De ware oorsprong van 'Bovennatuurlijk

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van 'Bovennatuurlijk
De ware oorsprong van 'Bovennatuurlijk
Anonim

De jongens van Supernatural hebben een geweldige carrière voor de boeg. Natuurlijk, aangezien de show na 15 jaar eindigde, is het natuurlijk om je af te vragen wat Jensen Ackles zal doen en wat Gilmore Girls-alumnus Jared Padalecki zal worden uitgebracht, afgezien van een andere CW-show.

Fans van de show, die van 2005 tot 2020 op The WB en uiteindelijk The CW liep, zijn nog steeds aan het bijkomen van de spectaculaire seriefinale. Gezien het feit dat de show meerdere keren was geannuleerd, was het ongelooflijk om het zo ver te zien. Een levensduur van 327 afleveringen is helemaal niet wat de maker van de serie Eric Kripke in gedachten had, volgens een uitstekend artikel van TV Insider. Maar nogmaals, Eric wist niet dat hij een speciale show aan het maken was over een broederlijke band. In het begin was hij meer gefocust op het horroraspect van Supernatural. Dit is hoe de show werd wat fans wisten en waar ze van hielden.

Het begin van de show werd ontwikkeld in een pitch

Elke serie heeft een startpunt, maar het is echt zo duidelijk als een bijzondere herinnering of moment van inspiratie. Gewoonlijk nemen shows nogal wat tijd in beslag om zich te ontwikkelen voordat ze zelfs maar een levensvatbaar script hebben. En zelfs nadat een show klaar is met filmen en uitgezonden is, kan het een paar jaar duren voordat deze heeft gevonden waar het echt over gaat. Eric Kripke's Supernatural had het niet zo moeilijk, maar de schrijver wist aanvankelijk niet dat hij iets bijzonders had gevonden met het verhaal over de broederband. Toen hij begin jaren 2000 Supernatural begon te schrijven, nadat The WB hem om een pitch had gevraagd, wilde hij gewoon een horrorshow doen.

"Ik kwam op een idee over een verslaggever die rondreisde in een busje en schreef over stedelijke legendes. Het was eigenlijk een vreselijke oplichterij van [Kolchak: The] Night Stalker, "zei Eric Kripke." Susan [een leidinggevende bij Warner Brothers] was niet geïnteresseerd in de verslaggever, maar hield van het gebied van stedelijke legendes en vroeg of ik nog iets anders had. De eerste regel van pitchen: zeg altijd dat je op het paard kunt rijden. Ik zei: ' Ik heb een andere versie over twee jongens die door het land cruisen en in en uit deze legendes duiken.' Toen verzon ik ter plekke '…en ze zijn broers.' Ik vertelde haar dat al mijn aantekeningen thuis waren en bracht een week door met het schrijven van wat de pitch werd voor Supernatural."

De show vond zichzelf pas toen de juiste acteurs werden gecast

Aangezien The WB nu een show over broers verwachtte met een horrorachtergrond, wist Eric dat hij heel voorzichtig moest zijn met wie hij cast. De show was nu immers grotendeels afhankelijk van de chemie van de twee cast. Gelukkig vond hij Jared en Jensen…

Jensen en Jared op Supernatural
Jensen en Jared op Supernatural

"Jared en Jensen streden allebei om de rol van Sam.[Warner Bros. Television president] Peter Roth mocht geen van onze decanen en vroeg: 'Waarom maak je Jensen Dean niet?' Dus gingen we en vertelden Jensen dat we niet wisten of hij geïnteresseerd was, maar dat hij de rol van Dean kon krijgen, en hij zei: 'Dat is toch de rol die ik wilde'", legde Eric uit aan TV Insider.

"Als je me 16 jaar geleden had verteld dat ik auditie deed voor iets dat 15 [seizoenen] zou duren, zou ik nog nerveuzer zijn geweest dan ik was", zei Jared Padalecki, hoewel hij dat al had gedaan. gegoten op Gilmore Girls, zij het niet in een hoofdrol. "We lazen verschillende scènes door en er werd niet geapplaudisseerd of gelachen. Maar toen we terugkwamen uit de wachtkamer, feliciteerde Peter Roth ons en iedereen stond op en begon te klappen. Het was een behoorlijk magisch begin."

De 'derde broer' vinden

De 'derde broer' op Supernatural, althans voor het begin van de show, was de 1967 Chevy Impala. Het was jarenlang het huis van Sam en Dean en het verhaalapparaat dat hen meenam naar nieuwe avonturen. De auto was van vitaal belang voor de serie en had zelfs een eigen POV-aflevering in het 11e seizoen.

"Het hebben van een auto die als de derde hoofdrol in de show was, was erg belangrijk voor mij", zei Eric over zijn serie. "Toen ik mijn buurman in Venetië [Californië], die monteur was, vertelde dat ik een slechte auto wilde en aan een Mustang uit '65 dacht, zei hij: 'Ja, een Mustang is de perfecte auto als je' ben een py.' En zonder ook maar iets te missen, zei hij: 'Je wilt een Impala uit '67 omdat je een lichaam in die kofferbak kunt stoppen.' Ik rende naar mijn computer om het op te zoeken, en het was perfect."

"Het eerste nummer waar ik naar luisterde toen ik in [mijn] Impala kwam [die hem na afloop van de serie werd geschonken] was 'Carry On Wayward Son'. Ik zie het in mijn garage en ik heb nu al een nostalgisch gevoel over hoeveel uur van mijn leven ik waarschijnlijk in dat voertuig heb doorgebracht, " legde Jared uit.

Samen hebben Jared, Jensen en die auto de serie gemaakt tot wat het was. Terwijl het bovennatuurlijke aspect van Supernatural de eerste trekking van de serie was, vond maker Eric Kripke het hart tijdens een pitchbijeenkomst.

Aanbevolen: