Hoe 'King Arthur: Legend of the Sword' ervoor zorgde dat Warner Bros. $ 150 miljoen verloor

Inhoudsopgave:

Hoe 'King Arthur: Legend of the Sword' ervoor zorgde dat Warner Bros. $ 150 miljoen verloor
Hoe 'King Arthur: Legend of the Sword' ervoor zorgde dat Warner Bros. $ 150 miljoen verloor
Anonim

Charlie Hunnam als koning Arthur? Wie wil dat nou niet in een film zien? Hij is letterlijk perfect voor de rol. Maar dat betekent niet dat hij geen grote schoenen had om te vullen.

Hunnam speelde een van de beroemdste mythische personages in de geschiedenis van het vertellen van verhalen en moest het opnemen tegen de vele andere geweldige acteurs die ook hun stempel op de koning hebben gedrukt. Sean Connery, Clive Owen en Richard Harris, om er maar een paar te noemen.

Soms gaat het echter niet om een geweldige rol. Er zijn andere dingen die bijdragen aan het maken van een kaskraker, en King Arthur: Legend of the Sword had er geen. Het navertellen van een oud verhaal lukt niet altijd. We kennen het einde al.

Om te zeggen dat King Arthur: Legend of the Sword getankt is, is een understatement. De film wordt beschouwd als een van de weinige films die studio's meer dan $ 100 miljoen heeft verloren. Dat is geen geweldige prestatie. De onwaardigen konden Excalibur niet terugtrekken, net zoals de filmmakers van Legend of the Sword helaas geen waardige film konden maken.

Dit is hoe de film erin slaagde zoveel geld te verliezen dat zelfs de rijkdommen van Camelot het niet konden terugverdienen.

Koning Arthur ha alt Excalibur tevoorschijn
Koning Arthur ha alt Excalibur tevoorschijn

Executives bij Warner Bros. hoopten dat de film $ 25 miljoen zou verdienen tijdens het openingsweekend

Toen Guy Ritchie's Legend of the Sword het Moederdagweekend in 2017 opende, hadden de leidinggevenden van Warner Bros. de indruk dat de film in het eerste weekend in Noord-Amerika minstens $ 25 miljoen zou opleveren en in het buitenland zou 'overpresteren'.

Ze hadden het echter mis. Volgens The Hollywood Reporter heeft het in eigen land slechts $ 15,4 miljoen opgebracht. Het presteerde ook niet in het buitenland en verdiende slechts $ 29,1 miljoen van de eerste 51 buitenlandse markten. Het bombardeerde zelfs in China, waar het maar liefst $ 5 miljoen verdiende.

Op het moment van de release voorspelden veel bronnen dat het $ 150 miljoen zou verliezen, en dat gebeurde ook. Het kostte Warner Bros. en Village Roadshow $ 175 miljoen om te maken. Ze dachten niet dat de film wereldwijd meer dan 145 miljoen dollar zou opleveren, maar uiteindelijk verdiende het 148 miljoen dollar.

Hunnam in 'Koning Arthur.&39
Hunnam in 'Koning Arthur.&39

De film zou de eerste zijn van een franchise met zes films, maar de vijf vervolgen werden geannuleerd nadat Legend of the Sword was gestopt.

Waarom is het mislukt?

Legend of the Sword kwam een week na Marvel's Guardians of the Galaxy Vol. 2. Je kunt je dus voorstellen dat de superheldenfranchise nog steeds domineerde en de aandacht trok van diehard fans die op het vervolg hadden gewacht, maar toen de middeleeuwse film in première ging. Het maakte geen schijn van kans.

Onder de slechte recensies, elk klein detail over de film, de Game of Thrones-achtige productieschaal, de cast, de regisseur (Ritchie hield ook van zijn reshoots, die bijdroegen aan het driejarige productieschema van de film), en zelfs de marketingcampagne droeg gezamenlijk bij aan de ondergang van de film.

"King Arthur is een Hollywood-ramp met verf op nummer - verkeerde regisseur, verkeerde cast, verkeerd script, enz.", vertelde box-office-analist Jeff Bock aan The Hollywood Reporter. "De hele Game of Thrones-on-steroids-richting die de studio vanaf het begin volgde, zorgde ervoor dat niemand dit zag."

Richie en Hunnam op de set
Richie en Hunnam op de set

In combinatie met het feit dat dit een eeuwenoud verhaal is dat iedereen kent, opnieuw ontworpen om het eruit te laten zien als een Game of Thrones-aflevering, verveelt het publiek waarschijnlijk. Films met een middeleeuws thema doen het gewoon niet goed meer in de bioscoop. Game of Thrones werkte goed omdat het alles had; de beste cast, productieontwerp en schrijvers, zelfs toen makers David Benioff en Dan Weiss de fans boos maakten in het laatste seizoen.

Legend of the Sword is niet de enige film die op de middeleeuwse kar springt sinds het succes van Game of Thrones. Films zoals The Huntsman: Winter's War, Netflix's The King and Outlaw King, Hansel & Gretel: Witch Hunters en Robin Hood hebben allemaal geprobeerd en gefaald.

Bock had ook een probleem met Hunnam, die op dat moment bekend stond om zijn rollen in de tv-show Sons of Anarchy en de film Pacific Rim. Geen grote blockbusterfilms. "TV-sterrendom is één ding; voor deze heldendichten heb je een even epische hoofdrol nodig", zei Bock.

Hunnam in 'Koning Arthur.&39
Hunnam in 'Koning Arthur.&39

Legend of the Sword kreeg ook nog een ongelukkige onderscheiding. Het komt op de tweede plaats, na Monster Trucks, als "een van de laagste binnenlandse openingen aller tijden voor een grote studiotitel met een groot budget."

In vergelijking met andere King Arthur-gerelateerde films, komt Legend of the Sword op de tweede plaats na Sean Connery en Richard Gere's First Knight, die in 1995 wereldwijd $ 127 verdienden. Die film reed echter op de vacht van Braveheart.

De derde plaats gaat naar King Arthur uit 2004, waar Clive Owen de titelrol speelde naast Keira Knightley als Guinevere en Ioan Gruffudd als Lancelot. Die aanpassing bracht wereldwijd $203,6 miljoen op.

Hunnam in 'Koning Arthur.&39
Hunnam in 'Koning Arthur.&39

Forbes zegt dat we veel kunnen leren van films als Legend of the Sword. Fans willen iets dat we niet op televisie kunnen zien, en je moet waarschijnlijk geen 'Return of the King-geld uitgeven aan Fellowship of the Ring'. We willen ook niet altijd een origineel verhaal met een groot budget, vooral niet voor een verhaal dat we al hebben gehoord.

Dus Legend of the Sword had helaas veel dingen die er tegenin gingen. Fans van historische stukken waardeerden de film waarschijnlijk, maar niet veel andere mensen. Tegenwoordig draait cinema meer om buitenaardse wezens en superhelden dan om super oude mythologische personages en tovenaars. Al kunnen we nog steeds niet wachten op al die Game of Thrones-spin-offs.

Aanbevolen: