De waarheid over het casten van de hond in 'Wishbone

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van de hond in 'Wishbone
De waarheid over het casten van de hond in 'Wishbone
Anonim

Als er iets is dat ons door deze bijzonder moeilijke tijd kan helpen, dan zijn het wel dieren. Honden, specifiek. Sorry, kattenmensen… maar je hebt het gewoon mis. Mensen zoals Lena Dunham snakken naar menselijk contact, dus wenden ze zich tot hun honden. Zelfs Finneas en French Montana zijn momenteel geobsedeerd door hun pups. Natuurlijk heeft of kan niet iedereen een hond hebben, maar er zijn altijd de honden van film en televisie om van te genieten. Er is de hond in Legally Blonde die werd rondgedragen door Reese Witherspoon, Eddie op Fraiser, Clifford, Lassie, Beethoven, Toto uit de Wizard of Oz, Comet op Full House en Cujo… Grapje over dat laatste deel.

Maar voor veel kinderen van de jaren negentig was de typische pup Wishbone die het titulaire personage speelde in de PBS-kindershow. De met Peabody en Emmy bekroonde serie debuteerde in 1995 en was ontworpen om kinderen over literatuur en geschiedenis te leren op een manier die hen niet aansprak. Het voertuig voor deze kennis was natuurlijk een ongelooflijk schattige Jack Russell Terrier die in het verleden dagdroomde naar verre oorden en klassieke verhalen verkende die parallel liepen met die van zijn moderne menselijke familie. Het was zoet. Het was leuk. En kinderen vonden het geweldig…

Maar vooral vanwege de hond… Hier is hoe de makers van Wishbone het schattige kleine wezen vonden dat kinderen meenam op allerlei ongelooflijke avonturen.

Wishbone literatuur show
Wishbone literatuur show

De schattigste hond op televisie casten

Dankzij een fantastische mondelinge geschiedenis van het maken van Wishbone door Texas Monthly, hebben we veel inzicht gekregen in de casting van deze schattige pup en de man die hem uitsprak. Rick Duffield, de maker en uitvoerend producent van de show, wilde een kindershow doen met een hond, maar wist niet precies wat de show was. Na verschillende conferenties met producer Betty Buckley, evenals showrunner en hoofdschrijver Stephanie Simpson, besloot hij een verhaal te maken over een alledaagse hond die zichzelf voorstelt als een held in een groot verhaal. Het eerste verhaal waar hij aan dacht was een kijk op Oliver Twist.

Maar voordat hij zijn verhaal tot leven kon brengen, moesten hij en zijn team de juiste hond vinden.

"We hielden de auditie buiten L. A., in het land", vertelde producer Betty Buckley aan Texas Monthly. "We moesten een hotel vinden met gras, want als je auditie doet voor honden, markeren ze dingen, toch?"

"We gingen naar een Marriott Courtyard in de Santa Clarita Valley," voegde Rick Duffield toe. "En deze man had een lijst met trainers samengesteld en ze brachten meer dan honderd dieren binnen, één voor één, gedurende twee dagen. Allerlei soorten honden. Ik had het gevoel dat ik een kleine hond wilde, maar ik wist niet wat Ik wist gewoon dat ik de hond zou vinden als ik hem zou zien."

En toen deden ze…

Het was de allerlaatste hond die opdook…

En zijn naam was Voetbal.

"Jackie Kaptan, zijn trainer, was eigenlijk de stad uit om aan The River Wild te werken," zei Betty. "Maar hij komt naar buiten met een vriend van haar, een andere trainer, en hij liet hem met de bal spelen, en toen deed hij zijn flip."

Wishbone Jack Russell
Wishbone Jack Russell

Tussen zijn acrobatische vaardigheden en de schattige, rustige/zen blik die hij had, wisten Rick en zijn team dat ze de juiste hond hadden gevonden.

De stem van Wishbone casten

Natuurlijk ging Wishbone niet alleen over de hond. Het ging ook over de stem van de hond. Rick kreeg van de bureaus een aantal banden met verschillende acteurs toegestuurd. Maar ze waren allemaal te Shakespearisch. Hij wilde iemand die een hond kon uitspreken. Uiteindelijk liep Larry Brantley zijn auditiekamer binnen.

"Ik was erg nerveus, gaf Larry toe aan Texas Monthly. "Er was geen microfoon. Betty drukt gewoon op de opnameknop op een boombox. En net toen ik mijn auditie moest doen, zei Jackie: 'Hé, jongens, voetbal heeft heel hard gewerkt. Hij heeft een pauze nodig.' En ik dacht dat dat betekende dat hij naar buiten moest. Maar ze pakte deze tennisbal uit een buidel aan haar riem en Soccer verloor zijn verstand. Ze gooide het naar hem toe en ik zag hoe deze hond een spelletje vangst met zichzelf begon te spelen. Zonder er echt over na te denken, begon ik te verwoorden wat ik dacht dat er door het hoofd van de hond moest gaan. Dit duurde misschien twee minuten, toen pakte Jackie de bal op en stopte hem terug in haar buidel. Ik keek naar Betty en Rick en zei: 'Oké, kunnen we auditie doen?' En Betty zegt: 'Oh nee, we hebben auditie gedaan.' En ik dacht: 'Ik kan niet geloven dat ik dat heb gedaan. Ik heb het gewoon verknald.'

Maar dat deed hij niet. Zoals Stephanie Simpson in het interview zei, was het erg belangrijk dat Wishbone zich zelf een kind voelde, zodat kinderen zich met hem konden identificeren. Zonder het te weten, gaf Larry ze alles wat ze wilden en meer.

"Larry bracht al die kinderlijke energie en levendige improvisatiekwaliteit", zei Stephanie.

Het was deze kwaliteit waar kinderen absoluut dol op waren en de show naar de stratosfeer tilde als het ging om sterke kinderprogramma's.

Aanbevolen: