Hoe echt familiedrama de beste romantische komedie van Sarah Jessica Parker inspireerde

Inhoudsopgave:

Hoe echt familiedrama de beste romantische komedie van Sarah Jessica Parker inspireerde
Hoe echt familiedrama de beste romantische komedie van Sarah Jessica Parker inspireerde
Anonim

Of ze het nu leuk vindt of niet, de naam van Sarah Jessica Parker zal voor altijd worden geassocieerd met de HBO-serie Sex and the City. Sarah's tijd als hoofdrolspeler in Sex and the City heeft haar carrière in Hollywood gecementeerd, haar een deel van de popcultuurgeschiedenis gemaakt en haar een hoop geld opgeleverd. Maar de waarheid is dat Sarah's carrière in televisie en film gevuld is met andere geweldige rollen. Veel van deze rollen zitten in haar assortiment van romantische komedies, waaronder wat velen als haar beste beschouwen… The Family Stone. Natuurlijk waren sommige critici er geen fan van, maar dat weerhield het er niet van een klassieker te worden.

Voor velen is The Family Stone de ultieme kerstfilm. Het is gezellig, schilderachtig, lief en tot de rand gevuld met gespannen familiedrama… Een beetje zoals de meeste mensen ervaren met Kerstmis. Dit maakt de onthulling van Entertainment Weekly dat de film van Thomas Bezucha eigenlijk gebaseerd is op een waargebeurd verhaal des te sappiger en herkenbaarder. Laten we eens kijken…

Sarah Jessica Parker familie steen
Sarah Jessica Parker familie steen

Het begon allemaal met één regel…

"I fing hate her" was de zin die leidde tot het idee voor The Family Stone. Volgens Entertainment Weekly was Thomas Bezucha zijn bed aan het opmaken toen de regel in zijn gedachten kwam. Het is de oorsprong van het verwarmende maar frustrerende verhaal van een gespannen manager in Manhattan die de levens van een hecht gezin aan de oostkust van de VS opschudt.

Maar die zin werd niet geboren in een leegte… hij werd geboren uit een levensechte ervaring die Thomas uit de eerste hand ervaart.

"Mijn zus had een relatie met iemand en de familie vond het geen geweldige match", vertelde Thomas Bezucha aan Entertainment Weekly. Het is natuurlijk een herkenbaar verhaal… Een nieuw persoon binnenbrengen in een reeds bestaande familie met een eigen geschiedenis en complexe dynamiek resulteert niet altijd in iets positiefs.

Helaas voor Thomas werd Meet the Parents uitgebracht rond de tijd dat hij het verhaal aan het pitchen was, dat oorspronkelijk de titel "I Fing Hate Her" heette.

De cast maakte de film 'Hollywood'

Een paar jaar nadat Meet The Parents werd uitgebracht, kon Thomas echter zijn film maken. Hoewel, hij wist niet precies de tijd van de film die hij probeerde te maken… pas toen Thomas een Hollywood A-lister vond die perfect was voor een van de belangrijkste rollen.

Sarah Jessica Parker familie steen gegoten
Sarah Jessica Parker familie steen gegoten

"We hadden veel verschillende iteraties", legde Thomas uit. "Er was op een gegeven moment een zeer indie-cast die heel Sundance aanvoelde. Toen kwam Michael London als producer op de hielen van Sideways en zei: 'Wie is jouw perfecte Sybil?' Ik zei, Diane Keaton. Je moet altijd leiden met Diane Keaton. Wat de vraag ook is, Diane is het antwoord."

Diane Keaton las het script en sprong meteen aan boord, net als Sarah Jessica Parker toen ze uitbracht dat The Family Stone haar iets zou bieden dat ze nog niet eerder had meegemaakt…

"Ik was vrij recent klaar met Sex and the City, en ik wilde even niet werken", zei Sarah Jessica Parker, die Meredith Morton speelde, tegen Entertainment Weekly. "Ik had een nieuw kind. Toen ontmoette ik Tom, en hij vertelde me het verhaal. Het was een rol die ik nog nooit eerder had gespeeld, en ik begreep niet echt waarom hij zich voorstelde dat ik het goed zou kunnen doen volgens dat script."

De casting van Sarah Jessica Parker en Diane Keaton zette de bal in beweging voor meer namen. Dit omvatte Luke Wilson (Ben Stone), Dermot Mulroney (Everett Stone), Elizabeth Reaser (Susannah Stone Trousdale) en de ster van Mean Girls, Rachel McAdams.

"Ik had Rachel [McAdams] vele jaren eerder ontmoet voor het Amy-personage", zei Thomas. "In de tussenliggende tijd, voor deze versie had ze The Notebook, Mean Girls gedaan. Het was alsof, 'Ze gaat deze film nooit doen.' En we kregen een telefoontje van haar die zei: 'Dat deel is van mij, toch?'"

Kort daarna werd de cast aangevuld met mensen als Claire Danes, Brian White en Craig T. Nelson, en dan natuurlijk Tyrone Giorando die het homoseksuele, dove personage Thad speelde. Natuurlijk moest de rest van de cast leren tekenen om met hem te kunnen communiceren, en dit veroorzaakte allerlei problemen op de set. Sommige acteurs, zoals Rachel McAdams en Diane Keaton, pikten het echter vrij snel op.

De erfenis van een waargebeurd verhaal

De erfenis van The Family Stone is zo opmerkelijk omdat het een waargebeurd verhaal is… niet alleen voor de regisseur maar voor talloze toeschouwers. Wie heeft er niet de stress ervaren van het ontmoeten van de familie of vrienden van een partner? Soms gaat het goed, soms ECHT niet. Dat in combinatie met een gezellig kerstverhaal leverde de film $ 92 miljoen op aan de wereldwijde kassa en maakte het een film die mensen elk jaar in december kijken.

"Het was toevallig op een avond tijdens de pandemie en ik bekeek het hele ding en werd echt ontroerd door hoe triest het was aan het einde. Ik dacht: "Ik zit in dit ding en Ik ben verdrietig, " gaf Luke Wilson toe.

"Ik heb dezelfde ervaring met de film als mensen die hem zien", vertelde Dermot Mulroney aan Entertainment Weekly. "De warme omhelzing van die familie die op film is, is hoe ik me voelde bij die film toen we hem aan het opnemen waren. Over een paar jaar kunnen we het waarschijnlijk een klassieker noemen. Geef het even de tijd voordat je dat woord rondgooit, alsjeblieft. Zodat we niet zo oud lijken."

"Misschien moet ik die film nog eens zien", besefte Sarah Jessica Parker. "Het klinkt heel goed."

Aanbevolen: