuldig doordacht, gepland en gewogen in de Tolkien-overlevering en filmgeschiedenis.

De opgeblazen Hobbit-films, die net als The Lord of the Rings allemaal tegelijkertijd werden opgenomen, kregen niet zo'n planning.

Dit is onder andere de echte reden waarom The Hobbit-films zo slecht waren.

Guillermo Del Toro had een plan, maar financiële problemen hielden hem tegen

Laten we het feit terzijde schuiven dat de overgrote meerderheid van de personages in The Hobbit het gevoel hadden dat ze onderling uitwisselbaar of eentonig waren, evenals het feit dat de CGI rommelig was en de wetten van de natuurkunde (eerder vastgesteld in De Lord of the Rings-films) werden vaak uit het raam gegooid… Jeetje, kijk die achtervolging van de Goblin-grot nog een keer, het is alsof alle personages in het geheim Spider-Man-vaardigheden ontwikkelen.

Afgezien van dat alles, had de grootste reden waarom The Hobbit-films zo verschrikkelijk waren in vergelijking met The Lord of the Rings te maken met de druk van de filmstudio en de wisseling van regisseurs.

Allereerst was het nooit de bedoeling dat The Hobbit uit drie films bestond… Toen Guillermo Del Toro werd aangetrokken om de film te regisseren, waren het er maar twee. Het had ook een heel andere richting. Volgens Screen Rant moest zelfs de visuele toon van de films heel anders zijn dan wat Peter Jackson oorspronkelijk had gedaan met The Lord of the Rings-films.

Toch liep de ontwikkeling van de film vast vanwege grote financiële problemen met MGM.

Volgens Entertainment Weekly zei Guillermo: "Nu ben ik bijna twee jaar bezig met het project. We hebben alle wezens, de sets, de kledingkast, animaties en geplande actiescènes ontworpen en we zijn erg, zeer voorbereid op wanneer het eindelijk wordt geactiveerd. We weten niets totdat de MGM-situatie is opgelost."

Niet lang nadat hij dit zei, verliet Guillermo het project helemaal. het was financieel gewoon een te grote nachtmerrie.

Gedurende het hele proces waren Peter Jackon, Fran Walsh en Phillipa Boyens (de breinen achter de Lord of the Rings-trilogie) in andere hoedanigheden bij het project betrokken. Het was dus logisch dat Newline en haar moedermaatschappijen MGM en Warner Brothers hem vroegen om te regisseren.

Peter Jackson Sir Ian Mckellan hobbit
Peter Jackson Sir Ian Mckellan hobbit

Peter Jackson had geen tijd om zijn visie werkelijkheid te maken

Tijdens een video achter de schermen van het maken van The Hobbit-films, beweerden Richard Taylor en het Weta Workshop-team dat ze nooit voorliepen op schema tijdens het ontwerpen en creëren van de wereld en personages van de films. Dit was totaal anders dan hun ervaring op The Lord of the Rings.

"Als je aan die tijd denkt, was er een ongelooflijke planning", zei Richard Taylor, de creatief directeur van Weta Workshop, over het maken van de Lord of the Rings-trilogie. "Er waren drie en een half jaar pre-productie voordat we de camera's draaiden."

Richard zei verder dat de opeenvolging van gebeurtenissen bij het maken van The Hobbit-films Peter Jackson nooit de tijd gaf om de films voor te bereiden die hij wilde maken.

"Omdat Guillermo Del Toro moest vertrekken en ik erin sprong en het overnam, hebben we de klok anderhalf jaar niet teruggedraaid en me anderhalf jaar voorbereiding gegeven om de film te ontwerpen, wat anders dan wat hij aan het doen was, "zei Peter Jackson, volgens Indie Wire.

Conceptueel ontwerper John Howe en productieontwerper Dan Hennah beweren allebei dat ze helemaal opnieuw moesten beginnen. Maar tegen die tijd waren ze gepland om pre-visuals voor de film te leveren… Dus eigenlijk moest Peter alles on-the-fly maken.

En toen werd Peter Jackson ziek… Zes weken lang stond de film stil toen Peter met een maagzweer in het ziekenhuis werd opgenomen, volgens The Guardian.

Wat dat betekende, was slechts een paar maanden plannen om alle sets, kostuums, actiescènes en, ja, het verhaal samen te stellen.

"Je gaat naar een set en je vleugelt het, je hebt deze enorm gecompliceerde scènes, geen storyboards, geen pre-vis, en je verzint het daar en dan op de plek, " gaf Peter toe.

Peter Jackson regisseert de hobbit
Peter Jackson regisseert de hobbit

Maar zijn belangrijkste onthulling was deze…

"Ik heb het grootste deel van The Hobbit doorgebracht met het gevoel dat ik er niet bovenop zat", zei Peter. "Zelfs vanuit het oogpunt van het script hadden Fran [Walsh], Philippa [Boyens] en ik niet de volledige scripts naar onze tevredenheid geschreven, dus dat was een zeer stressvolle situatie."

Zonder de tijd en zorg besteed aan het script (dat anders was dan dat van Guillermo), zouden de films zeker mislukken.

Dit is echt jammer, want Peter en exact hetzelfde team waren in staat om drie van de beste fantasiefilms ooit gemaakt te maken, evenals, misschien wel, drie van de beste films van de afgelopen 40 jaar. Om nog maar te zwijgen over J. R. R. Tolkiens "The Hobbit"-boek is een literair meesterwerk dat een kwaliteitsfilm waardig is, net als zijn "Lord of the Rings"-boeken. Maar de financieel in moeilijkheden verkerende studio had een deadline en geld verdienen was veel belangrijker…

Aanbevolen: