Waarom 'Black Panther' nooit zou zijn gebeurd zonder Denzel Washington

Inhoudsopgave:

Waarom 'Black Panther' nooit zou zijn gebeurd zonder Denzel Washington
Waarom 'Black Panther' nooit zou zijn gebeurd zonder Denzel Washington
Anonim

Een enorme doorbraak krijgen in de filmwereld is iets dat maar weinig mensen ooit het geluk zullen hebben om te ontvangen. Om het in Hollywood te maken, is vaardigheid, vastberadenheid en een beetje geluk nodig, en er zijn waarschijnlijk talloze getalenteerde acteurs die nooit de kans krijgen om in een enorme film te verschijnen. Artiesten als Brad Pitt, Joe Rogan en Eminem maakten allemaal het beste van hun kans.

Soms kunnen mensen een handje helpen bij het veranderen van het lot van anderen, en dit is precies wat er gebeurde toen Denzel Washington een jonge artiest hielp die van acteren zijn leven wilde maken. De acties van Washington maakten uiteindelijk plaats voor een ongelooflijke filmische prestatie.

Laten we eens kijken hoe Denzel Washington de hand heeft gehad om Black Panther tot leven te brengen!

Washington betaald voor collegegeld Boseman's

Om hier een volledig beeld te krijgen, moeten we naar Howard University gaan, waar een jonge Chadwick Boseman op zoek was naar acteren en uiteindelijk zijn weg naar Hollywood wilde bereiken. In die tijd werd Boseman toegelaten tot het Midsummer-programma van de British American Drama Academy.

Dit zou een enorme kans zijn voor de jonge artiest om waardevolle ervaring op te doen voordat hij Hollywood binnenstapte, maar er was één probleem: hij kon niet betalen voor deze onderneming. Zoals mensen weten, zijn studeren en kansen als deze niet gratis, en voor Boseman zou het missen van zoiets negatieve gevolgen hebben gehad.

Volgens CNN was een van Boseman's mentoren bij Howard, Phylicia Rashad, klaar om bergen te verzetten voor Boseman, omdat ze duidelijk zag dat hij heel veel potentieel in zich had en niet wilde dat hij hem zou missen over iets dat zijn leven zou kunnen veranderen. Dus belde ze een van haar vrienden die een handje kon helpen.

Rashads oproep aan Denzel Washington was uiteindelijk wat Boseman in het programma hielp. Rashes zou onthullen: "Ik heb een vriend van mij gebeld, en hij belde me terug en we praatten er ongeveer vijf minuten over, en hij zei: 'Oké, ik heb dit geld.'"

Boseman, bij het eren van Washington bij de AFI Awards zou zeggen: Het lot wilde dat ik een van de studenten was waarvoor hij betaalde. Stel je voor dat je de brief krijgt dat je collegegeld voor die zomer is betaald en dat je weldoener niemand minder is dan de domste acteur ter wereld.'

Dit vriendelijke gebaar van Washington zou ertoe bijdragen dat Boseman in het bedrijf zou breken en nooit meer achterom zou kijken.

Boseman breekt in op het bedrijf

Na zijn afstuderen aan Howard zou Chadwick Boseman zijn zinnen zetten op Hollywood en uiteindelijk kleinere rollen krijgen. Hoewel het langzamer ging, zou Boseman uiteindelijk doorbreken.

Volgens IMDb kreeg Boseman kleine televisierollen in shows als Law & Order en CSI: NY, wat hem hielp zijn oeuvre te versterken. Natuurlijk waren dit niet de rollen waar hij op hoopte, maar ze waren allemaal aan het bouwen aan iets veel, veel groters in de toekomst.

Na rollen in Lincoln Heights en Castle, zou Boseman de rol van zijn leven krijgen als Jackie Robinson in de succesvolle film 42. Hij was al tien jaar aan het werk voordat dit gebeurde, en zijn rol in de film zou de dingen snel veranderen voor de artiest.

Na 42 jaar was Boseman in staat om rollen te bemachtigen in Draft Day en Get On Up, wat betekende dat studio's begonnen in te zien dat hij een capabele artiest was die elk project onmiddellijk beter kon maken. Zijn uitvoeringen in deze films trokken uiteindelijk de aandacht van Marvel, die de kans greep om hem als een iconische held te casten.

Black Panther verandert alles

Black Panther werd een van de meest populaire helden ter wereld nadat Boseman de rol overnam, en dit is geen verrassing. De man had schoppentalent en hij leek geboren om de heerser en beschermer van Wakanda te zijn.

Als hij het heeft over de rol van Black Panther tijdens diezelfde AFI Awards-toespraak, zou Boseman zeggen: "Er is geen Black Panther zonder Denzel Washington. En niet alleen vanwege mij, maar mijn hele cast -- die generatie -- staat op je schouders."

In totaal zou Boseman te zien zijn in in totaal 4 MCU-films, waaronder Endgame, de grootste film in de geschiedenis. Zelfs nadat hij uitbrak en een ster werd, erkende Boseman nog steeds het gebaar van Washington en hoe het andere actoren in het bedrijf beïnvloedde.

Nadat Boseman was overleden, bracht Washington een verklaring uit aan CNN, waarin hij zei: "Hij was een zachte ziel en een briljante artiest, die voor eeuwig bij ons zal blijven door zijn iconische uitvoeringen gedurende zijn korte maar illustere carrière."

Black Panther-fans hebben veel om dankbaar voor te zijn, waaronder de impact van Washington op het samenkomen van de film.

Aanbevolen: